Kako ukloniti krpelja?

valjda je očigledno da nisam JA dao savet. Preneo sam šta pišu drugi, a meni izgleda prihvatljivo. Uostalom, taj savet stoji i na američkoj CDC web stranici
Nije neophodno za sve trčati odmah kod lekara.
Naravno da nije. Da su opasni jesu samo ne svi. Vidio sam i gledao sam decka kako je na aparatima na neurologiji. Nije imao srece i umro je, a imao je nekih 21 godinu. Bez obzira na to mene krpelji ne plase. Kao sta je forumas @Sikter Efendija napisao tako i ja radim.

Kod nas vade krpelje na hitnome i samo jednom sam isao vaditi krpelja tj. u toku smjene su mi ga izvadili jer mi je bio na "zvonima noter dama". Krpelj nije osa, strsljen ili nesto drugo da ubode i da odmah djeluje. On polako ide po tijelu i trazi najmekanije djelove tj. prepone. Planinarim od osnovne i tek unazad 15 godina sam "zaradio" prvog. Kad idem na jednodnevna planinarstva otusiram se kada dodem doma i do sada nije bilo nikakvih problema. Vecinom sam ih u zadnje vrijeme znao pokupiti kada sam bio po par dana u sumi.

Hajde tema sta nas plasi od buba?

Mene krpelji itekako plase.
Plase me i oni strasni crni krupni pauci koji kad te ujedu dobijes nekrozu tkiva, tj ujed ti pocrni.
Plasi me shuga, a zacudo ne plasi me vaska.
Plashi me grinje.
Plase me papatachi ove kao musice sto te ujedaju a izgledaju 1 mm velicina.

Не знам да ли је већ било, да не читам од почетка, али ево како се најлакше ваде, без опансости да оставе своје пипке у кожи: Узмеш на вату сапунице и полако трљаш по њему, наравно, врло нежно, да га не згњечиш. Да ли му фали ваздуха или шта је већ, али после 15-ак секунди, подигнеш вату, а он на њој, читав, са свим ногицама и пипцима.

Krpelj se vadi što pre i to isključivo u medicinskoj ustanovi,nipošto sami,i nipošto nikakve hemikalije koristiti jer sadržaj digestivnog trakta(sadrži uzročnika Lajmske bolesti) te pri nestručnom vađenju izbaci u tkivo,pa ode u krvotok.Obavezna je analiza krpelja izvađenog na prisustvo uzročnika Lajmske bolesti..

Back