Kako se slaže postojanje tri erogene zone sa tzv. teorijom evolucije

bzsutomore

Početnik
Poruka
44
Evolucija kaže: sve je u svrhu produženja vrste tako da preživi samo najsposobnije za održavanje života potomstvo, ili skoro samo ono, i u svrhu održavanja života, čisto radi života.
Usta i anus ne služe produženju vrste, ni održavanju života. Dječja masturbacija takođe.
Ako ste evolucionista: da li ćete da, ne znajući je li to istina ili ne, tvrdite da te erogene zone kada se stimulišu izazivaju za organizam, za zdravlje dobre stvari, pa su zato u svrhu održavanja života, ili ćete da tvrdite da je to greška prirode?
[U 6. POSTU TEME SU NAUČNI RADOVI KOJI GOVORE DA DJECA MASTURBIRAJU I OD 5 GOD.]

Poslednja izmena:
deca ne masturbiraju
jel si ti ikada bio mali?
Evo nekih demanta tvoje izjave iz naučnih radova nekih. Ja lično se sjećam da sam sa 7 i 8 godina masturbirao, znam i o čemu.
~Nova predavanja za uvođenje u psihoanalizu Sigmund Frojd, Glava "Strah i nagonski život", Izdavalačko preduzeće Matice Srpske, Odabrana dela Sigumunda Frojda I-VIII, III izdanje, str. 179~
"Dete za to ima izvesnog povoda, jer mu se dosta često preti odsecanjem uda u toku njegove falusne faye, u vreme njegove rane onanije, i opominjanje na ovu kaynu verovatno redovno izaziva filogenetsko pojačavanje u deteta. Petpostavimo da je u iskonsko doba ljudske porodice ljubomorni i groyni otac yaista kastrirao dečaka koji je u razvoju, a obrezivanje, koje je kod primitivnih naroda tako često sastavni deo rituala zrelosti, njegov je ako uočljiv ostatak.
...
Analiza slučajeva u kojima istina nije izvršena kastracija već cirkumcizija kod dečaka, kao terapiija ili kazna zbog onanije, što se u angloamerikom društvu nije tako retko dešavalo, pružile su našem ubeđenu potpunu sigurnost."
~Psihologija ličnosti - Teorije i istraživanja Dr Ante Fulgosi, II izdanje, Školska knjiga - Zagreb, 1983 str. 49~
"Falusni stadij
"U dobi između četvrte i pete godine dolazi do promjene središta i koncentracije libidonozne energije. Ona se sada koncentrira oko seksualnih organa koji postaju erogena zona i čija stimulacija izaziva ugodu."
~Teorije ličnosti Kelvin S. Hol (Calvin S. Hall) & Gardner Lindzi (Gardner Lindzey), Third Edition, 1978, Neolit Beograd, str. 71~
"FALUSNI STUPANJ. Tokom ovog stupnja razvoja ličnosti u središte dospevaju seksualna i agresivna osećanja povezana sa funkcionisanjem genitalnih organa. Prijatnost masturbacije i mašte deteta..."
~Bukvar teorije ličnosti - dopunjeno i prošireno izdanje - Sažet prikaz pitanja teorija ličnosti - više prikaz pet teorija za koje se smatra da mogu poslužiti kao valjana ilustracija Dr Boško V. Popović, Beograd: Centar za primenjenu psihologiju Društva psihologa Srbije, 2002, str. 81~
"Rečeno je već da je Frojd pridavao veliku važnost prvim godinama života jedinke. Čovek prolazi tokom prvih pet godina života kroz određene stupnjeve razvoja zavisno od reagovanja pojedinih telesnih zona na izvesne draži."
....
"Ovu fazu smenjuje falusna faza u kojojpolni organ preuzima vođstvo među erogenim zonama"

Poslednja izmena:
A šta ćemo sa šupcima?
Pa, imam citate i za to, ako neko traži. Ali vjerovaoci u evoluciju će reći da mi osjećamo prijatnost kad vršimo defekaciju zbog toga da ne bi prestali da radimo za organizam korisnu stvar. (Da ne dođe do pucanja crijeva.) Problem za tu njihovu izjavu koju zamišljam je u tome što, da je tako, ta se prijatnost ne bi osjećala tu, ili ovamo, nego bi bila difuzna (bilo gdje, nigdje, "u duši").

