Како су од 2020 - 2025 наднице и новац изгубиле 50% своје вредности

AleksaJ

Buduća legenda
Poruka
36.164
Капитализам је за пет година депресирао наднице и сам новац 50%

КОРОНА ј епројекат 'умуштравања' који јепослужио за упумпавање адрелинскемонетарне инјекције у еконо полит социо систем

Пример вам је класични србија

У србији ...све цене ...нарочито хране су у диспаритету са 'окружењем' и 'напумпане' су 50% више

Некретнине су напумпане 300%

Све важи и глобално..у већој мањој мери

Пример ГАС

И таље се производи где се производи ..само му је цена експандирана 300%

2020та је само један од низа економских бигбенгова

Ako mislis na TNG cena mu je 94-95 dinara po litru, jedino sto je pojeftinilo od svega.

Кубик гаса за домажинство

Кубик гаса 2000те је био један динар

Кубик гаса 2010те је био 13 динара

2025те киловат ( 1/10 на кубика ) је 4.6 РСД ( односно 46 РСД кубик)

Кубик гаса за домажинство

Кубик гаса 2000те је био један динар

Кубик гаса 2010те је био 13 динара

2025те киловат ( 1/10 на кубика ) је 4.6 РСД ( односно 46 РСД кубик)
A ti pricas za domacinstvo, to je drugo.

Некретнине су напумпане 300%
За онога ко продаје или рентира стан, за њега то нису напумпане цене, него он жели да буду још веће, он лепо профитира или чак и не сматра да нешто лепо профитира.
Замисли да си ти данас наследио неки стан и желиш/мораш да га продаш, а неко ко је био у истој ситуацији 90их и такође је морао да прода, шта би ти он рекао што данас кукаш.
У србији ...све цене ...нарочито хране су у диспаритету са 'окружењем' и 'напумпане' су 50% више
Замисли да си мали, средњи или велики произвођач хране, па ти би кукао да и ове напумпане цене нису довољне, да покрију све трошкове.

Капитализам је за пет година депресирао наднице и сам новац 50%
Комунизам је још више, питај Кубанце. Ено сада су рестрикције још дуже, много дуже си без струје, него што је имаш.
Али да би победио или смањио инфлацију, мораш да улажеш новац у нешто.

Наш српски систем је катастрофално лош, али би био подношљивији да политичари мање краду и да више улажу у јачање институција.

За онога ко продаје или рентира стан, за њега то нису напумпане цене, него он жели да буду још веће, он лепо профитира или чак и не сматра да нешто лепо профитира.

Значи некоме рат некоме брат.

Хајде онда да јошнегде се отвори рат ...Да 'профитирамо'

Замисли да си ти данас наследио неки стан и желиш/мораш да га продаш, а неко ко је био у истој ситуацији 90их и такође је морао да прода, шта би ти он рекао што данас кукаш.

Замисли да имамм три стана ...а да имам 'савест'..Као КарлМаркс

Замисли да си мали, средњи или велики произвођач хране, па ти би кукао да и ове напумпане цене нису довољне, да покрију све трошкове.

Замисли да си пре пет година са односом откупна цена/малопродајна цена 1/5 тврдио да 'си нанули'

и данас са истим односом 4/5 ОПЕТ тврдиш да си на нули а градишкућу већу него парохијски дом

Комунизам је још више, питај Кубанце. Ено сада су рестрикције још дуже, много дуже си без струје, него што је имаш.
Али да би победио или смањио инфлацију, мораш да улажеш новац у нешто.

Наш српски систем је катастрофално лош, али би био подношљивији да политичари мање краду и да више улажу у јачање институција.

У србији је каналисано улагање новца САМО И ЈЕДИНО САМО у некретнине ?

Зашто ..Па те и ти што каналишу новац лепо покупе новац и уложе у оно шта недају другима

Значи некоме рат некоме брат.

Хајде онда да јошнегде се отвори рат ...Да 'профитирамо'
Неко бира рат и не жели да буде брат. Рецимо, Кале господар времена живи код Арене, где му гајба вреди бар 150.000 евра, али он не жели да је прода и да оде пар километара даље од Новог Београда и да живи као слободан човек превремно пензионисан, већ одлази у народну кухиљу, једе те сплачине и истовара ујутру поврће на пијаци.
Има таквих...

Замисли да имамм три стана ...а да имам 'савест'..Као КарлМаркс
Па је л се ти баш трудиш да имаш свест тог западњака ?

Зашто ..Па те и ти што каналишу новац лепо покупе новац и уложе у оно шта недају другима
Ти поклањаш свој новац другима ?

За онога ко продаје или рентира стан...
Замисли да си ти данас наследио неки стан...
Замисли да си мали, средњи или велики произвођач хране...

I to što kažeš, što se više sirotinja muči, to je bolje kapitalistima.

Ko ti je kriv što si sirotinja. Samo luzeri žive od rada, pametni ljudi od kapitala ;)

Неко бира рат и не жели да буде брат. Рецимо, Кале господар времена живи код Арене, где му гајба вреди бар 150.000 евра, али он не жели да је прода и да оде пар километара даље од Новог Београда и да живи као слободан човек превремно пензионисан, већ одлази у народну кухиљу, једе те сплачине и истовара ујутру поврће на пијаци.
Има таквих...

Па је л се ти баш трудиш да имаш свест тог западњака ?

Ти поклањаш свој новац другима ?

Реч је о осујећивању других .... По томе ко се први дохвати оружја побећује

Зашто се чудимо што се масовно купује оружје и убија што више ....

I to što kažeš, što se više sirotinja muči, to je bolje kapitalistima.

Ko ti je kriv što si sirotinja. Samo luzeri žive od rada, pametni ljudi od kapitala ;)
Нису то никакви капиталисти, већ рецимо сиротиња која је наследила стан. Кале је у народној кухињи и једе помије, а да прода стан који има набуџену цену, живео би у још већем стану као човек, имао вишак новца, али мора да напусти економски центар града, где он само смрди као и свака ленчуга. Ако би продао стан, купио на периферији, он би преко ноћи постао ваш капиталиста.
Реч је о осујећивању других .... По томе ко се први дохвати оружја побећује

Зашто се чудимо што се масовно купује оружје и убија што више ....
Увек ти је неко други крив. Ја сам ти лепо дао пример једног лика који је релативно познат, а знам још најмање 10 таквих.

Нису то никакви капиталисти, већ рецимо сиротиња која је наследила стан. Кале је у народној кухињи и једе помије, а да прода стан који има набуџену цену, живео би у још већем стану као човек, имао вишак новца, али мора да напусти економски центар града, где он само смрди као и свака ленчуга. Ако би продао стан, купио на периферији, он би преко ноћи постао ваш капиталиста.

Увек ти је неко други крив. Ја сам ти лепо дао пример једног лика који је релативно познат, а знам још најмање 10 таквих.

Гураш маргиналце у мејн стрим .... Ок ти је да на оружју и пропасти зарађујеш ....

Back