Kako upoznati nove ljude, prijatelje?

Moras malo vise da se kreces i prosiris krug prijatelja da bi upoznao nove ljude. Primera radi, ako volis da citas, idi na sajam knjiga, ili prezentaciju neke knjige, mozda upoznas nekog tamo.
S druge strane, ako to ne zelis, ne mozes zbog anksioznosti, net je relativno ok mesto za to, mada eventualno ces pozeleti da podignes nivo tih "online poznanstava" i da upoznas nekog licno, sto opet znaci da ces morati malo da izadjes iz svoje skoljke.

Obrazac je da malo moras da izadjes i da se oslobodis jer ljudi nisu u tvom svetu u kome si zatvoren vec van, i tesko da ce oni ka tebi dodji, vec ti moras ka njima da krenes.

Treba da želiš da kreneš među ljude. Anksiozni i depresivni obitavaju u sopstvenom društvu, plašeći se drugih i strahujući od njihovog neprihvatanja.
Ovako ne rizikuju, samo su neprihvaćeni od samih sebe, a u društvu bi se ova njihova izvrnuta istina samo potvrdila.
..
Kad ti dosadi boravak u 4 zida, izaći ćeš međ' ljude

...
kako da upoznam nove ljude
...

Kroz dešavanja ( posao, rat, demonstracije, boravak u bolnici, vojsci, školi, zatvoru )
nikako drugačije !

Znači kad nisi direktno zainteresovan za upoznavanje ( to plaši onog drugog )
već si tu zbog neke više sile,
pa ti upoznavanje dođe usput i spontano.

...
imam mali krug prijatelja
...

Dosta ti je jedan prijatelj i par drugara !
Prijatelj, to je onaj koji ti daje više nego ti njemu,
a drug ti je onaj koji ti daje isto koliko i ti njemu.
Bilo čega.

Sklapanje drugarstava i prijateljstava je sigurno pitanje talenta !
Imao sam poznanika sa kojim sam jednom ispešačio od Slavije do Terazija u Beogradu.
Skoro svako koga smo sreli mu je rekao bar "Ćao",
a mnogi su prišli, rukovali se i sl.

Al' pazi sad,
taj je na kraju otišao i živi u Njujorku,
nešto mu ovde nije odgovaralo !

Čovekovo prokletstvo ??

Probacu da bude kratko. Po malo sam anoksiozna osoba, kako da upoznam nove ljude, imam mali krug prijatelja i osecam po nekad da nemam dovoljnu podrsku.

da te "utesim" na brzinu:

tzv. veliki krug prijatelja ti nece biti ni velika niti bilo kakva podrska osim ako nisi redikul pa im pravis zabavu.
svako danas uzima, otima, chapa, drapa to sto mu se moze, da dohvati.

ko danas sedi kao seoska mlada i ceka da ga neko podrzi, nagrabusio ga je.
kaci macku o rep to sto ce te neko podrzati.
samo ako platis profesionalnu podrsku, nadaj se necemu.
gde hod.
kod nas verujem nema mnogo toga na izbor ni da se plati a po prijateljima i rodbinom oni koji bi ti i pomogli kilavi, koji bi mogli, nema ih, pojela maca i tako ;)

sto manje prijatelja imas, lakse ces se trezniti u slucaju da se rzocaras u svoja ocekivanja a propos podrske.

dodji na forum i ispricaj se, `ladi usta.

a kad ti bas za nesto vrlo bitno treba gledaj da platis najbolje od najboljih pa taman za to istovarao ...cisterne vode:))
pozdrav i uzivaj u zivotu!

Probacu da bude kratko. Po malo sam anoksiozna osoba, kako da upoznam nove ljude, imam mali krug prijatelja i osecam po nekad da nemam dovoljnu podrsku.

Mogao bi preko nekih foruma koji se bave određenom temom koja te zanima, tu možeš da upoznaš ljude sa kojima imaš slična interesovanja pa posle organizujete okupljanje.

Takođe, dobar način su kursevi. Tu bi redovno provodio nekoliko sati sa grupom ljudi. Mogao bi sa nekima od njih da ostaneš u kontaktu i posle toga.
Skoro sam bio na jednom i baš me je podsetilo na srednju školu, možda je i povoljnije za upoznavanje jer je manja grupa pa je svako više upućen na sve ostale.

Poslednja izmena:
Kroz dešavanja ( posao, rat, demonstracije, boravak u bolnici, vojsci, školi, zatvoru )
nikako drugačije !

Znači kad nisi direktno zainteresovan za upoznavanje ( to plaši onog drugog )
već si tu zbog neke više sile,
pa ti upoznavanje dođe usput i spontano.

Dosta ti je jedan prijatelj i par drugara !
Prijatelj, to je onaj koji ti daje više nego ti njemu,
a drug ti je onaj koji ti daje isto koliko i ti njemu.
Bilo čega.

Sklapanje drugarstava i prijateljstava je sigurno pitanje talenta !
Imao sam poznanika sa kojim sam jednom ispešačio od Slavije do Terazija u Beogradu.
Skoro svako koga smo sreli mu je rekao bar "Ćao",
a mnogi su prišli, rukovali se i sl.

