Kakva je Subotica?

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dragi Duke of Serbia (prinče Srbije), mislim da si rekao nešto najlepše što subotičani cene, a to jeste to da mi govorimo istim jezikom: "ruzni izgovor Suboticki kojim pricaju ama bas svi i Srbi i Bunjevci i Madjari i Hrvati.." - što znači da ovde srbi, bunjevci, madjari, hrvati bez obzira što svako priča svojim jezikom, ipak govore istim jezikom i to za taj jezik imaju i poseban, specifičan izgovor, koji je po tebi ružan, al, to je ok, jer se to ne može svakome dopasti, a i ne mora.

Za mene ljudi iz Beograda pricaju jako ... brzo... :)

Bio bi lep i dobar grad da ima normalnu gradsku vlast a ne ove .... koji su sada na vlasti.

Pa ovo je najbolja gradska vlast do sada.
Za razliku od predhodnih svm vlasti ovi su nesto i nabravili.
Sredjeno je setaliste na prozivci, sredjen radijalac, uredjeni kruzni tokovi , borovo ulica, Djindjicev grob ( trg zorana djindjica)
NE KAZEM DA NE MOZE PUNO BOLJE< Ali bar je neki napredak ostvaren....
Lep je grad jedina greska je sto su gradjani dopustili da se srusi pozoriste a izgradi se betonski dzin u koje ce mozda ici 100 suboticana nedeljno (a i to je puno))

Većina od toga što je urađeno je iz raznih donacija. Man'te se "šminke"!

A sta su Uradili Kasini ????
Nisu ni tu sminku uradili???
Zalosno je da niko iz te vlasni nije procesuiran za neke malverzacije , a verujem da ih je bilo.
Napravili su plavu fontanu koja se gradila 10 odina, poceli graditi bazen koji se nikada nec zavrsiti.
Zasto se plava fontana , medju suboticanima zove kasina KAda?

A sta su Uradili Kasini ????
Nisu ni tu sminku uradili???
Zalosno je da niko iz te vlasni nije procesuiran za neke malverzacije , a verujem da ih je bilo.
Napravili su plavu fontanu koja se gradila 10 odina, poceli graditi bazen koji se nikada nec zavrsiti.
Zasto se plava fontana , medju suboticanima zove kasina KAda?
Ja sam i onda bila "pobunjenik" i vikala ono "ja i moj narod!".

Volim ovaj grad, mada mi se cini da on ne voli mene (ili je to samo jos jedan od mojih tripova).
Ljudi su postali strasno zatvoreni, konzervativni (mozda je provincijski sindrom u pitanju), malogradjanstina prsti na sve strane, retko vidjam nasmejana lica...i cini mi se da SU stoji u nekom vremensko gepu, postaje i suvise tesna...i slabo prihvata razlicitost u svakom smislu te reci.
Stari sarm jedino odrzava ta poznata secesija i to je sve sto je od ostalo od one stare, mirne, "vospitane" Subotice.
Ili sam ja pre desetak godina bila mladja, naivnija i samim tim srecnija, pa vise ne umem da uzivam u atmosferi ovog grada...ko ce ga znati...:think:

Nemoguce ih je prepoznati...A i vlast zabole **** sa obzirom na aktuelnu paradu :evil: .Blago me je strah ici kuci,jer prvo iz gimnazije moram na bus,kada izadjem hodam neasfaltiranom i neosvetljenom ulicom.Jednostavno,pitanje je ko je sledeci.Milica je bila moje godiste.Zao mi je nje :sad2: .Neka taj monstrum ispasta zauvek za svoj zlocin :evil:

Back