kako stici do Krfa u decembru?

Na sta lice devojke koje odu u Grcku samo da bi se provodile sa Grcima,a evo sad i Albancima.

a sto se ne bi provodile sa grcima i negrcima!!?? i kako to-samo zbog toga idu?? i sta je tu lose??? pa,ako su same,raspolozene,normalno je da ce da upoznaju nekoga na moru (a ovi primorski grci su se jos i specijalizovali u zavodjenju turistkinja),iste se stvari desavaju i ovde,ne znam zasto onda toliko moralisete kada su u pitanju nesrbi :?: :!: i ovu devojku ne poredi sa stereotipima "lakih" zena jer je ona ocigledno zaljubljena u "to" sto joj se desilo

Danas smo pricali. On je mehanicar! :) Postavlja klime...??? Mozda je tamo jos uvek preko 40 stepeni! ;)
nije sigurno. pripremi se na vetar i kisu.

Pa ne znam kakav posao. Pre manje od mesec dana, kada sam bila tamo, radio je u nekom kaficu " Whispers" u Guviji...Ne znam sta radi sada, van sezone...ali znam da ostaje tamo do daljeg...
he, znam odlicno gazdu, tasosa...
zanima me i kod koga radi kao mehanicar (da nije kod vasilisa, u ipsosu?)
ajde kad krenes, dacu ti ja jedan broj, samo za emergency.

raspitaj se, u dasiji robert iz pazove, valjda drzi neku kafanu sa zenom, grkinjom.
tamo je i sandra, gazdarica rent a car agencije inter korfu.
ma im atamo dosta sveta. mada nije lose da se javis u muriju,
tek da se zna da si tu.
mada kada bolje razmislim.ovi nasi bas nece biti odusevljeni tvojom albanskom vezom, jer
jbg tamo su albanci bas pravili sra.nja poznati su po upadima u gaje, meni su orobili gajbu jedne godine...sta znam.
lopova ima svuda.

nije sigurno. pripremi se na vetar i kisu.

he, znam odlicno gazdu, tasosa...
zanima me i kod koga radi kao mehanicar (da nije kod vasilisa, u ipsosu?)
ajde kad krenes, dacu ti ja jedan broj, samo za emergency.

Ne znam kod koga radi. On se zove Vasilis, nadimak Billy. Ne znam da li je gazda Whispers-a isti lik - vlasnik za klime...
Pa ja mislim da cu krenuti...trazicu ti broj!

a sto se ne bi provodile sa grcima i negrcima!!?? i kako to-samo zbog toga idu?? i sta je tu lose??? pa,ako su same,raspolozene,normalno je da ce da upoznaju nekoga na moru (a ovi primorski grci su se jos i specijalizovali u zavodjenju turistkinja),iste se stvari desavaju i ovde,ne znam zasto onda toliko moralisete kada su u pitanju nesrbi :?: :!: i ovu devojku ne poredi sa stereotipima "lakih" zena jer je ona ocigledno zaljubljena u "to" sto joj se desilo

Dobro si rekla...u svakom slucaju u Grckoj su momci privrzeni muvanju sa odredjenom dozom kulture, za razliku od ovih nasih.

raspitaj se, u dasiji robert iz pazove, valjda drzi neku kafanu sa zenom, grkinjom.
tamo je i sandra, gazdarica rent a car agencije inter korfu.
ma im atamo dosta sveta. mada nije lose da se javis u muriju,
tek da se zna da si tu.
mada kada bolje razmislim.ovi nasi bas nece biti odusevljeni tvojom albanskom vezom, jer
jbg tamo su albanci bas pravili sra.nja poznati su po upadima u gaje, meni su orobili gajbu jedne godine...sta znam.
lopova ima svuda.

Jesi li ti u Grckoj ili u Srbiji? Ljudi na forumu spominju da Grci ne vole Albance...a ja sam se upoznala sa par njegovih prijatelja, pa ne znam da li su svi oni Albanci???;)

sad sam u srbiji.
verovatno su svi albanci.
da mu je i jedan roditelj grk NEMA ŠANSE.
a i onda ne bi niakda pomenuo da je albanac.
na krfu ima neverovatno mnogo albanaca.
kao i taj tvoj , svi preplivaju sa automobislkim gumama, pa koga ne deportuju ostane do sledeće prilike...

slazem se da treba da odes posto bas zelis, proverices sebe i svoje emocije.
kad sam pocela da citam s pocetka ovu temu zinula sam, jer mi je ovo mnogo poznato. i ja sam krajem septembra upoznala albanca u dasiji, radi tamo, i isto me zove ako nekad zelim da dodjem. ma bas se dao da me "osvoji". meni je bio ok za pricu, ali to je to. on radi u kafeu malibu- to mesto mi se bas svidjalo, da pijuckam tu kafu i muzika je najnormalnija u dasiji - bio je kraj sezone i pola mesta nije radilo ili prazno.
sta li je tim albancima ovog leta :-) shalim se

Hvala vam na informacijama...Kako cu sama? To se i ja pitam...

