Kako ucutkati prichache

hirajgoagain

Zaslužan član
Poruka
127.152
ovo je glupo ali meni nekad jako smetaju nemirni ljudi na koncertima ili tako neshto. znaci gde je mirno (klasicne muzike recimo, na nekim "zabavnijim" to moze da bude strashno a ne mora). znaci likovi su opushteni i caskaju komentarishu

(najjace je kad kazu "e ja ovo nista ne razumem" a ne razumeju jer ne slusaju nego pricaju!!!)

u stvari nekad mi to i ne smeta. nekad kazem sebi da preterujem i da je to prosto tako da su ljudi opushteni. nekad sam mnogo besna i osecam se da me mnogo remete. onda nekad se npr izderem... pa to ima efekta a nekad ne. ali da li ima neka metoda koja je OK. ok ljudi su razne i razne taktike se mogu primeniti. ja uglavnom trpim i nerviram se sto ne reagujem. a ako pokusam samo da pratim to nesto i da ih ignorisem nekad uspe a nekad prosto ne mogu, jer su ovi iza pa su iza.

nekad kad se izderem mozda i zacute ali se ja osecam glupo. nekad pitam kao pristojno ali se opet osecam glupo. pitam se da li sam ja tako nekad komotna suvishe... ne znam mozda.

koji okidach treba okrenuti lukavo da oni ucute.

e a ja sam dosadna ovde sve moji postovi sada kad se pogleda spisak. mozhda sam ja podsvewsno ko ti ljudi. da sam ja dobra u dushi volela bih i njih hriscanski ili vec kako. znaci moram da pisem manje postova. a da me nisu iznervirali tj da samu sebe nisam iznervirala ne bih dosla ovde da se izivljvama. ajde vi nebeski ljudi vi pishite a ja cu se truditi da ostanem u svojoj tmini. okruzena tepihom.

e a ja sam dosadna ovde sve moji postovi sada kad se pogleda spisak. mozhda sam ja podsvewsno ko ti ljudi. da sam ja dobra u dushi volela bih i njih hriscanski ili vec kako. znaci moram da pisem manje postova. a da me nisu iznervirali tj da samu sebe nisam iznervirala ne bih dosla ovde da se izivljvama. ajde vi nebeski ljudi vi pishite a ja cu se truditi da ostanem u svojoj tmini. okruzena tepihom.

MA pisi bre slobodno samo ne moras sa ovim W i SH umesto Š
E sad ako nisi Srpkinja ja se izvinjavam

Jednostavno im kažeš. Nema tu polemike.

Imam ja sličan problem sa čitaonicom. Jako mi smeta kad ljudi prave buku unutra. Mislim... tu se uči. Nemaš šta ti da pričaš sa koleginicom kad si došla sinoć, s kim si bila, sa kim je bila neka druga koleginica. Ne vredi mi da prevrćem očima, da im indirektno pokažem da mi smetaju, nego lepo: "Izvinite, može malo tiše?" Dosta puta sam to uradila, i neću ni da navodim kakve argumente su mi ljudi navodili da ja nemam pravo da se žalim što ne mogu da učim od njih.

Ponekad su ljudi zaista nerazumni i nekritični prema sebi. Ponašaju se kao da svuda mogu da rade šta im se prohte. To je odraz vaspitanja. Zna se šta se gde radi, i zna se kako se gde ponaša.

ovo je glupo ali meni nekad jako smetaju nemirni ljudi na koncertima ili tako neshto. znaci gde je mirno (klasicne muzike recimo, na nekim "zabavnijim" to moze da bude strashno a ne mora). znaci likovi su opushteni i caskaju komentarishu

(najjace je kad kazu "e ja ovo nista ne razumem" a ne razumeju jer ne slusaju nego pricaju!!!)

u stvari nekad mi to i ne smeta. nekad kazem sebi da preterujem i da je to prosto tako da su ljudi opushteni. nekad sam mnogo besna i osecam se da me mnogo remete. onda nekad se npr izderem... pa to ima efekta a nekad ne. ali da li ima neka metoda koja je OK. ok ljudi su razne i razne taktike se mogu primeniti. ja uglavnom trpim i nerviram se sto ne reagujem. a ako pokusam samo da pratim to nesto i da ih ignorisem nekad uspe a nekad prosto ne mogu, jer su ovi iza pa su iza.

nekad kad se izderem mozda i zacute ali se ja osecam glupo. nekad pitam kao pristojno ali se opet osecam glupo. pitam se da li sam ja tako nekad komotna suvishe... ne znam mozda.

koji okidach treba okrenuti lukavo da oni ucute.
A ti bas cesto ides po koncertima klasicne muzike, i na njima ljudi bas cesto pricaju. Huh. A da probas uljudno i sa razumevanjem da ih zamolis da budu tisi.

Ne treba im zamerirti, ljudi se obreli u neobranom groždju. To su valjda oni koji dobiju preko firme besplatne karte da se popune redovi :think:. Jednom će im dosaditi, pa će umesto na koncert otići u kafanicu na kaficu da se siti ispričaju. A ako ti baš toliko smetaju, samo im podvikni ;)- Ćut, bre, ne kvarte mi ugodjaj, vi polupismeni muzički slušaoci! Nadaj se da te izvodjač neće čuti :rumenko:.

Back