Kako spremate testeninu?

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
obarim testenine i pomesam sa barilinim pesto genovese sosom

ukusno i brzo :D
uz to obicno uzmem sir i masline

8857709641758.png

Najčešća i najbrša varijanta. Arabiata.

U maslinovo ulje bacim par čenova luka(celih samo spljoštenih) i propržim dok ne porumene i omekšaju pa ih izvadim. Onda u to maslinovo ulje dodam iseckani crveni luk, začine gde dominira neki italijanski mix koji je baš pikantan(ima bosiljak,čili,origano i još po nešto),mlade zelene tikvice i propržim
Pre dodavanja paradajza u vidu seckanog pelata najčešće karamelizujem to povrće sa malo balzamika...kada se pospe u tiganj ona kiselina brzo ispari a ostatak se lepo sjedini i da slatkasti šmek. Onda ide paradajz koji se ukrčkava, vratim onaj beli luk što sam na početku propržio i balansiram ukuse začinima i vodom.

Na kraju dodam oceđenu,skuvanu pastu i sjedinim.
Umesto tikvica mogu pečurke,paprika,šargarepa...a može i kombo po ukusu....arabiata je važno da je ljutkasta pre svega.

Nešto slično sa slaninicom pravim, samo takođe izvadim prženu slaninicu a onu mast bacim,pa u drugom tiganju pravim.

Edit: gore obavezno narendam parmezan ili grana padano ili pekorino...u zavisnosti šta imam, a volim i svež peršun da stavim...može i bosiljak kao alternativ, ali peršun mi je draži.

Poslednja izmena:
Bolonjeze klasik isti pravim kada imam taljatele na meniju naročito. Inače ne rekoh 90% slulčajeva fusile koristim od paste.

Od salatnih varijanti, česzo pravim ovu sa tunjevinom i majonezom. U nju stavljam pored tune(gledam neku lošiju kao ona iz Lidlane rio mare koju jedem), majonez,kisele krastavčiće i crveni luk. Malo pobiberim i posolim i to je,
Druga je letnja varijanta sa rukolom,pršutom,crvenim lukom, rendanom šargarepom(ne mora) i čeri paradajzom. Prelivena maslinovim uljem i parmezanom.

Poslednja izmena:
Verujem da svi vole testeninu na neki način. Koji je vama omiljen način? Na koji najčešće spremate? Koju vrstu koristite?

Ja volim, najčešće leti, makarone iz rerne. U pleh se sipa pakovanje suvih makarona, pospu se seckanom šunkom, rendanim sirom, začinima po želji... Posebno se umute 3 jajeta, 1 litar mleka, pecivo, začini, prelije se preko makarona i peče na oko 200 stepeni dvadesetak minuta, pa se malo smanji i dopeče da bude lepo i rumeno, kao pita neka praktično.
ovo mi se dopada..probacu
ja bih samo uz sunku dodao i kulen..on ume da pojaca ukus :D

• Podržavam
Reactions: Red

Back