Pa dobro , ali u sustini ti je svejedno koja je iq....mislim iz ugla definicije inteligencije, nije u smislu da preko 150 imaju totalno drugaciju sliku drustvene stvarnosti ...
To bi trebalo nagradjivati ali se radi suprotno..velica se kao talenat i umece, a ustvari se degradira iu unistava...
Narocito je stetno kad inteligentnim u tom posebnom drustvenom smislu oznacis 120 IQ, koji jeste inteligentan, poprilicno , pricam u starim merama, ne novim...
To je inteligentna osoba , ali ima jos uvek sve socijalne vestine i pristupe na nivou obicne osobe, samo sto je umerenija, vidi vise kontrolnih mehanizama, i onda je vise otvorena...ali na zalost nije totalno drugi socijalni nivo..
A osobe preko 150 su zanimljive jer su totalno drugaciji socijalni nivo , i onda imas dve osnovne mogucnosti, razvijali se samostalno i bez trauma, sto je odlicno , ili uz zatezanje i traume, tada su specificne, ali mogu imati dosta slepila na neki nacin, ali su opet zanimljive...
Meni bi bilo interesantno da sakupljam sve preko 150, nema ih puno i da svi rade kao tutori i ucitelji drugim osobama preko 130 ili 150 iq.
Ta ideja mi je zanimljiva zato sto imas ogromnu koncentraciju EPSova, mozdane snage, a imas tacno i ubrzane putanje aksiomatskih dokaza....vecina preko 150 radi aksiomatsku dokaznost svojih stavovaq...mnogo slozena stvar, prosta je algoritamski , ali je zavisna u smislu mnogo memorije i vremena trazi..
A recimo obicni ljudi nemaju takve ideje, njima uopste nije zanimljivo niti vide da bi bilko zanimljivo okupiti osobe za preko 150....ne postoji svest o tome sta je razlika kad imas preko 150iq, mada ne znam da li je granica bas 150 ili 158...
Ima ta prica da je lako ljude smotati da krenu da prodaju svoju drustvenu vrednost i onda se pogube u tim transakcijama...tj mnogi geniji se pogube jer psiholoski nisu srazvijali sebe i onda ih ocekivanja drustva poremete i onda nisu sretni jer vrse transakcije u kapitalizmu , sto kaze jedan bosanac, kapitalizam je zamisljen da bi ti morao da pozajmmis pare od mene, ali gledati zivot kroz pare ti nece doneti srecu...Alli ostaje taj cin da ces morati da pozajmis pare od mene..