kako stici do Krfa u decembru?

iskreno, meni je pao kamen sa srca.
neka on dođe prvi, ako je istina, a sigurna sam da nije,
da ima papire, neće mu biti problem dolaska.
a ako nema papire, i n etreba da ideš kod njega, jer kad je racija, skupljaju sve, pa tek u ćuzi gledaju ko je ko
a onda zasedaju zašto je ko sa kim....
lepo se ti opusti i smišljaj gde ćeš da ga vodiš kada dođe;)

Eeee...a zasto?Jel si tuzna?:sad:

Ne znam...mozda zato sto sam apsolvent jos cetiri meseca. Nisu mi dali konkretan odgovor.
Pa, naravno da sam tuzna. Juce sam lila krokodilske suze sest sati, dok mi nije otpala glava od bolova i zubi krenuli da neizdrzivo razvaljuju...Danas sam malo bolje.
Verovatno je tako trebalo da bude...ko zna zasto je to dobro! Sigurna sam da cemo se videti nakon izvesnog perioda.

Taman ga za to vreme nagovori da te sacheka
negde na pola puta do Krfa.. Meni je nekako
cela ta tvoja pricha o odlasku, sama, na to ostrvo,
kod nekoga koga ni ne poznajesh freaky, ma koliko on
bio pravoslavac ili albanac. :(

A koji su njegovi razlozi da ne dodje u Srbiju? Tj. da upravo
on nachini taj "prvi korak"?

Izvini ako si o ovome vetj pisala, ali zainteresovao me je naziv teme,
jer obozhavam Krf. ;)

Pa razlog je bio zato sto i njemu treba viza, nema grcki pasos, samo vizu za boravak u Grckoj. A i radi...godisnji mu je tek na leto. Pa sam ja htela da se zrtvujem...;)

iskreno, meni je pao kamen sa srca.
neka on dođe prvi, ako je istina, a sigurna sam da nije,
da ima papire, neće mu biti problem dolaska.
a ako nema papire, i n etreba da ideš kod njega, jer kad je racija, skupljaju sve, pa tek u ćuzi gledaju ko je ko
a onda zasedaju zašto je ko sa kim....
lepo se ti opusti i smišljaj gde ćeš da ga vodiš kada dođe;)

Slao mi je pozivno pismo i vizu za boravak u Grckoj. Mozda su me i zbog toga odbili...I bila si u pravu za ime. Ime i prezime su mu cisto albanski, mada meni to i dalje ne smeta. Majka mu je Naxhie, mozda je Grkinja???
Ne verujem da bi se petljao i slao mi ta dokumenta sto sam priloyila u Ambasadi, da je ilegalac i da je imao kvarne namere!?

Majka mu je Naxhie, mozda je Grkinja???
nema šanse!
a to pismo koje ti je on poslao..je definitivno neki falš.
jer, ako ima samo vizu za boravak...zar veruješ i da može jedan albanac u grčkoj
da garantuje za nekoga?
neću više da pametujem, predugo sam bila u grčkoj, svašta videla i doživela.
znam albance u dušu.
srećna sam što su te odbili za vizu. znam šta pričam.
pazi grci da da ju vizu na albanski poziv?
no way Hose.

I ja mislim da je dobro shto su te odbili.
Nauchi vishe o tom momku, pusti da te prodju
malo leptiritji, pa onda trezveno razmisli o tom
odlasku. ;)

Posle tolike radosti i ishekivanja da vidish tog dechka,
chini mi se da sve to shto ti je sada "nebitno", bi te upravo tamo,
zbog jedne male njegove greshke ili mane, za koju jednostavno nisi
mogla da znash, apsolutno razocharalo. :?

Svi koji imaju privremeni boravak mogu da posalju garantno pismo za nekog, ali bolje da je nasao nekog pravog grka, valjda ima nekog prijatelja, ko ce da ti posalje gar. pismo. Znam kako se osecas, mene su jednom odbili, ustvari nisu me odbili nego su hteli neki dokument koji ranije nikad nisu hteli i nisu mi uzeli papire, ja sam htela da umrem, plakala sam isto tako, a samo je trebalo da nabavim taj papir i odem ponovo u ambasadu i otputujem nedelju dana kasnije, ali za mene je to tada bilo uzasno. Mogu zamisliti kako je tebi. Sorry, ali stvarno ko zna zasto je to dobro.

Svi koji imaju privremeni boravak mogu da posalju garantno pismo za nekog, ali bolje da je nasao nekog pravog grka, valjda ima nekog prijatelja, ko ce da ti posalje gar. pismo. Znam kako se osecas, mene su jednom odbili, ustvari nisu me odbili nego su hteli neki dokument koji ranije nikad nisu hteli i nisu mi uzeli papire, ja sam htela da umrem, plakala sam isto tako, a samo je trebalo da nabavim taj papir i odem ponovo u ambasadu i otputujem nedelju dana kasnije, ali za mene je to tada bilo uzasno. Mogu zamisliti kako je tebi. Sorry, ali stvarno ko zna zasto je to dobro.

E, to i ja kontam...KO ZNA ZASTO JE TO DOBRO! Prosla su samo dva dana, a meni su mnoge stvari pocele da smrde. Kao da sam tek sad posle dva meseca otvorila oci...:(
Pitam se ako on ne moze ovde da dodje zbog obaveza na poslu, sta bih ja radila 15 dana tamo...ako je toliko zauzet! Ako treba da se desi, desice se...makar sl.leta. Planiram da zapalim na more sl.godine, opet na Krf, pa da proverim sve. Iako se situacija cini bezizlazna, mislim da nije...A ako ne, verovatno cu zaboraviti sve to i ostace jedna lepa uspomena...;)

pozdrav za ovu temu,i ja sam na letovanju bila na krfu i opcinjena sam sto krfom sto grcima(mora se priznati da ekstra izgledaju),tako da te psiha potpuno razumem!
nego ako neko zna kako se na engleskom kaze garantno pismo?
i ako bi neko mogao da opise proces oko dobijanja vize za grcku i svega sto je vec potrebno da se stigne tamo,bila bih jako zahvalna!

Back