Kakva je glupost rat?

Nisi razumeo moj post. Kad kažem u povoju, mislim da u evolutivnom smislu, nismo mnogo odmakli, jer se i dalje ubijamo kao životinje. Zato sam i naglasio da su ljudi obična go*na, jer se gleda interes i sila. I te kako smo u povoju i nismo odmakli ni pedalj, kad je u pitanju ljudska psihologija.
То се углавном односи на неоварварске нације запада, које и даље не могу да се отргну од манира пљачкања и убијања по Риму, као пре два миленијума.
Боље се облаче, редовније перу и имају све зубе; али, у суштини су и даље исто тако агресивни и насилни.

То се углавном односи на неоварварске нације запада, које и даље не могу да се отргну од манира пљачкања и убијања по Риму, као пре два миленијума.
Боље се облаче, редовније перу и имају све зубе; али, у суштини су и даље исто тако агресивни и насилни.

Свака 'раса' се у више милионској и вишевековној историји се смењивала у лидерству тако да посебно издвојити белу расу је

издвојити само орлове рибаре као предаторе најодговорније за помор риба разних врста ....диљем земљинога шара

Да, рат је врло природан. Многи, многи налази раних људи и пре-људи, хоминина, носе трагове насилних фрактура лобање пробојним оружјем и сл. Шимпанзе, најближи рођаци човека, формирају групе и препадају суседна племена где отимају, убијају, једу младе.

"Хајде да сви будемо другари" је са друге стране потпуно неприродан и суштински детињаст став. Будући детињаст, неостварив. Човек је ратник.

Постоји још пар врста којје су блиске човеку

Гориле.
Код којих женке одлучују који том мужјак ће бити на врху.
Тај јесте најјачи али благ према слабима ,неосветољубив према пораженима
Бонобои
Женке управљају групу сексом. Било какву тензију у обима решавају сексом.
Било коју потребу за храњењем колективно индивидуалнорешавају сексом
Орангутани
Углавном солитарне и солитарне ...
Стално су замишљене/ни ..Склони чак ауто деструкцији
...

У свим врстама се лако може наћи део људске психологоје и црта.....Чк и другим врстама..например птица

Кукавица Сврака Гавран Ћуран Тетреб Колибри Рајска Птица Сеница ...

То што си назвао људе ратницима..је због твога смањенога вокабулара

односно лењости у писању и волаизоелоквенцији својих ставова ... човек је више војник, пират, гусар, стрводер...

Појам ратништва подразумева чојство ... а 99.99% војних сукоба нема везе са чојством ..чак супротно

Ратнички није убијати јесте младе и узети све женке себи

Razumem da je profitablna za politicare, ali zasto bi obican covek koji od toga nema nista isao u rat...jedino ako brani svoju zemlju...ali zasto bi se prijavio dobrovoljno da ide na tudju zemlju i da se drka s tom pricom?
Не само у туђу, већ Срби неће ни у братску земљу да оду да гину и ратују.
Али када се ратује и бије преко тастатуре, онда су сви хероји и сви гину.

Пре неколико хиљада година у Србији су били Римљани. Винчанска култура је једно три-четири пута старија.

"Није се убијала" је наравно глупост, не само граматички него и историјски. У Народном музеју можеш да видиш њихово оружје.
Да се не убеђујемо много, ево шта каже званична историја:

The Vinča culture, also known as Turdaș culture, Turdaș–Vinča culture or Vinča-Turdaș culture, is a Neolithic archaeological culture of Southeast Europe, dated to the period 5400–4500 BC.

Значи Винчанска кулура нестала је пре око 6500 година. Римљани су дошли МНОГО касније, а свакако не пре неколико хиљада година (два није неколико ;) )

Ширење Римљана на Балканско полуострво отпочело је крајем 3. века п. н. е, сукобима са Илирима предвођеним краљицом Теутом (231—228. године п. н. е.).

Та оружја које помињеш у Народном музеју су углавном ОРУЂА за обављање свакодневних делатности (секире, сечива, шила...) а не оружје за међусобно истребљење.
Постоји много археолошких налаза о Винчанској култури, и практично нигде не постоје трагови рата и насиља.

Да се не убеђујемо много, ево шта каже званична историја:

The Vinča culture, also known as Turdaș culture, Turdaș–Vinča culture or Vinča-Turdaș culture, is a Neolithic archaeological culture of Southeast Europe, dated to the period 5400–4500 BC.

Значи Винчанска кулура нестала је пре око 6500 година. Римљани су дошли МНОГО касније, а свакако не пре неколико хиљада година (два није неколико ;) )

Ширење Римљана на Балканско полуострво отпочело је крајем 3. века п. н. е, сукобима са Илирима предвођеним краљицом Теутом (231—228. године п. н. е.).

