glorya:
ne verujem da ti je zivotni cilj da predajes u gimnaziji........
Ček, ček , ovde moram da se pobunim. Zašto misliš da je predavanje u gimnaziji jedini cilj istoričara umetnosti? Fakultet te uopšte ne školuje za taj profil ali nema potrebe potcenjivati ni jedno zanimanje. Sa IU baš možeš da radiš puno različitih i zanimljivih poslova, u tome je i čar.
Ne volem da branim IU i to baš retko činim ali kao insajder mogu da potvrdim da najveći broj pljuvača na ovaj fakultet dolazi iz redova ljudi koji, avaj, sasvim sličajno nemaju ni jedan završen. Onda(k) ti isti i njima slični, vole da potežu one najgluplje argumente tipa kakav ti je to fakultet samo gledate slike, 'teo da bude slikar pa nije mog'o, to je hobi nije zanimanje ( ovaj mi je omiljeni i njega obično,kao po pravilu, potežu oni koji sakupljaju one slike sa prednjih strana bonbonjera i goblene)itd...itd....
A istina je da je IU prelep fakultet koji je zadovoljstvo studirati i koji ti daje vrlo prostrano obrazovanje, faks koji zahteva mogućnost da putuješ i koji te mami zanimljivom literaturom, knjižicama od kojih po neke, verujte, uopšte i nemaju slika.

IU se u svetu smatra, da upotrebim jednu debilnu reč, fensi fakultetom koji studiraju bogataši.
E sad! Neka ova devojka koja je pitala za savet lepo pretrese sopstvene mogućnosti i odluči. Nije smešno studirati samo IU u majčici Srbiji. Imam ja i drugare tek svršene lekare koji ne mogu da nađu lep posao, i ekonomiste, farmaceute...ovde je, izgleda, najbolje da si po zanimanju Velja Ilić.