Како Србима извући тих 15 милијарди евра из сламарице?

Грешиш, није проблем у вишку капитала, већ у незнању и страху. Сада је бар све доступно и обичним грађанима.

Па окачи овде пар тема на ту тему ... Нека се народ 'обогати'

... Можда добијеш модераторско место за заслуге

Колико сам схватио, ти желиш да динар буде слободан ? Ти би био задовољнији да сада 300 динара вреди 1 евро рецимо ?
А мислиш да би плате пратиле тај пад динара или би се десило да 100 хиљада динара плату замениш за 400е, а сада можеш за 850е ?

И како да повртиш поверење у динар ? Таман су људи навикли да је динар стабилан и почели да штеде и инвестирају. Како да инвестираш у Србији, ако не знаш колика вредност динара те чека сутра.

Једино је добро ако си извозник, али колико нас се бави извозом робе..

Кажеш да народ треба да узима кеш кредите од банака ?

... нетачно ...

У Србији зарађују УВОЗНИЦИ

Увезу БОФЛ робу у еврима ..овде продају скупље .... па купе евре јер 'народ ' да би вратио дугове продаје евре

или у динарим аза мајице које су два три евра у иностранству рецимо у србији плате десет и још каћу добро сам пршла/ао

па онда трговци задинаре ладно купе евре

и тако имају трговци профит

..

Poslednja izmena:
Od plate imam taman za račune i rate za stambeni kredit i keš kredit.
Od dodatnog posla muzikanta zaradim za kirije za dva studenta.
Od poljoprivrede otprilike da promenim auto na svakih pet šest godina.
Sve u svemu, za štednju nema slobodnih sredstava, sve je investirano u nekretnine i školovanje.

Kuka jedna rodjaka, nema para i tako .....i pozove da otpratim njenog sina u nekoj kupovini auta, 9000e..valjda bezbednost, sigurnost, ne znam sta je...
Ja nista ne znam o kolima , sigurno me nije zvala zbog ekspertize..

I sad treba da se calne lova, ceka napolju prodavac, daj donesi ono gde su pare....donosi rodjaka, kad tamo 30 000e...tako da ima slamarica podubljih...

Od plate imam taman za račune i rate za stambeni kredit i keš kredit.
Od dodatnog posla muzikanta zaradim za kirije za dva studenta.
Od poljoprivrede otprilike da promenim auto na svakih pet šest godina.
Sve u svemu, za štednju nema slobodnih sredstava, sve je investirano u nekretnine i školovanje.
Za par godina to je milion evra. bices milioner...

Па окачи овде пар тема на ту тему ... Нека се народ 'обогати'

... Можда добијеш модераторско место за заслуге
Па управо је то српски и балкански проблем, како се обогатити преко ноћи, без рада, без труда, без улагања у знање.

Инвестирање је углавном начин да победиш инфлацију и да нешто пребациш преко тога.

... нетачно ...

У Србији зарађују УВОЗНИЦИ

Увезу БОФЛ робу у еврима ..овде продају скупље .... па купе евре јер 'народ ' да би вратио дугове продаје евре

и тако имају трговци профит

..
А ти би као био извозник, ако би се којим случајем динар ослободио закуцаног курса за евро ?
Имали смо такав курс за време жутих, па су многи кукали зашто динар није закуцан за евро.

И шта ћемо са стамбеним кредитима ? Ко ће их узимати ако курс буде дивљао, односно био слободан.

Па то је најбоља инвестиција, мислим на образовање, а некретнина такође, ако није за рентање.

Kuka jedna rodjaka, nema para i tako .....i pozove da otpratim njenog sina u nekoj kupovini auta, 9000e..valjda bezbednost, sigurnost, ne znam sta je...
Ja nista ne znam o kolima , sigurno me nije zvala zbog ekspertize..

I sad treba da se calne lova, ceka napolju prodavac, daj donesi ono gde su pare....donosi rodjaka, kad tamo 30 000e...tako da ima slamarica podubljih...
Ми смо Балканци комуњаре, кажем генерално, неко мање неко више и овде је срамота рећи да имаш нешто пара. Зато многи крију.
Један колега кука како нема пара, а у пошти му на стању стоји и прошла плата коју није подигао, одрукала га шалтеруша када је питао за стање на рачуну.
Имаш и оне који сматрају као да је новац нешто прљаво, чега се треба решити што пре и пошто имаш масу људи који су у банкроту, онда је пожељно да и ти будеш попут њих, дакле нормалан и у дуговима ... јер замисли они имају живот, дишу пуним плућима.

