Kako ste odlucili koju srednju da upisete?

zEcIcAaA:
Nije lijepo kad roditelji vrše pritisak na dijete u vezi toga upisa u srednju - tako ćemo se samo još teže odlučiti kad nam vise za vratom

u pravu si........a i uostalom mi cemo da idemo u tu skolu i mi cemo da ucimo a ne roditelji.......
ja sam u 8 razredu odlucila,meni su moji rekli ti odluci ti se muci,tvoj zivot tvoja stvar..........

i samo pola god sam isla i onda sam dosla ovde i krenula u hs.....

E kad bi meni tako nesto moji rekli....:roll: :? :-(

Belgrade girl:
Imam strahovit problem jer ne znam sta zelim da radim u zivotu niti koju srednju da upisem!
Streber sam,ali ucim za ocene jer znam da mi kvadrat binoma,Pitagorina teorema i ostali bullshit nece nista znaciti u zivotu.Mogu da upisem sta god hocu,ali problem je sto ne znam sta bih!
A parentsi su vec poceli da vrse pritisak na mene,pa mi je jos gore

do cetvrtog me drzala zelja da budem vozac formule 1 ...
onda mi se dopala matematika...logicna je, zanimljiva je, ide uz sve ... varijacije na temu su da se ubijes, ali meni je i to zanimljivo, i volim to...
i onda sam pokusala da upisem i ogledno odeljenje sedmog osnove u matematickoj gimnaziji...pa nisam uspela jer nisam bila vukovac i zavrsila prva ispod crte po ukupnim bodovima :roll:
ali onda sam izasla i na prijemni za prvi srednje...i upisala se...
pored toga htela sam uglavnom prirodne smerove u gimnazijama...

u ovoj drzavi doduse ispada da je potpuno svejedno, opet neces imati posla, u svakoj skoli ce se neko provuci dok ces ti rmbaciti k'o kreten, opet ces jedva da prezivljavas i sa ovim sto znas, i ako si originalan i poseban u svom poslu, zivot ce ti biti isti, neces biti cenjen...

zanemari sve ovo doduse - i teraj po svom...zivot je...zivot :roll:
;)

@Tema:
Iskreno, ako ti nije problem da uchish, treba ti EXTRA drushtvo, EXTRA zezanje, KVALITETNO obrazovanje, UPIS na FAX bez muke posle gimnazije, preporuchujem ti XIII beogradsku... Ja idem u nju, i nisam se ni trenutka pokajao shto sam je upisao (iako ne ushim u njoj i nemam bash neshto visoh prosek, aka. vrlo dobar sam.).
Ako vetj znash chime bi se bavila u zhivotu a mislish da bi ti teshko ishlo u gimnaziji, razmisli dobro pa upishi neku struchnu...

P.S. Razmisli dobro o smerovima. U XIII imash prirodni i drustveni smer...

Ja htela Filološku u Kamenici i mnogo mi je drago što sam odustala,jer mi je jezika preko glave i na "običnom" jezičkom smeru.
Mada,pre toga sam ceo život bila ubeđena da ću matematički smer,ali bukvalno dan pred upis sam se predomislila,zbog društva :confused: dete-idiot
I stvarno mi je bilo dosadno u srednjoj.Osim u prve 3 na biologiji,i u drugoj na psihologiji.