Bila sam tamo pre mesec i po dana i upoznala jednog divnog decka. Po povratku u Srbiju sam saznala da nije Grk:( , nego Albanac! :? ( ali i oni su ljudi, zar ne?) Zivi u Dasiji...I tako sad, ja sva luda i zaljubljena planiram da odem na par dana kod njega, mada je malo cimanje sto cu putovati sama i zato bih volela da uspostavim kontakt sa nekim Srbinom u slucaju da mi zatreba neka pomoc... Ako ne zavrsim u " belom roblju"!
Ima li zainteresovanih da mi prave drustvo? :)

Kako si slatka! Javi obavezno kao si prosla na Krfu.:D

Tasos se ne zove SIGURNO !
I sama kažeš da ne može da izadje iz zemlje, znači ima albanski pasoš.
Tamo nema šanse da ga je matičar registrovao pod imenom Thasos.
Čak i da je grčka nacionalna manjina, morao je da nosi albansko ime.

Mora da ti je pokazao neki drugi dokument, radnu dozvolu, vozačku...a ti od uzbudjenja.....

sad sam u srbiji.
verovatno su svi albanci.
da mu je i jedan roditelj grk NEMA ŠANSE.
a i onda ne bi niakda pomenuo da je albanac.
na krfu ima neverovatno mnogo albanaca.
kao i taj tvoj , svi preplivaju sa automobislkim gumama, pa koga ne deportuju ostane do sledeće prilike...

Pa rekao mi je kada smo pricali o njegovom dolasku ovde, da ima albansko drzavljanstvo i da je iz Albanije...Nije mi jasno kako je sredio pozivno pismo u policiji, ukoliko je "padobranac"!? Verovatno ima dozvolu za boravak ili rad! ;)

Tasos se ne zove SIGURNO !
I sama kažeš da ne može da izadje iz zemlje, znači ima albanski pasoš.
Tamo nema šanse da ga je matičar registrovao pod imenom Thasos.
Čak i da je grčka nacionalna manjina, morao je da nosi albansko ime.

Mora da ti je pokazao neki drugi dokument, radnu dozvolu, vozačku...a ti od uzbudjenja.....

Ne zove se Tasos...to je drugi lik iz ove price. Zove se Vasillis/ Billy...videla sam u pasosu. Decko ima albanski pasos, i moze da izadje iz zemlje, ali vizu za Srbiju mora da sredjuje u Albaniji ( to sam vec proverila).
Mozda je Billy ime, a Vasillis ime koje koristi na Krfu? Mada ni to ne zvuci albanski?:)

slazem se da treba da odes posto bas zelis, proverices sebe i svoje emocije.
kad sam pocela da citam s pocetka ovu temu zinula sam, jer mi je ovo mnogo poznato. i ja sam krajem septembra upoznala albanca u dasiji, radi tamo, i isto me zove ako nekad zelim da dodjem. ma bas se dao da me "osvoji". meni je bio ok za pricu, ali to je to. on radi u kafeu malibu- to mesto mi se bas svidjalo, da pijuckam tu kafu i muzika je najnormalnija u dasiji - bio je kraj sezone i pola mesta nije radilo ili prazno.
sta li je tim albancima ovog leta :-) shalim se

Ma ne znam sta je sa njima...izgleda da smo im bas zanimljive! :D Znam samo da sam ga za 24 sata ( koliko smo proveli zajedno) zavolela vise no sto sam i jednog tipa ranije. Pa i ako to ne uspe, ostaje mi bar jedna divna uspomena.... :p

Ja se bavim lingvistikom, i Billy MOŽE da bude albansko ime. Poznajem dvojicju Johny-ja.To su oni kojima su roditelji radili u inostranstvu. Znači, bilo je dozvoljeno ime engleskog porekla.

Ali napominjem, da nisu dozvoljavana uknjižavanja imena nacionalnih manjina...Srba..Grka....
Oni su morali da imaju Albanska imena. To pouzdano znam.I to sve do pre 10-tak godina.

A ovaj tvoj je ipak malo stariji...

Ja se bavim lingvistikom, i Billy MOŽE da bude albansko ime. Poznajem dvojicju Johny-ja.To su oni kojima su roditelji radili u inostranstvu. Znači, bilo je dozvoljeno ime engleskog porekla.

Ali napominjem, da nisu dozvoljavana uknjižavanja imena nacionalnih manjina...Srba..Grka....
Oni su morali da imaju Albanska imena. To pouzdano znam.I to sve do pre 10-tak godina.

A ovaj tvoj je ipak malo stariji...

aha, 24....

Pa znam da normalnim ljudima sve ovo zvuci bolesno i ludo, ali ako ste citali "Spletkarenje sa sopstvenom dusom"...i kao ja poneli tu knjigu u Grcku ( cednu kao mladu nevestu), a potom se poistovetili sa glavnim likom i kao u knjizi upoznali Vasilisa Prekrasnog...zar ne bi sve ovo delovalo kao sudbina?
Naravno, nije sve kao u knjizi...Marinin Vasilis je Grk, moj je Albanac...
I naravno ostajem pri stavu da nista nije sudjeno, palo sa neba, nego da sami krojimo svoje sudbine...
Mozda sad kapirate zasto sam tako blesava! :D

ma,billy vam je engleska verzija vasilisa,nekim grcima(a ocigledno i albancima) je fora da sebe zovu po eng. pred strancima,tako vam je i jimmy od dimitris,a johnny,john od janis,a dzordz od george(jorgos),chris hristos,paul pavlos,i slicnom logikom za druga imena...
a ti si devojko ovde zapocela jednu sapunicu i nemoj da ne odes tamo :) hehehe i javljaj nam se redovno,a ako izostanes,ceo forum ce da te trazi
salim se,ali ja bih isla na tvom mestu (iako ta prica o njegovom identitetu nije ni za decu) naravno sa svim predostroznostima koje su ti ovde savetovane

Back