Al' pazi sad,
taj je na kraju otišao i živi u Njujorku,
nešto mu ovde nije odgovaralo !

Čovekovo prokletstvo ??

Nije samo talenat. To je i veština koja kao i razne druge veštine može da se nauči.

Anksioznoj osobi nikad nije dosta paznje,ljubavi.Svaka paznja je samo jedna inekcija i nista vise i njoj se cini uvek da nije dovoljno.Ali po meni netrebas se opterecivati time,vec se koncentrisi na resavanje anksioznosti.Najbolji nacin jeste da se okanis toga sto toliko strasno zelis i zacim ceznes,jer po pravilu sto vise to zelis i sto vise patis za time sve ti je teze i to da dobijes.Jer sve teze kontrolises osecanja.Zato pocni da istrazujes sve oko sebe.Posmatraj lisce,zivotinje,razmisljaj sto je lisce zeleno,zasto ljudi vole fidbal il tenis oseti tu energiju taj nagon.Trazi u sebi skrivene talente,razvijaj ih,RADI.A vremenom ce sve doci na mesto.Jer znaj.Sve se moze samo ako se hoce,ali neke stvari moras samo malo drugacije traziti.

Npr. krenes u teretanu, na plivanje ili tako nesto. Ako ides redovno sigurno da ces upoznati ljudi. To ti je ono lagano upoznavanje...prvo cete se znati iz vidjenja a posle i upoznati kako valja :)

E moj druze,budi srecan da imas uopste prijatelja(iskrenih)prijatelji se mjere kvalitetom a ne kolicinom.evo naprimer ja:otkad sam otisao iz CG u njemacku(3 god)imam veliki broj poznanika ali nije to to.i dan danas zalim za svojim malim ali odabranim drustvom iz Cg.budi sokole srecan sa tim sto imas i njeguj to jer u prijateljstvu moras i da dajes i uzimas kao i kod ljubavi

i ne treba ti vise
sta ce ti da te dodatno nerviraju

ja se zbog viska poznanika zavukla u cetri zida i tad mi najljepse bilo, a sad me poplava izbacila ponovo medju ljude i evo opet ludim

vjeruj mi sto manji krug ljudi oko tebe to je bolje za tebe :ok:

U hvala na odgovorima, nisam ocekivao ovoliki odziv da budem iskren :)
Meni je iz osnovne skole ostao samo jedan prijatelj s kojim se aktivno druzim i to zaista prijatelj. A trenutno u srednjoj skoli imam par drugara sa kojima se druzim i zabavljam ali samo u skoli. Svi oni se druze i izlaze petkom, subotom dok se ja u tome ne pronalazim a i niko me nije ni pozvao na takve dogadjaje. O drugaricama da i ne govorim. Sve su to otprilike dobra deca ali ne umem da se predstavim, odlican sam djak ali kao da je to minus. Shvatio sam koliko je moj neki status u odeljenju los kad sam slavio svoj 18. rodjendan, od njih 15ak dosli su samo 8,9.

To je upravo ono sto radim. Treniram kod kuce vise od 20ak meseci, imam odlican napredak i u skoli. Moje poslednje 2 godine su ujedno najuspesnije u mom zivotu, ali socijalni status se nije mnogo popravio. Uz svoj licni uspeh sam uspeo da dostignem odredjen nivo samopouzdanja i da prebrodim neke od svojih strahova. Problem je sto ucenje i trening traze dosta vremenena, energije i motivacije. Bezbroj puta dok su moji drugovi bili u kafani, polu pijani ja sam petkom i subotom uvece trenirao kod kuce, jer znam da sam tako bolji nego sto sam bio juce.

Imaš i nekih sajtova i aplikacija za mobilni vezanih za to. Ali mislim da ti je najlakše preko fejsbooka. Imaš sigurno nekih devojaka čije ti se slike svidjaju ili devojaka sa kojima imaš neke zajedničke prijatelje-probaj

Ako su ti pravi prijatelji ni ne treba ti vise.

To sto ces ih kroz neke izlaske upoznati 100 ne znaci da ces se sa njima lepo provesti... Treba biti u drustvu ljudi sa kojima ti je prijatno...

Sta konkretno znaci da nemas dovoljnu podrsku? Podrsku u cemu?

- - - - - - - - - -

kako - daj adresu i kazi kad pochinje zurka i dolaze forumashi
ja necu jer sam baba

- - - - - - - - - -

baba se vezuje za drugu osobu ali bih to ignorisala sada hvala

Hira uvek ima prakticna resenja....

Naučiš plivat tako što skočiš u vodu i kreneš kurblat,
tako je skoro sa za sve u životu kad malo odrasteš moraš sam da radiš neke stvari, nema na primer mame i tate da te vode kod druge djece da se upoznaš kad si novi kolač u kraju, pa da se igrate,
ko što je bio slučaj samnom kad sam bio omalen i nejak a lud.

Dakle, strah od bilo čega se uglavnom prevazilazi tako što učiniš to čega se plašiš.

Back