Та оружја које помињеш у Народном музеју су углавном ОРУЂА за обављање свакодневних делатности (секире, сечива, шила...) а не оружје за међусобно истребљење.
Постоји много археолошких налаза о Винчанској култури, и практично нигде не постоје трагови рата и насиља.
odlicno primeceno, a kada vec pominjemo rimsko carstvo, da dodam i ovo za tzv. "svetu stolicu":
cezaro-papizam je u 4. veku eliminisao konkurenciju tzv. arijance, koji su takodje sa nasih prostora, panonije gde su se ucvrstili, nametnuvsi svoj teoloski narativ, potom proglasivsi cara konstantina za cak ravnog apostolima! - kako to teolozima nije sumnjivo i zasto su svi prihvatili njihov narativ, ja nemam pojma, eto ostajem sa etiketom oportuniste

Nisi razumeo moj post. Kad kažem u povoju, mislim da u evolutivnom smislu, nismo mnogo odmakli, jer se i dalje ubijamo kao životinje. Zato sam i naglasio da su ljudi obična go*na, jer se gleda interes i sila. I te kako smo u povoju i nismo odmakli ni pedalj, kad je u pitanju ljudska psihologija.
Mislim da smo pri kraju evolucije. Blizu potencijalnog maksimuma.

Mislim da smo pri kraju evolucije. Blizu potencijalnog maksimuma.
vas dvojica bolje da ne mislite, treba nas ostale da bole glave zbog vaseg misljenja

u sta mislite da covek treba da evoluira? mi smo isti juce, danas i sutra, nema evolucije za nas,. nego je zivi svet evoluirao do stepena coveka, ako cemo da verujemo u evoluciju, i/ili boziji sestodnev

Pa kad neki nacisti krenu sa ubijanjem ti im ponudiš sporazume koje će oni obavezno prekršiti ali ti se pereš od odgovornosti kako ti ne doprinosiš ratu. Upravo kada pokažeš slabost nasilniku ti ga još više ohrabruješ. Kad neko krene da sakuplja ljude i vodi ih u logore smrti ti kreneš glasno da vristiš sa bezbedne udaljenosti kako si protiv rata i zločinci prekinu da ubijaju jer si ih ubedio. Kako da ne. Pacifizam kao ideologija je dokazala da ne služi ničemu izmedju dva svetska rata i da pacifizam prosto ohrabruje svakog nasilnika. Biti pacifista u 2025 godini je isto kao biti pacifista 1939 godini ili 1204 godini ili u bilo koje drugo vreme. Totalno beskorisno.
Znaci predlog je biti ratoborni pacifista (oksimoron) ali i ocigledan izlaz za odrzanje mira.
Kao pre nekog vremena militantni ateisti.

Pacifisti po ovim definicijama su pasivni. Znaci treba pronaci AKTIVNE pacifiste koji ce da idu u rat zbog mira ....

Ne može da pogineš ukoliko si snažan i ukoliko svaki nasilnik zna da bi najebao ako krene na tebe. Ukoliko si neki woke liberal onda ti i ne treba rat ima da ti ahmed kolje i siluje po komšiluku i bez rata.
pa to aljek siftar uvozi ahmede da siluju po srbiji, dok se mi srbi iseljavamo, bolje on da se srusi, nego da se ide u rat protiv rusije koja ce da mu zavrne gas, a on da je opljacka sa nis-om

pa to aljek siftar uvozi ahmede da siluju po srbiji, bolje on da se srusi, nego da se ide u rat protiv rusije koja ce da mu zavrne gas, a on da je opljacka sa nis-om
Ne siluju ahmedi po Srbiji onj siluju po zapadu koji je prihvatio bolesnu ideologiju multikulturalizma po svaku cenu. Aljek ne može da se ruši jer su mu pacifisti liberalni jedina kobajagi opozicija. Ne znam o čemu pričaš. Rusi ne zavrću ništa nikome nego su pod sankcijama i neće moći da posluju preko EU i NATO teritorije. Stvarno ne znam o kakvom ratu Aljeka i Rusa pričaš?

Nemam 10 mačaka ali znam da snaga znači kurčinu u sukobu sa običnim pištoljem
Snaga znači da ne pustaš svakakve dileje u svoju zemlju i u svoje dvorište. Snaga znači da resavaš svoje probleme. Snaga znači da imaš svoj pištolj kako bi odbranio sebe. Nisu današnji leberalni gretini aktivisti izmislili svet nego samo otkrivaju toplu vodu. Ratovi će se tek voditi i nikakav preformans i nikakav aktivizam u prazno to ne sprečava. Naprotiv kada ima mnogo submisivnih ljudi na jednoj strani druga zagarantovano pojačava svoje nasilje.

Back