Eh sad ce biti muke...
TV nece da prikazuje odredjene subtitle ekstenzije..., a film ima mkv, ili neki drugi envelope koji u sebi podrzava titlove, otud engleski u filmu a ne u odvojenom fajlu , cak moze imati i 3,4,5 , obicno 2 titla u istom filmu ....neko to zove utisnuti titl..jer je titl u envelopi, koverat fajl...mkv, mp4 , mva mpg je isto envelope ..
Vlc moze da pusta mkv,a mozda i ove druge envelope....
TV obicno ne moze da pusta titlove iz envelope, ali ti kazes da pusta...e sad, ja licno ne znam gde se odredjuje na tv koji jezik da pusta iz envelope ...
znam u vlc, ima subtitle embeded i onda tamo biras koji ces od utisnutih titlova da pustis, to nije isto kao titl koji je u odvojenom fajlu , ako bas hoces, mozes da pustis oba, jedan dole jedan gore, itd itd...
Ali ako nazovete u sledecih 5 min, to nije sve..
Moze se hardware nalepiti titl, na film, nije zgodno jer povecava duzinu fajla, ne mnogo , ali trazi ponovo sabijanje videa...mada , postoje alati koji nekako prave trik i nalepe titl kao slicicu , tj kao niz slicica, na video a da ne moraju da ponovo renderuju , tj sabijaju film...
Sve moze, cak i ono sto logicki ne moze, nije prvi put da vidim, imam neki prva verzija program, nije doradjen, odustao covek ali je brz kao guja i omogucava svasta bez ponovnog renderinga..nebitno , suvisna prica...
Dakle to je treca opcija, da se titl pretvori u slicice i onda zalepi za film kao slicice, i onda se ponovo sabije film ako hoces da ne trosi puno prostora...ako neces, e onda jos bolje, sto kaze skura, onda ga ne sabijas ali nalepis slicice kao da je i titl drugi filmic...
Ode 5GB , ali nema petljanja...
To sto pominje subtitle workshop , to je alat kako se sinhronizuje ili prevodi ili pise titl , sluzi videotekama. otud znam za program...dobar je...samo tebi to ne treba, jer ti imas sve sto ti treba, treba ti samo neki program, mozda workshop ima tu opciju da pretvara titl u slikice, ja nisam koristio pa ne znam, ne bi me iznenadilo da vlc ima tu opciju...
Eto principi su ti tu...samo ti treba koji programcic omogucava pretvaranje titla u sliku , sad workshop ili vlc, ili neki treci , i posao zavrsen na treci nacin...
Ranije su TV bili dzongavi , pa bih ja izabrao treci nacin, jer nisu hteli 1 i 2....
Sad vec jesu smart, pa ne mora, mnogi mogu i 1 i 2...znaci i fajl titla da je odvojen i fajl titla da je unutar envelope...uz film...samo ga ne vidis..
vecina tv ima mogucnost da cita uz sirov video i titl koji je istog imena...kao da je DVD...
sad sam i ja lenj , jer tebi je teza da proveris sta moze nego meni , a opet ja da bih proverio treba pola sata , mozda i vise...mene google odbija, tebe nesigurnost da li je onako kako pise..