Kako vam se čini ovaj hit?

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.825
Ok

Druga sam smena i slušam neki mix domaćih starih hitova ali uleti i nešto novije

Ti nikad nećeš biti kao moja mati
Što je bila ocu mom
Kraljica, sluškinja
Sve, al' nikada po svom
Ti nikad nećeš znati ljubav dati
Kao što je ona ocu mom
Dala sve što imala je
Sve da sačuva dom
Ne vjerujem ja u kipove
Ni takve ko ti, tipove
Kad ti jednom srce slome
Ne vjeruješ nikome
Kad ti jednom srce slome
Ne vjeruješ nikome
Kao što je ona ocu mom
Dala sve što imala je
Sve da sačuva dom
Ne vjerujem ja u kipove
Ni takve ko ti tipove
Kad ti jednom srce slome
Ne vjeruješ nikome
Kad ti jednom srce slome
Ne vjerujem ja (u kipove) kipove
Ni takve ko ti tipove
Kad ti jednom srce slome
Ne vjeruješ nikome
Kad ti jednom srce slome
Ne vjeruješ nikome

Da li je ovo ženomrzacki tekst pjesme i zašto nije ?

IMG_6225.jpeg

Песма је дивна, али речи као да су изашле из доба пре педесетих...осликавају нека давна времена, па и данашња у неким крајевима. И то не би био проблем.
Проблем је што је човек разочаран, његова партнерка никада неће бити крпа као што је била његова мама.
Он у положају своје мајке не види ништа лоше, напротив, и себи би да прибави једну такву.
Сори, Чола...

Песма је дивна, али речи као да су изашле из доба пре педесетих...осликавају нека давна времена, па и данашња у неким крајевима. И то не би био проблем.
Проблем је што је човек разочаран, његова партнерка никада неће бити крпа као што је била његова мама.
Он у положају своје мајке не види ништа лоше, напротив, и себи би да прибави једну такву.
Сори, Чола...

Glorifikacija jednog vremena i života žena tog vremena , pesma je snimljena 2013 godine i sad se pitam zašto je Čola to pjevao ?

Zavisi koliko se bukvalno shvati...

Prica koliko se njegova majka zrvovala za porodicu za ljubav...Nije imala vremena za svoje ja...Sad...Da li je danas puno drugacije?
Zar zena i danas uglavnom ne sprema, pere posudje i radi sve ostale "zenske" poslove? U mojoj okolini zene to i dalje rade...
Cekaju decu da se vrate iz izlaska...Cini mi se da i vise provode vremena sa decom (uglavnom).
A ta devojka je kip...zena bez duse valjda, nesto sto nije zivo...Po njemu.

Nazvati zenu sluskinjom, pogotovo svoju majku je ruzno ipak ako predjemo preko toga...Moze se doci do relativnog prihvatljivog znacenja teksta.

Zbog slomljenog srca ne veruje više nikom-nijednoj. U ovoj rečenici se opravdava i ujedno izvinjava "sagovornici" jer ne veruje da ona može da ga voli kao što je njegova majka volela njegovog oca. Verovatno očekuje da mu ona dokaže da može.

Kip-pre shvatam da je simbol za akcenat na lepoti, doteranosti, sređenosti, brizi o svom izgledu i sl.;
"Takve k'o ti tipove...", je već misterija i odnosi se na dotičnu kojoj je pesma posvećena. Možda je ta dama držala cigaru i čašu, možda tražila da je neko "probije" u karijeru ili u svet poznatih, možda je bilo očigledno da je kupoholičarka i rasturkuća, možda su ga njena šminka ili neki gest, neka pričica o sebi i svojim očekivanjima, podsetili na tu koja mu je već slomila srce.
Prvo upadne u oči reč "sluškinja", ali pre ide "kraljica", tako da zamišljam da je ta žena umela da se postavi u svakoj prilici kako treba-da sačuva dom, a dom kao reč objedinjuje porodicu, brak, i ugled u društvu.
"...nikada po svom.", to me navodi da mislim da se njegova majka dogovarala za sve sa svojim mužem, nije bila sebična i bandoglava da radi šta god hoće bez obzira na mišljenje svog životnog druga. Gde ljudi mogu da se dogovore, manje ima svađe i histerije... a život bez svađe i histerije je valjda imperativ.
Lajk... ne bih odmah pomišljala da je njegova majka bila tek krpa kojom se potirao pod u toj porodici. :)

Poslednja izmena:
Zavisi koliko se bukvalno shvati...

Prica koliko se njegova majka zrvovala za porodicu za ljubav...Nije imala vremena za svoje ja...Sad...Da li je danas puno drugacije?
Zar zena i danas uglavnom ne sprema, pere posudje i radi sve ostale "zenske" poslove? U mojoj okolini zene to i dalje rade...
Cekaju decu da se vrate iz izlaska...Cini mi se da i vise provode vremena sa decom (uglavnom).
A ta devojka je kip...zena bez duse valjda, nesto sto nije zivo...Po njemu.

Nazvati zenu sluskinjom, pogotovo svoju majku je ruzno ipak ako predjemo preko toga...Moze se doci do relativnog prihvatljivog znacenja teksta.

