Kako zamisljate vanzemaljce?

Zanima me kako ih zamisljate? Da li je to ona klasicna prica "mali zeleni" ili...
:aha:

spock-lollypop.jpg

spock_lollypop.jpg

:heart: :heart: :heart:

Zanima me kako ih zamisljate? Da li je to ona klasicna prica "mali zeleni" ili...

Pa nemogu biti toliko razliciti od nas, ili zivotinja koje su zivele, ili zive na Zemlji.
Mislim, zamislite da kometa nije pobila dinosauruse- najinteligentniji dinosaurusi bili su
raptori, a oni su vec imali ,,ruke'' (mada ne narocito razvijene), sto im je omogucilo da bolje
manipulisu svojom okolinom, i razvili su primitivan nacin komunikacije...
manipulisanje okolinom, i komunikacija je ono sto je nas odvojilo od majmuna.
Koliko vanzemaljci mogu biti razliciti od nas? da bi se razvio zivot potrebna ja tekuca voda
nekakva atmosfera, koja nemora bit poput nase, i sunce.
Ne verujem da su amebodi, ili slicno, sa pipcima (mislim- kako bi se hobotnica, ili meduza kretale po kopnu, i koliko bi uspeha imale u manipulaciji okoline sa njihovim pipcima?),
potrebna je jaca struktura- kosti ili njihov ekvivalent. Znaci- ruke za manipulaciju, noge za
kretanje (a od gravitacija zavisi da li bi imali 2 ili vise nogu), cula za vid i sluh- za
komunikaciju sa okolinom koja ih okruzuje, nacin za komunikaciju sa drugim pripadnicima njihove rase (vokalni, ili
eventualno mentalni).
i na cin da se hrane- znaci neka vrsta usta.
A njihov aboja bi zavisila od tipa njihovog sunca, i vrste svetlosti koju njihova atmosfera proposta
Mislim- kakve su sanse da se zivot razvije na planeti poput Jupitera, ili vreloj i bezatmosfernoj planeti poput Merkura
ili ledenoj planeti poput Plutona, koja cak nema ni mnogo sunceve svetlosti.
Tako da mislim da ce vanzemaljci liciti na neku od miliona zemaljskih zivotinja
samo je pitenje da li ce se razviti od sisara, primata, vodozemaca, hladnokrvnih zivotinja, pticolikih zivotinja, buba...
mislim da ja SterTrek najblize dozao u opisu mogucih vanzemaljskih rasa (mada su mozda malo preterali sa
humanoidima)

Poslednja izmena:
Au, al se varas.Ali ok to je tvoje misljenje
Ja, s druge strane verujuem da mogu biti poprilicno drugaciji od nas.Takodje se ne slazem da je za zivot neophodna voda, kiseonik, niti da zivot mora biti zasnovan na ugljeniku.

Da, ali da bi nastao inteligentan, zivot, potrebno je da prvo nastenu jednocelijski organizmi
koji evoluiraju u visecelijske, koji potom, pod pretpostavkom da imaju dovoljno vremena
evoluiraju u inteligentna bica.
(nasi naucnici za sada tvrde da je za nastanak zivota potrebna tekuca voda)
Nisam ni rekla da zivot mora biti na bazi ugljenika, moze nastati i nabazi uranijuma koliko
ja znam.
A ako mislis na bestelesna, energetska bica (i inteligencije), ja licno mislim da su takva
bica posledica evolucije, telesnih. materijalnih inteligentnih rasa (poput nas). Ko zna- mozda
ljudi za par miliona god. doguraju do te faze- ako se pre toga medjusobno ne poubijamo:D

Poslednja izmena:
A ako mislis na bestelesna, energetska bica (i inteligencije), ja licno mislim da su takva
bica posledica evolucije, telesnih. materijalnih inteligentnih rasa (poput nas). Ko zna- mozda
ljudi za par miliona god. doguraju do te faze- ako se pre toga medjusobno ne poubijamo:D
Ne, nisam mislio na bestelesna energetska bica.Mislio sam da se zivot moze i verovatno se razvija u sredinama potpuno stranim za nas.
Nasi naucnici, pffff.Nasa civilizacija je stara cirka 10k godina, cisto sumnjam da znamo sve sto ima da se zna.
Da, tu se u potpunosti slazem sa tobom da su ta bestelena bica nastala evolucijom telesnih, materijalnih bica.

Back