Али пази ... економији одговарају баш ти који су у вечитом банкроту, јер они подижу економију.

Замисли тек коцкара, који уместо да уложи у своје знање, па да то искористи или да инвестира у нешто, па да сутра има користи, он тим вишком новца финансира приватника, државу, па и здравство кад оде са здрављем. То је као неки добротворни фонд, само што када помогнеш некоме осећаш се лепо, а у овом случају грозно, депресивно и болесно.

Па управо је то српски и балкански проблем, како се обогатити преко ноћи, без рада, без труда, без улагања у знање.

Инвестирање је углавном начин да победиш инфлацију и да нешто пребациш преко тога.

А ти би као био извозник, ако би се којим случајем динар ослободио закуцаног курса за евро ?
Имали смо такав курс за време жутих, па су многи кукали зашто динар није закуцан за евро.

И шта ћемо са стамбеним кредитима ? Ко ће их узимати ако курс буде дивљао, односно био слободан.

Па то је најбоља инвестиција, мислим на образовање, а некретнина такође, ако није за рентање.

Као прво није 'српски' а ни 'балкански' 'проблем' а ни 'изум'

Још од памтивека насиље и привилегије суначин стицања богатства ..личнога.

Сетимо се рецимо Рима ..Нови имератор је често половину сената прогласио 'непријатељском' па их побио и имовину

поделио изећу војске и друге половине сената ...

Немогу да да ни увозим ни извозим јер за то треба 'повезаност' ... и капитал .. ашто се тиче курса.

.. да ли је закуцан или не зависи само од начина на који се то стање користи ...

Незакуцаностповећава ризик од 'ушемљавања' 'валсти' и 'картела' ... Како видимо данас .. 'закуцан' курс је корисно у функцији

изградње и продаје станова по 10 000 евра квадрат.

То значи да ако гледаш 'деценијку' причу ... 'пливајући курс' је смишљен да полако 'куважабу'... а овај 'закзцани' да жабу огули

Нарочито је то јасно када се изнесе чињеница да 100% ћутих је прешло 100% у напредно радикалне ...

Стамбени кредити су стали ...Финито ...У србији се две деције надувава Шпанско Грчи г(к)рађевински балон ...који је и тамо пукао .. па и овде ће

....

Него ... питање је било ..кад си паметан шта где да се уложи .. што је доступно 'свима'

Хајде 'подели'

У УСА је било таквих ентузиаста .

Сам кажеш у уводном посту 'како 'извући' 15 милијарди'

Мислиш 'како а да добијем и ја део' ..сад... одмах ..што више .. да га инфлација не поједе?

Па СНС мајстори на томе већ раде ...

али нена тих тричавих 15 милијарди

Распродате су водни ресурси рудни ресурси .. у питању си ХИЉАДЕ милијарди ...

а у току је промена расне поуплације Србије и Балкана

..

У УСА одржена Индијанска племена су се показала безвредна за Европски робовласнички ситем који је итекако био жив у XVIII , XIX i XX веку

ЗАТО су увезени ЦРНЦИ

и то не БИЛО КОЈИ

већ само они који су могли да издрже и физички и психички рад

Срби и Балканци су се показали као НЕКОРИСНИ

стога су на листи за економско и популационо уклањање

Одслужили су своје кавгаџијско понашање у задња два века ..а што одслужи и не може да послужи то бива бачено

и самлевено ..

Poslednja izmena:
Ovaj nerealni kurs je čista pljačka gastarbajtera i pitam se gde odlaze milijarde evra koje se godišnje sliju samo u istočnu Srbiju

Живите у четири деценијској еконмској прошлости

Некада се сливало 70% БДП'а од гастарбајтера .. сада то није ни 7% од БДП'а

Тај новац је подпуно небитан сада ....

Живите у четири деценијској еконмској прошлости

Некада се сливало 70% БДП'а од гастарбајтера .. сада то није ни 7% од БДП'а

Тај новац је подпуно небитан сада ....
Haha 😆 obavezno ...milion ljudi minimum direktno zavisi od gastarbajtera...mani se te statistike

Haha 😆 obavezno ...milion ljudi minimum direktno zavisi od gastarbajtera...mani se te statistike

Ма какви

То је било пре четрдесет година...

