NT Vending
Aktivan član
- Poruka
- 1.250
Da li neko zna nesto o novcu koji nudi SIZ za zapošljavanje.NPR: moja supruga je ne zaposlena i nude joj 160 000 dinara da otvori neku svoju firmu.Meni tu ništa nije jasno,a i ona je izašla iz njihove kancelarije jer joj je gospodja za 2 minuta sve ispricala i ona naravno nista nije ni zapamtila ni ukapirala
To nije losa stvar, ali ne znam detaljno kako je tu u Srbiji, ovdje u Rep.Srpskoj je to projekat kojim se sa Biroa rada (Zavod za zaposljavanje RS) skidaju nezaposleni - uzmes taj novac pod povoljnim uslovima, pokrenes neki svoj biznis i oni te skinu sa biroa.Naravno, ti taj novac vratis, ovdje je iznos oko 10000 eur, event.dobijes prvu godinu grejs period u kom ne vracas glavnicu, vracas samo kamatu dok ne pokrenes posao, a onda u narednih 6 godina vracas i glavnicu i kamatu dok sve ne otplatis, prakticno finansiras sam sebe, a taj novac ti dodje kao neko podsticajno sredstvo da pokrenes posao.
E sad, sta pokrenuti?Ljudi obicno u biznis planu koji su obavezni da izrade navedu da ce se baviti uzgojem pcela, cincila, ljekovitog bilja itd., ali ti je moj savjet da navedes ono cime se zaista mislis baviti, inace, uzmes novac, potrosis ga, a ostanu ti krediti i obaveze.