Kako se zaljubljujemo ?

Djika junior

Domaćin
Poruka
3.733
Videh ovaj tekst o zaljubljivanju iz perspektive psihologa i naučnika.

http://saznajlako.com/2013/10/26/kako-i-zasto-se-zaljubljujemo/

Ja sam romantičar, verujem da je ljubav večna i da se ne može objasniti iz naučne perspektive. Pogotovo ne verujem u ovaj deo gde kaže da ljubav traje samo četiri godine. Mislim da ako je veza ili brak normalan, da ljubav treba da bude još jača i stabilnija nakon nekoliko godina.

Kakvi su vaši stavovi? Ali volela bih da se oglase osobe koje su par godina u braku. opet najbolje je da o ovome priča neko ko ima iskustva a ne neko ko samo nagađa i pravis e pametan.

Ma lazu, sta drugo ocekivati od tih ''naucnika'' danasnjice. Nauka nije vise nauka, vec fantazije i bajke. Zaljubljivanje je shit i bolest, a to treba leciti. Ljubav je vec drugo, to je bolje i traje vecno. Ono sto ne traje vecno nije ni bila ljubav te vrste, vec mozda ljubav prema sebi koja postoji otkad se rodimo.

Jedino sto valja na ovom sajtu je ova slika:

kako-da-se-zaljubim.jpg

Poslednja izmena:
Ma lazu, sta drugo ocekivati od tih ''naucnika'' danasnjice. Nauka nije vise nauka, vec fantazije i bajke. Zaljubljivanje je shit i bolest, a to treba leciti. Ljubav je vec drugo, to je bolje i traje vecno. Ono sto ne traje vecno nije ni bila ljubav te vrste, vec mozda ljubav prema sebi koja postoji otkad se rodimo.

Jedino sto valja na ovom sajtu je ova slika:

Pogledajte prilog 309219

Da znas da neces biti povredjen, jel bi i dalje tako mislio?

Ima slučajeva sa je osoba zaljubljena danima, a da toga nije ni svesna, prema tome, ne mora da znači da se zaljubljujemo u jednoj sekundi. To ispada da se čovek zaljubljuje u nečiji izgled. Treba nekog da upoznaš, kako -tako pa da se zaljubiš. Ni dužina zaljubljenosti mi nije pouzdana, četiri godine je mnogo, mnogo. Idealizovati nekoga četiri godine je malo naivno. Što se ljubavi tiče, ona traje duže i ima razne oblike, uspone i padove, menja intenzitet i koliko će trajati zavisi od samog načina života jednog para.

Videh ovaj tekst o zaljubljivanju iz perspektive psihologa i naučnika.

http://saznajlako.com/2013/10/26/kako-i-zasto-se-zaljubljujemo/

Ja sam romantičar, verujem da je ljubav večna i da se ne može objasniti iz naučne perspektive. Pogotovo ne verujem u ovaj deo gde kaže da ljubav traje samo četiri godine. Mislim da ako je veza ili brak normalan, da ljubav treba da bude još jača i stabilnija nakon nekoliko godina.

Kakvi su vaši stavovi? Ali volela bih da se oglase osobe koje su par godina u braku. opet najbolje je da o ovome priča neko ko ima iskustva a ne neko ko samo nagađa i pravis e pametan.

"Funny how the heart can be deceiving
More than just a couple times
Why do we fall in love so easy
Even when it's not right

Where there is desire
There is gonna be a flame
Where there is a flame
Someone's bound to get burned
But just because it burns
Doesn't mean you're gonna die
You've gotta get up and try try try"

Pink - Try

Ljubav mora stalno da se obnavlja.
Evo 9-ta godina braka, a ljubav i dalje traje. I možda je malo drugačija nego na početku, ali je opet neka nova stara ljubav. I što je starija temelji su joj sve čvršći.

A evo malo i za preljubnike.

“if you love two people at the same time, choose the second. Because if you really loved the first one, you wouldn't have fallen for the second.”

Johnny Depp

lepo reče moja prijateljica koja je u braku sa njenom iskustvom, kaže da prva godina braka je lepo a posle zaboravi to i prilagodiš se mužu. :lol:

mada ima i obrnuto, nekome je prva godina braka pakao kada ti se oči otvore tad beži! :mrgreen:

a šta to beše zaljubljivanje? :lol:

Igramo se, igramo - pa se zaigramo !

Radimo, radimo - pa se zaradimo !

Ljubimo, ljubimo - pa se zaljubimo !

Eh, zaljubljenost !
Jedno loše stanje,
znak da stvar nije dobra.

Da vidimo zašto ?

Prosto !
Kada se ljubimo sa nekim,
zaustavljamo dah.
Mladi pre sexa umeju dugo da "furaju"
i da se samo ljube, po čitave noći !

Treba li dalje da objašnjavam ?

Ko god ne razume,
predlažem da proba sledeće :
Neka jedne noći prestaje da diše po minut, na svakih minut.
Znači u 60 minuta neka ne diše 30 minuta,
svaku drugu minutu.
I tako celu noć.

Ako je taj u mogućnosti
neka prebroji svoje neurone pre eksperimenta i posle.

Zaljubljenost je zbunjenost mozga koji odumire, a ne zna razlog !

Pre sam se mozda zaljubljivao, da treperim da cekam da dodje, sada ne osecam tu euforiju. Ako upoznam osobu cije mi drustvo prija, ako mislim da bih sa tom osobom mogao imati nesto i koja mi se dopada, pa pocnem da gajim neka osecanja prema njoj, tj. pocne da mi prirasta za srce.

Griješi svatko tko misli da postoji nekakva matrica vezano za zaljubljivanje. Svako zaljubljivanje je duboko intimno i individualno. Također ne treba miješati tjelesnu privlačnost sa zaljubljivanjem, kao niti zaljubljivanje sa ljubavlju.

Poslednja izmena:
Pih koliko negativnih komentara. Šta vam je ljudi ?

sto sta im je, pa to je klasika

- - - - - - - - - -

Meni zaljubljenost smeta pa cak i da je savrsena osoba za mene tu. Prvo ne mogu da spavam kvalitetno, pa iako spavam sanjam poruke, srcad i gluposti. Pa onda oni leptirici u stomaku, ma bez veze skroz.Al dobro to traje neko vreme pa prodje.

car svake velike radosti lezi u tome sto te pritiska svojom tezinom. da bi uzivao u njoj, moras bit sposoban da potisnes jedan deo nje. taj se problem naziva stendalov sindrom. sta fali tome.

Poslednja izmena:
isto u seksu. kad te devojka previse seksualno uzbudi desi se da svrsis u roku od odmah. slabija reakcija na taj problem je kiselo grozdje, kao ne valja kad te devojka previse uzbudjuje. snaznija reakcija je da shvatis da nisi sposoban da potisnes svoje emocije. vecina bira ovo prvo.

Back