Kako spremate testeninu?

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Red

Kokoška Šanel
VIP
Poruka
73.677
Verujem da svi vole testeninu na neki način. Koji je vama omiljen način? Na koji najčešće spremate? Koju vrstu koristite?

Ja volim, najčešće leti, makarone iz rerne. U pleh se sipa pakovanje suvih makarona, pospu se seckanom šunkom, rendanim sirom, začinima po želji... Posebno se umute 3 jajeta, 1 litar mleka, pecivo, začini, prelije se preko makarona i peče na oko 200 stepeni dvadesetak minuta, pa se malo smanji i dopeče da bude lepo i rumeno, kao pita neka praktično.

Најчешће спремам болоњезе. Скувам сос и онда шпагете кувам по потреби.
Често направим сос само од белог лука, парадајза и босиљка, скувам на пола тестенину и спојим да се још мало укува.
Ако се наренда качкаваља или пармезана, преукусно је и без меса.

• Podržavam
Reactions: Red
Најчешће спремам болоњезе. Скувам сос и онда шпагете кувам по потреби.
Често направим сос само од белог лука, парадајза и босиљка, скувам на пола тестенину и спојим да се још мало укува.
Ако се наренда качкаваља или пармезана, преукусно је и без меса.
Sviđa mi se to bez mesa, moraću da probam.

Е да, много волим резанце са црним луком.
Најбољи су широки или чипкасти да се обаре. Рачунам да сви знају да се тестенина кува у доста само посољене воде без уља. Важно је да буде више него дупло воде и да је слана да би тестенина имала добар укус.
Црни лук исечем на ребарца(жилиен) и пропржим да буде стакласт, у то убацим обарене резанце, ренданог белог сира, мало маслаца и мало павлаке за кување да повеже. Зачиним по укусу.
Ја волим зачине па натрпам свашта 😁

• Podržavam
Reactions: Red
Е да, много волим резанце са црним луком.
Најбољи су широки или чипкасти да се обаре. Рачунам да сви знају да се тестенина кува у доста само посољене воде без уља. Важно је да буде више него дупло воде и да је слана да би тестенина имала добар укус.
Црни лук исечем на ребарца(жилиен) и пропржим да буде стакласт, у то убацим обарене резанце, ренданог белог сира, мало маслаца и мало павлаке за кување да повеже. Зачиним по укусу.
Ја волим зачине па натрпам свашта 😁
Ovo nisam probala.
Ti si pravi čovek za ovu temu, vidim ja. :heart:

Ja nekad pravim nešto totalno nespojivo. Deci mojoj pravio stariji brat jednom i oni posle stalno hoće, a on se snašao sa onim što je imao u kući.
Obare se makarone, normalno. Još treba dve tunjevine, oko 200-300 gr slaninice, luk, kisela pavlaka, začini...
Na ulju iz tunjevine se proprži luk, pa doda slaninica, na kraju i tunjevina, začini po ukusu, može sitno seckana crvena paprika, sve pomeša sa testeninom i par kašika vode u kojoj se kuvala, pa malo pavlake da lepše poveže.

eh bas htela spomenitu salatu od tunjevine sa makaronama :) samo tu ide dobro iscedjena tunjevina, majonez, pavlaka, ceri paradajz, kiseli krastavci, kukuruz...
volim i bolonjeze, ali vise one sa pavlakom, sunkaricom, topljenim sirom....
potom kao dete sam jela i sa kakaom, makom...
i te zapecene koje si prve opisala....

eh bas htela spomenitu salatu od tunjevine sa makaronama :) samo tu ide dobro iscedjena tunjevina, majonez, pavlaka, ceri paradajz, kiseli krastavci, kukuruz...
volim i bolonjeze, ali vise one sa pavlakom, sunkaricom, topljenim sirom....
potom kao dete sam jela i sa kakaom, makom...
i te zapecene koje si prve opisala....
Jao, da! Ja sam kao dete volela makarone samo sa šećerom i kokosom.

preuzmi (2).jpeg

Testenini uvek sipam u vrijuću posoljenu vodu u koju je dodato kašika - dve maslinovog ulja.
Kada je kuvana ( paziti da se ne prekuva) procediti, dobro isprati hladnom vodom, dodati malo ulja i izmešati.
Testenina ( bilo koja; makaroni, špagete, radijator...) je rastresita.

Tako skuvanu testeninu služim uz gulaš, sos boleonjeze, pravim salatu od testenine, sa rendanim sirom i pavlakom, sa makom ili, ono što najviše volim, - testenina sa krompirom.

Back