Kako zaraditi pare u inostranstvu

1000€ nisi neke pare ali moraš da imaš neku vestinu koja se trazi da bi mogao da naplatis ..npr kao dobar piza majstor mozes zaraditi i do 8000€ na ruke ali moraš biti dobar..Masa naših je zaposlena nedavno na održavanju telekomunikacija i imaju oko 4500€ bruto plus ferie pare na to 11% ..5 dana radna sedmica 8sati dnevno ali su vezani poslom

Tebi bi bilo najbolje da zapališ na platformu 3meseca radiš pa si 3 slobodan imat ces mnogi vise od tih 1000€ a imas i hranu i smeštaj
Kako na platformu? Sta se tu tacno radi?

Da, cuo sam da se posao dostavljaca placa 100 000 dinara. Ali opet treba smestaj.

Treba da ima strategiju ako zeli dobro da zaradi ako zeli brz dinar onda kruzer je najbolja opcija ili raznosenje hrane ali i tu treba treba napravit plan i sam kazes smjestaj zamisli da to radis u Parizu gdje je sve preskupo,logicno je da moras imati strategiju i prehrane tipa placas hostel ali problem je sto u hostelu nisi sam jeste jeftin svaka budala ti moze doci onda nadjes foru da odredjeno vrijeme boravis u hostelu sa ljudima iz svoje zemlje koje poznajes i koji su fini i koji zele da rade u nekom gradu npr ali da zivite zajedno u hostelu radi bezbjednosti,ekonomicnosti odredjeno vrijeme i ako radite isti posao svi lakse je smanjit troskove a dobijat neku zaradu e sada sve to nije super lako izvodljivo ako nemas posao koji nije makar osrednje placen samo da nije neka mizerija

U Hostelu niko nece trajno zivijeti a platiti stan nekome i kiriju tamo je preskupo a iako imas rodbinu onda nemas licnu slobodu jedes i pijes sto i oni itd,tesko ces ih prilagodiit svom nacinu zivota a imati bilo kakvu strategiju progresa u takvoj poziciji je nemoguca misija

To je put da zaradis i vratis se u svoju zemlju sa parama sa vecom strategijom unaprijed napralvjenom koliko ces tamo zaraditi npr i sta ces sa tim novcem raditi kada se vratis kuci npr.Nista ne moze bez strategije

Poslednja izmena:
Ja sam na istoku Nemačke i nešto je manja satnica nego na zapadu ali meni odgovara jer su mnogo jeftiniji stanovi a i mnogo je mirnije.

To je kljuc u sustini zaradu dobru uvijek cini analiza troskova jer mnogo vecu slobodu imas pri trosenju novca nego pri zaradi novca

Mnogi ljudi zarade novac dobar ali posle nemaju strategiju sta da urade sa tim novcem.Tipa ako drzis salon neki ljepote ili frizerski salon ti ne moras znati taj posao ali moras znati da nijanse i analiza cine svaki dobar posao.Sef Mek Donadsa kada su mu rekli cime se vi bavite on je rekao ja nikada nisam bio prodavac brze hrane niti je njegov lanac restorana to, kaze on to drugi ljudi rade kaze za sebe on je vlasnik nekretnina i zivi od prodaje nekretinine.I to je sustinski tacno jer on ima super lokacijama sve te Mc Donalds restorane iako i sam kaze on ne ulaze u kvalitet hrane vec u cijenu nekretnina jer ako mu neka filijala u bilo kom gradu Evrope ili Amerike a njegovi restorani su svugdje u svijetu ako bilo koja od tih filijala dodje u dugove on uvijek moze da proda te dugove i pokriju minus odmah jer je na top lokaciji i tu kvadrat kosta.Tako ti ne moras biti frizer ili reditelj sa ne bi pravio dobe filmove ili imao super uspjesan frizerski salon.Sef Meodonaldsa nikada zato nije ulagao u kvalitet hrane jer ono je skart hrana to i nije cilj.Sam restoran i lokacija je tu lijepa to je i poenta a hrana je samo tu sredstvo da ljudi dodju i ostave novac ne zbog hrane i kvaliteta vec lokacije,ne dodju ni zbog reklame.Bukvalno upadaju u ocima svima ne mozes da ih zaobidjes to je logika prodavca nekretnina i onoga ko ih kupuje a ne ugostitelja

A dok rastu dugovi raste i cijena nekretnine logicno

Poslednja izmena:
Najlaksi nacin da se zgrne silna lova za kratko vreme je da se rodis u bogatoj porodici i onda brzo da je nasledis (lovu).
Nazalost ovaj recept retko pomaze ljudima, ali nije zgoreg da se prepozna kao mogucnost.

Koincidentno poznajem neke takve likove, pa znam (nije: masta cini svasta)

To nikad nije orginal bogastvo kada se rodis bogat

Neverovatno gluposti se ovde pišu o nekakvim satnicama od 35€ za neke NK poslove.. Nisam na satnici vec sigurno 15g ali mi ne pada na pamet da platim radnika 35€ za mnogo kavlifikovanije poslove od nekog ko brusi . Morate da znate da pored tih 35€ ima jos x izdataka .. Taj radnik od 35€ da bi ekonomski opravdao svoje radno mesto (ovde kod mene )mora zaraditi min 87,5€ na sat ili 2,5x svoju platu ..

Back