Како студирати у случају мањка интелигенције?

Исподпросечно сам интелигентан. Људи воле да проналазе разлоге за своје неуспехе , али ретко ко нападне своје его. Признати себи да сте глупи је тежак ударац на човекову психу. Лепота је битна, али не игра толику улогу као интелигенција . Она је мотор човека која му и у периоду тешких искушења да идеју и излаз . Увек сам био права вредница. У основној школи сам био врло добар понекад одличан, већ у средњој добар врло добар мада сам понекад био недовољан на полугодишту(математика и енглески). На факсу сам пао годину, јер нисам имао довољно поена. Имао сам просек 8.3 (ресавска школа) . Кад одем код професора да ми нешто објасни, добијем негативну реакцију и мргођење, колега то се ради у основној школи. Други студенте више не могу да питам јер сам досадио и богу и народу . Без факса не би био прихваћен, пре свега од моје породице, па ми ово морање заиста иде на нерве. Да имам неке паре, купио би себи неко имање на селу и овце да могу да коначно будем најпаметнији у околини. Заиста завидим људима који морају само пар недеља да спремају испите. Ја морам за сваки да радим пар месеци и то се обично заврши неуспехом. Шта би ви радили на моме месту ?
To što si manje inteligentan, u šta iskreno sumnjam, ne znači da si manje pametan.Pamet i inteligencija su dva različita pojma.Pamet neki naučnici definišu kao stepen iskorišćenja inteligencije, koju posmatraju kao potencijal.Tako da ti savetujem da prestaneš da ser.. i nastaviš dalje sa studijama.Koliki je tvoj IQ možeš samo testom utvrditi a ne na osnovu koometara profesora na fakultetu,njihovog izraza lica ili prema broju pitanja koje iz svog neznanja postavljaš kolegama.Meni se više čini da si ti promašio fakultet nego da si glup ili manje inteligentan.
Poznajem osobe sa izuzetno visokim IQ koji ne umeju da iskoriste pa su stoga manje pametni od osobe sa nižim IQ i većim stepenom iskorišćenja.

Poslednja izmena:
Исподпросечно сам интелигентан. Људи воле да проналазе разлоге за своје неуспехе , али ретко ко нападне своје его. Признати себи да сте глупи је тежак ударац на човекову психу. Лепота је битна, али не игра толику улогу као интелигенција . Она је мотор човека која му и у периоду тешких искушења да идеју и излаз . Увек сам био права вредница. У основној школи сам био врло добар понекад одличан, већ у средњој добар врло добар мада сам понекад био недовољан на полугодишту(математика и енглески). На факсу сам пао годину, јер нисам имао довољно поена. Имао сам просек 8.3 (ресавска школа) . Кад одем код професора да ми нешто објасни, добијем негативну реакцију и мргођење, колега то се ради у основној школи. Други студенте више не могу да питам јер сам досадио и богу и народу . Без факса не би био прихваћен, пре свега од моје породице, па ми ово морање заиста иде на нерве. Да имам неке паре, купио би себи неко имање на селу и овце да могу да коначно будем најпаметнији у околини. Заиста завидим људима који морају само пар недеља да спремају испите. Ја морам за сваки да радим пар месеци и то се обично заврши неуспехом. Шта би ви радили на моме месту ?

Shvatam te skroz, u sličnoj smo situaciji. Zadnje razrede osnovne škole sam bio vrlo dobar, u srednjoj dobar-vrlo dobar (par puta nedovoljan na polugodištu), a o fakultetu da ne govorim. Upisao sam 2005. osnovne studije na Ekonomskom fakultetu u Subotici, očistio prvu i skoro drugu (relativno lakši ispiti) pa se zakanalisao na trećoj zbog nedostatka koncentracije i obimnijih ispita. Mada, radio sam svakojake poslove od druge godine, bio godinu dana u inostranstvu (Italija, SAD), posle živeo u Beogradu 7 meseci (zbog posla) pa se pre 4 meseca vratio da položim preostala 3 ispita, od kojih sam 1 lakši dao I TO JEDVA!! Za preostala dva imam osećaj da mi treba bar još godinu dana, iz prostog razloga što sam posle par pokušaja da ih položim potpuno demoralisan da ih ponavljam iznova, mnogo mi teško ide.. LJUDI POMAGAJTE!! :(((

Back