deca ne masturbiraju
jel si ti ikada bio mali?
Evo nekih demanta tvoje izjave iz naučnih radova nekih.
Ja lično se sjećam da sam sa 7 i 8 godina masturbirao, znam i o čemu.
~Nova predavanja za uvođenje u psihoanalizu Sigmund Frojd, Glava "Strah i nagonski život", Izdavalačko preduzeće Matice Srpske, Odabrana dela Sigumunda Frojda I-VIII, III izdanje, str. 179~
"Dete za to ima izvesnog povoda, jer mu se dosta često preti odsecanjem uda u toku njegove falusne faye, u vreme njegove rane onanije, i opominjanje na ovu kaynu verovatno redovno izaziva filogenetsko pojačavanje u deteta. Petpostavimo da je u iskonsko doba ljudske porodice ljubomorni i groyni otac yaista kastrirao dečaka koji je u razvoju, a obrezivanje, koje je kod primitivnih naroda tako često sastavni deo rituala zrelosti, njegov je ako uočljiv ostatak.
...
Analiza slučajeva u kojima istina nije izvršena kastracija već cirkumcizija kod dečaka, kao terapiija ili kazna zbog onanije, što se u angloamerikom društvu nije tako retko dešavalo, pružile su našem ubeđenu potpunu sigurnost."
~Psihologija ličnosti - Teorije i istraživanja Dr Ante Fulgosi, II izdanje, Školska knjiga - Zagreb, 1983 str. 49~
"
Falusni stadij
"U dobi između četvrte i pete godine dolazi do promjene središta i koncentracije libidonozne energije. Ona se sada koncentrira oko
seksualnih organa koji postaju erogena zona i čija stimulacija izaziva ugodu."
~Teorije ličnosti Kelvin S. Hol (Calvin S. Hall) & Gardner Lindzi (Gardner Lindzey), Third Edition, 1978, Neolit Beograd, str. 71~
"
FALUSNI STUPANJ. Tokom ovog stupnja razvoja ličnosti u središte dospevaju seksualna i agresivna osećanja povezana sa funkcionisanjem genitalnih organa. Prijatnost masturbacije i mašte deteta..."
~Bukvar teorije ličnosti - dopunjeno i prošireno izdanje - Sažet prikaz pitanja teorija ličnosti - više prikaz pet teorija za koje se smatra da mogu poslužiti kao valjana ilustracija Dr Boško V. Popović, Beograd: Centar za primenjenu psihologiju Društva psihologa Srbije, 2002, str. 81~
"Rečeno je već da je Frojd pridavao veliku važnost prvim godinama života jedinke. Čovek prolazi tokom prvih pet godina života kroz određene stupnjeve razvoja zavisno od reagovanja pojedinih telesnih zona na izvesne draži."
....
"Ovu fazu smenjuje
falusna faza u kojojpolni organ preuzima vođstvo među erogenim zonama"