kako zive istoricari umetnosti u BG

• Začetnik teme Začetnik teme mala gaga
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
The Triumph of Galatea... se zove slika...
raphael011.jpg

Prodajem knjigu
Istorija Umetnosti - H. W. Janson

Pregled razvoja likovnih umetnosti od praistorije do danas,
nezaobilazna literatura za sve one koje interesuje umetnost i arhitektura, od praistorije do savremene umetnosti 20. veka

Cetvrto prosireno i dopunjeno izdanje Izdavac:
Izdavacki zavod Jugoslavija, Beograd, 1975. Likovni deo stampan u Japanu Stampa teksta i povez u Holandiji
Latinica.

tvrd povez, 611 str. ocuvana.

cena; 5,500din. isporuka brzom postom, na teritoriji Srbije.

vise informacija o knjizi;
http://www.dobra-knjiga.com/Home.asp?NaslovID=792

cao svima.........trebala bi mi pomoc.......interesuje me da li neko zna sta je potrebno pripremitit za prijemni za istoriju umetnosti......cula sam nesto da je jedan od testova i test opste kulture,ali informacija nije proverena.........bila bih zahvalna svima koji me informisu,a koji imaju pouzdane informacije..........:bye:

I ja isto trazim informacije o prijemnom ispitu na istoriji umetnosti.
Radi se test opste kulture i test znanja iz istorije umetnosti. E, za taj iz istorije umetnosti treba da se spremas iz udzbenika likovne kulture za srednje skole, i Dzensonove enciklopedije. Ja bih volela da imam predstavu o izgledu tog testa. To bi mi bas pomoglo.

ja se sećam da je meni na prijemnom bilo nešto kao
ko je podigao studenicu?
stefan nemanja
car dušan
knez lazar
stefan prvovenčani
i
kako se zvala minhenska grupa ekspresionista?
plavi most =)
plavi jahač
nešto
nešto

mislim da ti dženson i ne treba, dovoljna je ona kljižica za likovno što smo imali
pazi! ja kad sam upisivala trećina pitanja je bila iz nacionalne umetnosti, toga u frikin džensonu nema.

Back