Pre odgovora na ovu temu da lis e nesto slaze sa necim, svaka osoba treba da se zapita sledece: A koliko dobro ja znam i razumem prvu oblast? A koliko dobro razumem i znam ovu drugu oblast ? E sad da vidimo kako ja logicki rezonujem kada istaknem korelaciju ove dve nauke/discipline......

To je mnogo bitnije nego samo slaganje ili neslaganje bilo cega na svetu.

Obicno u praksi to biva ovako - razumem veoma dobro, rezultat a) slazu se b) ne slazu se.
- Ne razumem veoma dobro - rezultat - a) ne slazu se.

Uostalom teorija evolucije je najdokazanija naucna teorija do sada uz Ajnstajnovu teoriju relativnosti.....Znaci ako se nesto ne slaze uz nju, onda to treba menjati a ne TE. To je zapravo deo biologije i poricati nju znaci poricati biologiju.

E sad to sto nekom ne odgovaraju neke naucne discipline jer mu se interno, licno, subjektivno to ne uklapa u njegovu ljubavnu religioznu deluzionu ideju, to je njegova stvar, ali stvarnost se moze ili prihvatiti ili negirati, ali sta god da osoba odluci, stvarnost ostaje onakva kakva je bez obzira na zelju licnosti.

Pa, imam citate i za to, ako neko traži. Ali vjerovaoci u evoluciju će reći da mi osjećamo prijatnost kad vršimo defekaciju zbog toga da ne bi prestali da radimo za organizam korisnu stvar. (Da ne dođe do pucanja crijeva.) Problem za tu njihovu izjavu koju zamišljam je u tome što, da je tako, ta se prijatnost ne bi osjećala tu, ili ovamo, nego bi bila difuzna (bilo gdje, nigdje, "u duši").

Ne mora se osecati bukvalno prijatnost ili neki extra dozivljaj srece, ali se zato mora osecati anksioznost, uznemirenost, potreba i sve to nagoni na akciju da se izvrsi neki akt. Otklanjanje anksioznosti je samo po sebi pseudozadovoljstvo odn vracanje u homeostazu, u ravnotezu.

Isto je i sa reproduktivnim funkcijama, sa ishranom, sa spavanjem itd.

Ne mora se osecati bukvalno prijatnost ili neki extra dozivljaj srece, ali se zato mora osecati anksioznost, uznemirenost, potreba i sve to nagoni na akciju da se izvrsi neki akt. Otklanjanje anksioznosti je samo po sebi pseudozadovoljstvo odn vracanje u homeostazu, u ravnotezu.

Isto je i sa reproduktivnim funkcijama, sa ishranom, sa spavanjem itd.
Da je to tako zadovoljstvo bi se osjećalo, aj da tako kažem, u duši, kao što se nervoza i anksioznost i strah ne osjeća na nekom mjestu tijela ili prostora, nego u "besprostornom". Međutim, analni sfinkter (kružni mišić) je erogena zona - uživanje se osjeća "baš tu", i daje uživanje i kad nema prethodne anksioznosti, već čak i suprotnog (euforije). (U seksu.) Time se ne popravlja homeostaza, to jest ne šteluje se ravnoteža organizma koja je najbolja za funkcionisanje (iako se baš i ne zna koja je to, osim maglovito, kao "umor hronični je poremećaj homeostaze", ili "spavajuća bolest preko dana je poremećaj homeostaze", ili "hronična slabost mišića, užasan pad kondicije, je poremećaj homeostaze"), a ipak se osjeća zadovoljstvo.

Poslednja izmena:

Back