Kako zaraditi pare u inostranstvu

Nifont

Domaćin
Poruka
3.014
Koji sve poslovi mogu da se rade u Austriji i nekim drugim zemljama tako da kuci moze da se donese preko hiljadu evra? Slusao sam razne price kako nasi ljudi odu u Austriju ili Nemacku da rade par meseci vrate se u Srbiju i zive od tih para. Kako naci prave oglase da nije neka prevara u pitanju?

Nisam radio preko grane,ali iz price rodjene sestre(CH) i rodice(D) tesko da ces iz A donijeti 1000e za mjesec dana.Da si vec tamo godinama pa mozda,ovako da odes i uspijes mrka kapa.Zavisi i sta bi radio i znas li jezik ili bar engleski.U svakom slucaju probaj.Sretno.
Pa ako uzmemo da postoji obezbedjen smestaj i hrana. 500 evra moze i u Srbiji da se zaradi. Sto bi za te pare neko potezao da ide u tudju zemlju?

Koji sve poslovi mogu da se rade u Austriji i nekim drugim zemljama tako da kuci moze da se donese preko hiljadu evra? Slusao sam razne price kako nasi ljudi odu u Austriju ili Nemacku da rade par meseci vrate se u Srbiju i zive od tih para. Kako naci prave oglase da nije neka prevara u pitanju?
Poznajem dosta Hrvata koji to rade, rade np 4 mjeseca zimi i ostatak godine se na moru u Hrvatskoj ali oni su EU

Evo recimo jedan ovakav oglas.

Screenshot_2025-01-05-17-26-03-159_com.facebook.katana.jpg

Uglavnom fizikalija, građevina, ako imaš iskustva kao zavarivač, ugostiteljstvo ako znaš jezik ili pak da radiš u kuhinjama.
Donekle najunosnija opcija za sezonski posao jeste ugostiteljstvo - konobar ili kuvar, idealno je ako znaš nekog našeg ko može da te ubaci u neki od hotela u fazonu, hotel ti da smeštaj i to naplati prilično malo tipa 200e mesečno, radi se od 8 do 12 sati u zavisnosti od dogovora i pozicije.
Austrijanci su relativno ok i sa bakšišom za razliku od Nemaca...
Sada rashodi su specifična kategorija, u osnovi dok ne biješ i ne pušiš nemaš nekih problema, može relativno ok da se zaradi i da se skroz fina suma donese kući.

Od Austije je neka dosta bolja opcija Švajcarska, mada je tamo znatno teže upasti - suštinski morao bi neko da te pozove i da garantuje za tebe što sada iziskuje neke specifične provere za one koji nisu EU državljani... Iz nekog mog iskustva, ako tamo nađeš neki smeštaj koji možeš gastarvajterski da deliš možeš i znatno više od 1000e po mesecu da doneseš kući.

ne znam tacno mislim 45 eura po satu pa koliko sati radis ,varioci su ,te satnice u petrohemijskoj industriji pocinju od 35 eura pa do 600 eura ali vec sa 70 eura se ocekuje nesto vise od tebe i to sto pricam su cijene od prije jedno 7 godina
Kakvih 45 eura po satu? :lol: Kao vrhunski TIG zavarivač, kao treće lice ide satnica 20-25. Ako se radi direktno za Nemca/Austrijanca onda dosta manje

Po ovom oglasu ako si racionalan u potrosnji mozes da doneses lako 1000e kuci.
99% je zamka i lažni oglas. Nikako se ne ide ovako, samo na preporuku i preko onoga koga znaš da tamo radi. Pa i onda nisi siguran, znam lika koji je došao u firmu na poziv drugara koji ti radi, gazda do tada redovno plaćao, onda upao u problem i ostao im dužan nekoliko plata. Sve ovo važi za naše ljude poslodavce

Kakvih 45 eura po satu? :lol: Kao vrhunski TIG zavarivač, kao treće lice ide satnica 20-25. Ako se radi direktno za Nemca/Austrijanca onda dosta manje
Znao sam dobro te satnice prije ali ne bas za varioce, np onaj sto ide ispred krana sa pistaljkom je imao 42 eura ( ne znam nas naziv),ne bi trebao varioc imati manje i to prije, ja sam holandski drzavljanin za nas su te satnice mislim da su i za njih iste. Mangat je onaj sto stoji sa pozarnim apaartom cjeli dan i to je najmanja satnica 35 eura ali to su bas oni koji nista ne znaju .

Znao sam dobro te satnice prije ali ne bas za varioce, np onaj sto ide ispred krana sa pistaljkom je imao 42 eura ( ne znam nas naziv),ne bi trebao varioc imati manje i to prije, ja sam holandski drzavljanin za nas su te satnice mislim da su i za njih iste.
Ja sam u Nemačkoj, znam i ja vrlo dobro. Ovo što sam napisao su neto satnice, ono što dobiješ a ne bruto. Kad neko kaže bruto satnica je 25€, to je prevara jer ljudi ne znaju da je to neto oko 17

Znao sam dobro te satnice prije ali ne bas za varioce, np onaj sto ide ispred krana sa pistaljkom je imao 42 eura ( ne znam nas naziv),ne bi trebao varioc imati manje i to prije, ja sam holandski drzavljanin za nas su te satnice mislim da su i za njih iste. Mangat je onaj sto stoji sa pozarnim apaartom cjeli dan i to je najmanja satnica 35 eura ali to su bas oni koji nista ne znaju .
Ja sam prošao Nemačku uzduž i popreko, veću satnicu od 25 evra neto za zavarivača ma kakav da si, ćeš vrlo teško naći. Početnu pogotovo, ni 20.

Ja sam prošao Nemačku uzduž i popreko, veću satnicu od 25 evra neto za zavarivača ma kakav da si, ćeš vrlo teško naći. Početnu pogotovo, ni 20.
To je malo, rodjak mi je radio sa brusiliom za 35 eura ,govorio sam mu da nije normalan za tako malo da brusi po cijeli dan .varioc mora vise zaradjivati. Ja sam u to vrijeme np zaradjivao u Holandiji 1000 eura dnevno ali ode 21% na porez ,u inostranstvu smo zaradivali vise.

To je malo, rodjak mi je radio sa brusiliom za 35 eura ,govorio sam mu da nije normalan za tako malo da brusi po cijeli dan .varioc mora vise zaradjivati. Ja sam u to vrijeme np zaradjivao u Holandiji 1000 eura dnevno ali ode 21% na porez ,u inostranstvu smo zaradivali vise.
Jbt mi kao da živimo u paralelnim svetovima!
Već sam rekao da sam prošao Nemačku od severa do juga istoka do zapada, veće satnice od 25 neto nisam video. A ja nisam neki početnik, radim i montažu i cevariju i zavarivanje cevi za rendgen snimanje.

Back