Sestro na balkanu 90% su bukvalista !

I zašto prelaziti preko ovog i onog i ipak traziti nešto lepo u toj pjesmi ?

Zbog slomljenog srca ne veruje više nikom-nijednoj. U ovoj rečenici se opravdava i ujedno izvinjava "sagovornici" jer ne veruje da ona može da ga voli kao što je njegova majka volela njegovog oca. Verovatno očekuje da mu ona dokaže da može.

Kip-pre shvatam da je simbol za akcenat na lepoti, doteranosti, sređenosti, brizi o svom izgledu i sl.;
"Takve k'o ti tipove...", je već misterija i odnosi se na dotičnu kojoj je pesma posvećena. Možda je ta dama držala cigaru i čašu, možda tražila da je neko "probije" u karijeru ili u svet poznatih, možda je bilo očigledno da je kupoholičarka i rasturkuća, možda su ga njena šminka ili neki gest, neka pričica o sebi i svojim očekivanjima, podsetili na tu koja mu je već slomila srce.
Prvo upadne u oči reč "sluškinja", ali pre ide "kraljica", tako da zamišljam da je ta žena umela da se postavi u svakoj prilici kako treba-da sačuva dom, a dom kao reč objedinjuje porodicu, brak, i ugled u društvu.
"...nikada po svom.", to me navodi da mislim da se njegova majka dogovarala za sve sa svojim mužem, nije bila sebična i bandoglava da radi šta god hoće bez obzira na mišljenje svog životnog druga. Gde ljudi mogu da se dogovore, manje ima svađe i histerije... a život bez svađe i histerije je valjda imperativ.
Lajk... ne bih odmah pomišljala da je njegova majka bila tek krpa kojom se potirao pod u toj porodici. :)

Što je bila ocu mom
Kraljica, sluškinja
Sve, al' nikada po svom
Kao što je ona ocu mom
Dala sve što imala je
Sve da sačuva dom

Kako ovo tumacis ?

Ok

Druga sam smena i slušam neki mix domaćih starih hitova ali uleti i nešto novije

Što je bila ocu mom
Kraljica, sluškinja
Sve, al' nikada po svom
Kao što je ona ocu mom
Dala sve što imala je
Sve da sačuva dom
Ne vjerujem ja u kipove
Ni takve ko ti, tipove
Kad ti jednom srce slome
Ne vjeruješ nikome
Kad ti jednom srce slome
Ne vjeruješ nikome
Kao što je ona ocu mom
Dala sve što imala je
Sve da sačuva dom
Ne vjerujem ja u kipove
Ni takve ko ti tipove
Kad ti jednom srce slome
Ne vjeruješ nikome
Kad ti jednom srce slome
Ni takve ko ti tipove
Kad ti jednom srce slome
Ne vjeruješ nikome
Kad ti jednom srce slome
Ne vjeruješ nikome

Pogledajte prilog 1453958
Pesma nije tacna. Samo sto danasnje zene imaju svoje ja. On pokornost vidi kao ljubav...

Ima tako lepe pesme zašto je uprskao sa ovom ?

Ako nema trenutno dobrih tekstopisaca ne bi trebalo bilo šta pevati samo da eto ima numeru
To je da se dodvori publici. Recimo, moja baba sa majcine strane je do smrti prala noge dedi, iako je
pricala, da ako deda prvi umre, da ce na sahrani da nosi crvenu maramu. Te starinske zene
su trpele i sluzile muskarce koje su mrzele...

Što je bila ocu mom
Kraljica, sluškinja
Sve, al' nikada po svom
Kao što je ona ocu mom
Dala sve što imala je
Sve da sačuva dom

Kako ovo tumacis ?
Čoveče-imam muža, sa njim decu, imam čitavu familiju. Ko sam ja u svemu tome? 'E, pa, kraljice, sluškinjo-Ti si stub porodice, ti si svima savetniik, svakom dostupna, svuda bitna. Ti si veza između starog i novog. Ti si nezamenljiva!

Мени баш пара уши оно Никада по свом, за вас не знам.
Мени је потребно да некада искорачим из свакодневице, уморим се да будем стуб куће, уморим се да будем и краљица, желим да будем само Ја...

Ok

Što je bila ocu mom
Kraljica, sluškinja
Sve, al' nikada po svom
Kao što je ona ocu mom
Dala sve što imala je
Sve da sačuva dom
Ne vjerujem ja u kipove
Ni takve ko ti, tipove
Kad ti jednom srce slome
Ne vjeruješ nikome
Kad ti jednom srce slome
Ne vjeruješ nikome
Kao što je ona ocu mom
Dala sve što imala je
Sve da sačuva dom
Ne vjerujem ja u kipove
Ni takve ko ti tipove
Kad ti jednom srce slome
Ne vjeruješ nikome
Kad ti jednom srce slome
Ni takve ko ti tipove
Kad ti jednom srce slome
Ne vjeruješ nikome
Kad ti jednom srce slome
Ne vjeruješ nikome

Pogledajte prilog 1453958
Kakva je ovo povraćka, Baja Mali Knindža?

Back