Evo ja cu da vam ispricam kako ja odabrah svoju nesrecnu/srecnu skolu tesko je reci sada... Evidentno je da ne bih bio ja da nisam isao u tu skolu, ili da sam neki drugi put pratio..
U 8om razredu srednje kad je trebalo ici na prijemni na one gluposti ona sranja sva, znaci meni se evo iskreno da vam kazem ono po srpski yebalo za sve to xD. Bio sam odlican ucenik, ne sve petice ali ono medju boljima. Ali evo ja vam kazem iskreno bez laganja, ja uopste nista nisam ucio, ali buklvalno nista. Mene su tamos vi profesori kao gurali na neku inteligenciju. Pa kao te sam neki neobruseni dijamant, pa neka sranja neke gluposti. U principu taj kontiniutet tog mog neucenja se nastavio i u srednjoj.. Ali elem..
Ja sam se spremao za prijemni tako sto sam uradio svaki 4 ti zadatak iz one zbirke za srpski, i svaki 10 ti iz one za matis, poal oblasti nisam ni uradio xD. I nekim cudom sam sve na kraju imao oko 80 bodova.. I kao ajd sada ja da odlucim. znaci ne mogu da vam opisem kakav je to osecaj bio. Znaci ovo sto je ova devojka vode uradila, kao da postuje na forumu, to je bila nuklearna fizika tada za mene. Znaci ja totalno nisamr azmisljao ot akvim stvarima. Bio sam ono zagubljen u svom svetu, tad sam hteo najvise na svetu da imam devojku lol. Ai nisam imao net pristup, pa kontam da bi me to malo poguralo da sam imao :D. Moja nesvesnost tada je prosto bila za plakanje, ja se cudiim kako sam uopste i preziveo. I nebitno upisem ti ja neku et skolu, koja je bila dosta udaljena i ono losiji kriterijumi (ne secam se tacno broj bodova potrebnih). I nista posle prve godine, skontam ja da je tu drustvo, na nivou primata :lol:. I ono nisam isao u skolu prve g odine jedno 2 meseca, zbog "drustva". Fazon dodjem u skolu, i ja patim tamo, znaci taj period sam buklvalno umirao u skoli lol. I nista dodje kraj godine, ja opet na neko poznavanje magijskih sila izvucem uspeh 4.5 i tad sam rekao sebi, dosta je bilo, bezim aj odavde, pre cu umreti nego nastaviti ovde :mrgreen:
I tad sam bio u fazonu ili da nastavim sa ovom strukom, ili medicinska. I zakazem ja da se vidim sa direktorom medicinske, i ne znam dal je to sudbina ili nesto drugo. na putu do medicinske (isao sam skroz sam, roditeji nisu ni znali da menjam skolu lol). Svratim ja do skole koja vazi za najbolju u srbiji na tom polju, u centru grada (ovde ne otkrivam koja, jer ipak neka anoninmost je potrebna :) ), I odem ja tamo kod direktorke, i u faazonu kao, dodjem tamo u njen kabinet i kazem ja njoj nesto u fazonu ne secam se tacno ali kao
Ja sam taj i taj, b o sam tu i tu, i tamo je uzasno, ono molim vas primite me xD. I ona pogleda moj uspeh i kaze onako ladno kao,ajde mozes :D. A fazon nisam ni imao potrebni broj bodova, za tu skolu je trebalo oko... 95 ja mislim, ili 90 davno je bilo.. I tako sam ja prosao sa srednjom xD. Ali ne kajem se, mnogo stvari sam naucio, i sta vise naucio sam to delaje, kako je neophodno tada bilo da odem i promenim skolu. Eto Zivot na cudan nacin nas nauci neke od najvaznijih lekcija. Sada planiram da se bavim skroz suprotnom granom na faxu, drustvenim naukama. ali ni to se ne kajem, naucio sam dosta stvari u ovoj skoli, neke druge nacine misljenja, naucio sam vrednosti neke, skapirao neke ljude. Pricao sam dosta i sa profesorima raznim. I o filozofiji, politici, pravu, ekomoniji. Bas o svacemu, naucio sam da pricam sa ljudima npr, naucio sam dobro i dosta o religiji, cak sam isao i na neka takmicenja. Tako da mogu da kazem da se uopste nekajem, iako sam zavrsio u stotoj strani. Tako da ono.. Zivot je cudan ucitelj, a svako ucenje na neki nacin boli :D. I koju god skolu da upisete, uvek se moze desiti nesto neocekivano, ili pak upoznati neke ljude koje ce vas skroz zainteresovati za nesto stoto.
Inace slazem se sa zvezzdicom da gimnazija i SS su u principu jednake. Jedino nije lose imati neku diplomu SS, cisto onako ako ti zatreba.. Ponekad je zanimanje sa SS bolje placeno i potrebnije nego neko sa Faxom :).
toliko od mene, nadam se da je neko naucio nesto iz ovog mog posta, i da sam vam makar malo pomogao. Ono verujte u sebe to je najbitnije, i ne oklevajte da delate u bilo kojoj situaciji. Pa cak i ako ste los izbor napravili, to niej za svagda :).
I da evo kao najvaaziju stvar tokom 4 godisnje srednje skole, bih izdvojio upravo durstvo.. Ja ga nikada nisam imao u pravoj meri, nisam se uopste skontao sa tim ljudima, i mogu vam reci da to ima ogromnog uticaja :). znaci ono ako imate tipa 5 drugara/drugaica sa kojima ste odlicni i koji idu u neku skolu, razmislite i da odete sa njima.. Isplati se ! :)
:bye:

Kakve su ovo gluposti s muškim rodom? :confused:

Ja sam neko vreme htela u spec. matematičku,pa u filološku,
ali sam uvidela da mi to mnogo sužava izbore za fakultet,
pa se odlučih za gimnaziju prirodno-matematički smer.:)
Pa ne nužno. Meni se čini da posle filološke možeš bilo koji društveni fakultet, a posle matematičke bilo koji prirodni.
Verovatno ako užasno zapneš možeš da upišeš i matematiku posle filološke, ali ja znam da se ja ne bih usudila :mrgreen:
šalu na stranu (ne šalim se u vezi s matematikom, stvarno verujem da je moguće), ako vidiš sebe samo u društvenim ili samo u prirodnim, onda ne vidim problem. :)
Druga je stvar ako još nisi sigurna... i mislim da je to super stvar.

Ja sam već nekih deset godina unazad videla sebe u društvenim naukama i u školi kulirala prirodne koliko sam mogla, a onda, kako sam počela da ih gubim - hemiju - tj. kako sam završila školu - fiziku i matematiku - shvatila sam kako su predivne i logične. :heart:

Back