сада све што ј еживело од гастарбајтерије је помрло

Они што су отишли не мисле да се враћају и немају коме да шаљу паре

У Србији је 40% пензионерки/ра које живе од пензија а чији се фондови пуне распродајом природних ресурса Србије ....

То је једина економска реалност

То је твоја процена и то за једну категорију људи. Реалност је да 30-40% грађана Србије узима неки кредит, дакле ту су и мањине, што говори да је то далеко од српског народа, како каже колега Стојков.
Очигледно је да смо ти и ја више српски народ, него што је он.
u skoli gde radi zena samo njih 5 nema nikakav kredit dok ostalih 50 tak ima.

u radnickoj kafani gde se skupljaju ljudi sto rade u obliznjim fabrikama, skoro svi sa kojima sam pricao imaju ili su imali neki kredit.
ili jedva cekaju da ispune uslove pa da podignu kredit.

poznajem i jako puno poljoprivrednika koji imaju po nekoliko kredita.
sto mali paorcici sto polu tajkuni

jedna grupa je visokoskolovana prosveta, a druga grupa sa osnovnom ili srednjim skolom

ne bavim se republickom statistikom , niti sam merodavan po ovom pitanju samo pisem o licnim iskustvima.

Ма какви

То је било пре четрдесет година...

сада све што ј еживело од гастарбајтерије је помрло

Они што су отишли не мисле да се враћају и немају коме да шаљу паре

У Србији је 40% пензионерки/ра које живе од пензија а чији се фондови пуне распродајом природних ресурса Србије ....

То је једина економска реалност
Gospodine
lično poznajem nekoliko ljudi koji izdržavaju nekoliko porodica koje vode firmice u Srbiji,od po pet,šest radnika.Znaci,vlasnik firme dodje u inostranstvo ,gastarbajter mu uruči par hiljada evra da bi imao da plati doprinose ili plate ili kazne u Srbiji,to je recimo ukupno pedesetak ljudi koji žive od gastarbajtera ,a da se te pare u vašoj statistici ne vide.
Takvih firmi je na hiljade,a da ne pričam o građevinskom sektoru,ove smešne stanove po Beogradu pokupovali gastosi,mešovita roba,zubaru,frizeri itd...

Kako misliš nerealan kurs? Svaka narodna banka reguliše kurs svoje valute. Švajcarska utroši 100 milijardi franaka godišnje kako bi sprečila rast franka.
Švajcarska može da radi šta hoće i kako hoće kad ima nagomilane mafijaške pare po svojim bankama.
Ovo srpsko zaduživanje i nenormalno ulaganje u građevinski sektor će sigurno dovesti do kolapsa , plus rasprodaja zemljišta ,ruda ,vode ...

То су процене, а наравно да смо сиромашна држава. У суштини није то нека цифра, али нема ни смисла живети у прошлости и страху од свега и свачега.

Станеш на станици под на'стрешницу да се слониш од кише или сунца а вратиш се кући у сандуку.. (''Не брините. Пушка је закочена'')

Просто је немогуће да не знам баш ни једног грађанина који зависи од милостиње гастабајтера, да их им милион, свако би их знао.
Неће више српски гастабајтер да једе храну за псе и да сваку марку/евро да шаље у отаџбину, они желе тамо да живе, а не преживљавају.

u skoli gde radi zena samo njih 5 nema nikakav kredit dok ostalih 50 tak ima.

u radnickoj kafani gde se skupljaju ljudi sto rade u obliznjim fabrikama, skoro svi sa kojima sam pricao imaju ili su imali neki kredit.
ili jedva cekaju da ispune uslove pa da podignu kredit.

poznajem i jako puno poljoprivrednika koji imaju po nekoliko kredita.
sto mali paorcici sto polu tajkuni

jedna grupa je visokoskolovana prosveta, a druga grupa sa osnovnom ili srednjim skolom

ne bavim se republickom statistikom , niti sam merodavan po ovom pitanju samo pisem o licnim iskustvima.
Немој да мешаш пољопривреднике, сви они од малог до тајкуна су предузетници са овима што узимају кеш кредите.

Просто је немогуће да не знам баш ни једног грађанина који зависи од милостиње гастабајтера, да их им милион, свако би их знао.
Неће више српски гастабајтер да једе храну за псе и да сваку марку/евро да шаље у отаџбину, они желе тамо да живе, а не преживљавају.

Немој да мешаш пољопривреднике, сви они од малог до тајкуна су предузетници са овима што узимају кеш кредите.
Ok,ne vredi.

Back