Kakva je Subotica?

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A gde ono beše Beograd, nešto ne mogu da se setim, aaaaa, to je onaj prljavi grad gde caruje grand, sad se setih ;)

Jutros u gradu pridje mi mlad covek sa pitanjem gde je posta.U razgovoru sa njim doznah da je u Subotici zavrsio VTS i da je nasao posao u Beogradu.Kaza da mu je devojka Beogradjanka.Stambeni problem koji je u Beogradu jako izrazen planira da resi tako sto ce svoj stan u Subotici prodati a ako neka para zafali nada se da u pomognu roditelji njegove devojke.Za Suboticu rece da je to grad bez ikakvih desavanja.Ukratko mrtav grad.

Svaki grad ima svoje nedostatke. Ja, recimo, ne bih mogla zamisliti da mi do posla treba sat ili više vremena, poludela bih. Brzina života u metropolama mi nikada nije odgovarala (valjda sam zbog toga i ostala ovde).S druge strane, istina je da mi nedostaju kulturna dešavanja, koncerti poznatih, opere, pozorišta, no, ako moram birati, onda neka "zlo" nije svakodnevno.

Jutros u gradu pridje mi mlad covek sa pitanjem gde je posta.U razgovoru sa njim doznah da je u Subotici zavrsio VTS i da je nasao posao u Beogradu.Kaza da mu je devojka Beogradjanka.Stambeni problem koji je u Beogradu jako izrazen planira da resi tako sto ce svoj stan u Subotici prodati a ako neka para zafali nada se da u pomognu roditelji njegove devojke.Za Suboticu rece da je to grad bez ikakvih desavanja.Ukratko mrtav grad.

Ma u pravu je taj mladić, ali ne samo u Subotici, malo se dešava i u drugim Vojvođanskim gradovima nažalost.
Ali, ako jednom u nekoj daaaalekoj budućnosti, od naših 100 zarađenih dinara dobijemo recimo onih obećanih 7, ehhhh, možda i kod nas više ne bude tako učmalo i dosadno.

ovo je tacno a i ljudi su nekako sumorni i spori mnogo .....

Meni licno kao penzioneru Subotica se jako svidja sve je nekako mirno i usporeno.Imam neke moje ispisnike i cesto navratim.

Malko mi smeta ono: "mirno i usporeno", aporpo toga, juče mi se sin vratio iz Danske i priča kako ga po mnogo čemu i narod i zemlja podsećaju na Vojvodinu a ponajviše na Suboticu i subotičane, samo je upotrebio drugi izraz, sve je lepo, mirno, kulturno, uredno, kao da sam bio u Subotici.

Malko mi smeta ono: "mirno i usporeno", aporpo toga, juče mi se sin vratio iz Danske i priča kako ga po mnogo čemu i narod i zemlja podsećaju na Vojvodinu a ponajviše na Suboticu i subotičane, samo je upotrebio drugi izraz, sve je lepo, mirno, kulturno, uredno, kao da sam bio u Subotici.

Sve je ovo tacno.Jeina razlika je sto Suboticani poznaju svoje komsije i druze se mesjusobno.Kod Danaca to ne postoji.

Moram priznati, nažalost, sve manje. Rođena sam u Subotici. Pre 13 godina sam se preselila u drugi deo grada. Jedino što sam postigla za sve vreme je da se pozdravljam sa svima. Ništa drugo. Ako bih govorila o uzrocima, ispalo bi kao pravdanje, a to ne želim.

Ma, ne se pravdaš, znam te, valjaš ama baš, a ono drugo, pa to mi se baš i sviđa u ovim našim krajevima, nema braco da ti bane kad god i kako kome se ćefne, no lepo: kuc, kuc, dobar dan, dobar dan i tako sve po redu, ako smo slobodni i raspoloženi, ajmo da kafenišemo, ako nismo, pa bože moj, ima dana, ma Jevropa je ovo bato, tek da se zna ;)

"Malko mi smeta ono: "mirno i usporeno", aporpo toga, juče mi se sin vratio iz Danske i priča kako ga po mnogo čemu i narod i zemlja podsećaju na Vojvodinu a ponajviše na Suboticu i subotičane, samo je upotrebio drugi izraz, sve je lepo, mirno, kulturno, uredno, kao da sam bio u Subotici."
Nisi ti skoro prosla radijalcem gde caruju plasticne kese i lete ko vrapci na sve strane

"Malko mi smeta ono: "mirno i usporeno", aporpo toga, juče mi se sin vratio iz Danske i priča kako ga po mnogo čemu i narod i zemlja podsećaju na Vojvodinu a ponajviše na Suboticu i subotičane, samo je upotrebio drugi izraz, sve je lepo, mirno, kulturno, uredno, kao da sam bio u Subotici."
Nisi ti skoro prosla radijalcem gde caruju plasticne kese i lete ko vrapci na sve strane

Šteta ako je tako, možda je mislio na Kanjižu, tamo nema "takijeh" stvari, bila, vidla i kunem se da je čisto, lepo, uredno, ušuškano, a nadasve kulturno, bemti Dansku, imam moju Vojvodinu :)

Back