Kako spremate testeninu?

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Volim da jedem i da spremam testeninu, naročito makarone dok špagete izbegavam. Obično jedem sa tunjevinom, mladim sirom, svežim povrćem, obavezno sa belim lukom, maslinovim uljem i po nekom zelenom maslinom. Ponekad to budu slatke sa medom, suvim voćem, mlevenim rogačem i mlevenim susamom pa bude baš onako fino. Prednost dajem integralnoj testenini, zdravija je i pruža bolji osećaj sitosti a i manje se pojede.

ja jedem testeninu jednom dva puta mesečno
juče sam se igrao sa ukusima, na malo maslinovog ulja prepekao sam semenke bundeve, ubacio beli luk i ljutu papričicu, dodao par kašika vode u kojoj sam kuvao testo, minut ukrčkao i prelio testo, dodao obilno pirotskog kačkavalja i udri :D

046.jpg

Ja testeninu kuvam na mlakoj vatri u vodi koja je posoljena i doda se par kapi ulja.
Pravim makarone 4 vrste sira, tunjevina salatu, služim uz gulaš ili pravim bolonjeze špagete, ili moje makarone ubacim u njih kečap, šunku, rendani kačkavalj, ako imam malo sušenih vrganja i to pomalo dokrčkam.
To je sve što pravim od testenine.

Ja testeninu kuvam na mlakoj vatri u vodi koja je posoljena i doda se par kapi ulja.
Pravim makarone 4 vrste sira, tunjevina salatu, služim uz gulaš ili pravim bolonjeze špagete, ili moje makarone ubacim u njih kečap, šunku, rendani kačkavalj, ako imam malo sušenih vrganja i to pomalo dokrčkam.
To je sve što pravim od testenine.
sve je to ok
ali ako mi dozvoliš, jedan mali savet
nikad ne kuvaj testeninu sa uljem u vodi
jer ulje obloži testo i onda testo ne može da upije sos...

Back