Ova jedna osobina jasno otkriva osobu natprosečne inteligencije: Tvrde stručnjaci

preko 150 su geniji
Pa dobro , ali u sustini ti je svejedno koja je iq....mislim iz ugla definicije inteligencije, nije u smislu da preko 150 imaju totalno drugaciju sliku drustvene stvarnosti ...

To bi trebalo nagradjivati ali se radi suprotno..velica se kao talenat i umece, a ustvari se degradira iu unistava...
Narocito je stetno kad inteligentnim u tom posebnom drustvenom smislu oznacis 120 IQ, koji jeste inteligentan, poprilicno , pricam u starim merama, ne novim...
To je inteligentna osoba , ali ima jos uvek sve socijalne vestine i pristupe na nivou obicne osobe, samo sto je umerenija, vidi vise kontrolnih mehanizama, i onda je vise otvorena...ali na zalost nije totalno drugi socijalni nivo..

A osobe preko 150 su zanimljive jer su totalno drugaciji socijalni nivo , i onda imas dve osnovne mogucnosti, razvijali se samostalno i bez trauma, sto je odlicno , ili uz zatezanje i traume, tada su specificne, ali mogu imati dosta slepila na neki nacin, ali su opet zanimljive...

Meni bi bilo interesantno da sakupljam sve preko 150, nema ih puno i da svi rade kao tutori i ucitelji drugim osobama preko 130 ili 150 iq.
Ta ideja mi je zanimljiva zato sto imas ogromnu koncentraciju EPSova, mozdane snage, a imas tacno i ubrzane putanje aksiomatskih dokaza....vecina preko 150 radi aksiomatsku dokaznost svojih stavovaq...mnogo slozena stvar, prosta je algoritamski , ali je zavisna u smislu mnogo memorije i vremena trazi..

A recimo obicni ljudi nemaju takve ideje, njima uopste nije zanimljivo niti vide da bi bilko zanimljivo okupiti osobe za preko 150....ne postoji svest o tome sta je razlika kad imas preko 150iq, mada ne znam da li je granica bas 150 ili 158...

Ima ta prica da je lako ljude smotati da krenu da prodaju svoju drustvenu vrednost i onda se pogube u tim transakcijama...tj mnogi geniji se pogube jer psiholoski nisu srazvijali sebe i onda ih ocekivanja drustva poremete i onda nisu sretni jer vrse transakcije u kapitalizmu , sto kaze jedan bosanac, kapitalizam je zamisljen da bi ti morao da pozajmmis pare od mene, ali gledati zivot kroz pare ti nece doneti srecu...Alli ostaje taj cin da ces morati da pozajmis pare od mene..

Poslednja izmena:
Evo ti razlike npr o drustvenom dogovoru...

malo iznad prosecno inteligentnog bi rekao , prvo nauci pravila pre nego sto pocnes da ih rusis...poenta, naucivsi pravila ces znati sta ne valja a sta valja, neces imati jednak odnos prema rusenju svih pravila koja su u okviru onih koje rusis...

gluplja osoba bi sebe stavila u jednostavniju poziciju , jer ne razume bas dobro sta znaci vrednost pa i koji su odnosi , pa bi sve izjednacila i onda bi pravilo zvucilo ili se drzis ili rusis sve, neces biti licemeran pa jedna pravila rusis a drugih se drzis ocigledno suprotno od onog malo inteligentnijeg koji razlikuje vrednosti razlicitih pravila..,.,u pravilu..

A kad tu stavis nekog jos inteligentnijeg on ce ovom istom pristupiti , nauci pravila jer onda prilagodjavas format svojih zahteva pravilima uspesno ih zaobilazeci..
Sta je onda tu zakljucak, pa na tom nivou inteligencije, sva pravila su licemerna i ne treba da se postuju na taj banalan nacin, ali se ne pretvara u crno belu sliku, nego umesto buntovnika, postaje integrator, drzi se formata i pronalazi tunel izmedju banalnog i onog sto ima smisla iz tog viseg upotrebnog svesnog ugla..
A opet ce pokupiti sve vrednosti koje eventualno postoje i u nekom posebnom detalju...

Totalno drugacija stvar se dobija ako ovoj trojici zadas da kreiraju sistem pravila..

Banalni , buntovnik, najnizi iq, ce krenuti da pravi sistem prepun jednostavnih nepreklapajucih pravila, gde mnogo toga moze da se provuce izmedju i da bude nejasno u kojim slucajevima vazi jedno a kad vazi drugo..
Srednje inteligentan ce praviti sistem koji ce imati case slucaje za skoro sve pokriveno , ali nece bas uprostiti nego decidirano pokriti sve tacke...sto je dobr, i prihvatljivgo ljudima, ali ne razumeju bas najbolje niti vide to kao karakteristiku sistema...ne vide da je sve pokriveno ...cesto se pogube usled nestrpljenja, pa njihov slucaj koji je tacka 12, a oni posle 4 gde je nesto slicno , odmah misle da nije navedeno ono sto njima tacno opisuje njihov problem...nego krive tacku 3 da uglave ono sto hoce...

A ovaj poslednji , on napravi jednostavan dodatni kostur, kao one teze sto se prave u srednjoj skoli pa podelis recimo roman na uvod, postavku radnje, razradu , zakljucak.. i onda u okviru tih celina koje vec olaksavaju shvatanje imas pokriveno sve sto ti treba..
Primer bi bio , podeliis objekte na one trajne, privremene,,industrijske , za stanovanje......i onda odmah publika skace na ono sto je interesuje..

Ili srpski najvaznija osobina, draft korisnih ljudi ,

Banalnik, oportunista kaze ovako , gledam da imam zaduzene usluge kod mnogo ljudi i to mocnih ljudi , njega ne interesuje nista drugo ...
Neko drugi , malo inteligentniji , ima drugaciji drustveni stav, zivot je bogatiji ako u njega dovedes kvalitetnije i plemenitije ljude...ocigledno spusta nivo korisnosti i korisstoljublja ali uvodi pristup nezaduzivanja nego uvodjenja ljudi u svoje okruzenje...
Nesto izmedju je klasicni biznis mudrijas koji kaze nesto izmedju , a to je npr kreiraj odnose da sto vise ljudi ima koristi od tebe i ti od njih....pravilo modernog uspeha u biznisu...

Vise para ima prvi , najstabilniji biznis ima network mudrijas , a najsrecniji zivot ima treci...u smislu opustenosti , u smislu dozivljavaja zivota iz licnog ugla..

Back