Kako uputiti efektno izvinjenje

Meni nije nikakav problem da se i ovde izvinim,ali zaista.
Ovde je još lakše, nikog ne poznajem, ne mogu da vidim izraz lica da li se neko smeje dok se možda zeza ili ne.
Dakle, izvinim se i kad mi neko napiše da sam pogrešila i uvredila.
Ja smatram da nisam npr. Ali, kažem, ok - brza na jeziku, možda sam previdela nešto.
"Izvini". To je ljudski.

Meni nije nikakav problem da se i ovde izvinim,ali zaista.
Ovde je još lakše, nikog ne poznajem, ne mogu da vidim izraz lica da li se neko smeje dok se možda zeza ili ne.
Dakle, izvinim se i kad mi neko napiše da sam pogrešila i uvredila.
Ja smatram da nisam npr. Ali, kažem, ok - brza na jeziku, možda sam previdela nešto.
"Izvini". To je ljudski.
Mislim, draga moja, da se ti izvinjavaš i više nego što treba...tvoja izvinjavanja za sitničice tipa - izvinite ako nekoga uznemiravam, ako smetam, izvinite i za ono za šta ne mislim da treba da se izvinem - vodi pravo u servilnost... sve to treba da ima mere... mislim da nije u redu kada ga je previše...vodi u svoju suprotnost, ili u negovanje tuđeg lošeg ega...
Znam da si ti nežna, preosetljiva lepojka... ali ne želim ikada da pomislim da si slaba...
Grlim te!
:vzagrljaj: :heart2:

i ja sam se izvinjavala i za najmanju sitnicu, a onda prestala je sam skontala da boli koga kur.. za mene i moje izvinjenje
drag.gif

Mislim, draga moja, da se ti izvinjavaš i više nego što treba...tvoja izvinjavanja za sitničice tipa - izvinite ako nekoga uznemiravam, ako smetam, izvinite i za ono za šta ne mislim da treba da se izvinem - vodi pravo u servilnost... sve to treba da ima mere... mislim da nije u redu kada ga je previše...vodi u svoju suprotnost, ili u negovanje tuđeg lošeg ega...
Znam da si ti nežna, preosetljiva lepojka... ali ne želim ikada da pomislim da si slaba...
Grlim te!
:vzagrljaj: :heart2:
Ipak ću ja da se držim svog unutarnjeg sata. Da objašnjavam zašto, potrajalo bi a i koga to treba da zanima. A, da izvineš, ti misli šta hoćeš ;)

Poslednja izmena:
i ja sam se izvinjavala i za najmanju sitnicu, a onda prestala je sam skontala da boli koga kur.. za mene i moje izvinjenje
drag.gif
Tako je! Ako izvinjenje nema ispravan odgovor, onda je pitanje da li treba da postoji... Ili ako znamo da je osoba kojoj treba da se izvinimo nedorasla tom činu - sam taj čini gubi na svom smislu i lepoti i opet ne treba da postoji...A deliti izvinjavanja i levo i desno za najmanju sitnicu, pa to skrnavi taj sveti čin ljudskosti. Tu dotičemo ljubazan odnos prema drugima, koji ne podrazumeva izvinjavanja za svaku sitnicu, a mnogi baš tu greše...odlazeći u snishodljivost...

@tema
nikako
izvinjenje kao olakshanje sopstvene savesti ili kao pomirenje sa stranom kojoj si naudio ili ona misli da si joj naudio ili ti mislish da si joj naudio lol
postoji mnogo nachina kako uputiti izvinjenje, ali sushtina je da ne mora da znachi da ce biti prihvaceno
mislim da je precutno najbolji nachin, ukoliko se razumete, sve je ok, ukoliko ne , onda rechi imaju najmanje smisla

mnoge stvari, narochito kad se postepenim otudjenjem nagomilaju
ukratko, izvesno ponashanje tipa psihosadizam ne moze oprati nikakvo izvinjenje, pa stoga nema ni potrebe za njim
Recimo, ali mozemo da kazemo da i psihosadizam postoji samo kada postoji i psihomazohizam ili onaj koji trpi, pa mu je satisfakcija izvinjenje...medjutim nisam govorio o tome, izvinjenje ne smeta, a da li ce biti prihvaceno ili ne to je drugi par obuce....

Recimo, ali mozemo da kazemo da i psihosadizam postoji samo kada postoji i psihomazohizam ili onaj koji trpi, pa mu je satisfakcija izvinjenje...medjutim nisam govorio o tome, izvinjenje ne smeta, a da li ce biti prihvaceno ili ne to je drugi par obuce....
psihosadizam ne postoji samo ukoliko postoji i psihomazohizam, onaj koji trpi moze u izvesnom trenutku, a to moze biti i pre izvinjenja, shvatiti da mu takav odnos ne odgovara, stoga ne znachi neminovno da je svakome ko trpi , do izvesne mere, satisfakcija izvinjenje

nisam nameravala da shirim prichu u ovom smeru, al sandale su sandale lol

Poslednja izmena:

Back