Kako se procenjuje vrednost automobila za prodaju?

Hoću da prodam automobil a ne znam koju cenu da odredim.
Gledala sam sajtove za prodaju polovnih automobila a nigde nisam našla auto koji ima odnos pređene kilometraže i starosti kakav ima moj.
Gledaj pre svega godište i model. Kilometraža kod dosta njih nije prava tako da je to manje bitno. Onda se potrudi da realno oceniš stanje tvog auta, pre svega spolja ono što se odmah vidi.

Има пуно фактора који утичу на цену.

Нпр. ауто мање вреди ако је старији, ако је прешао пуно, ако га је возила жена, ако није одржаван...итд...
Neki baš vole da ga je vozila žena, tako da to nema baš puno veze.

Prešao je 101.000km, kupljen nov u Srbiji, prvi vlasnik, nikad udaran, vozila žena i prva registracija decembar 2008.
Audi A3.
Gledaj onda da bude u gornjoj polovini s cenom, ali ne najskuplji. Upoređuj ga s onima koji imaju isti broj vrata pošto ih ima i sa 3 i sa 5.

Pogledaš na polovniautomobili koliko su to godište, km, motorizacija i broj vrata (imaš da podesiš te parametre)

ONda lepo staviš prvi vlasnik, prava km servisiran u poršeu kod nas od prvog dana kupovine novog.

Onda lepo opereš i usisaš auto, naprskaš onim kokpit sprejom prebrišeš celu unutrašnjost i napraviš 20-30 dobrih fotografija jer se muškarci pale vizuelno.

Staviš najvišu cenu od proseka koji je izvučen za to god i opremu.

I čekaš 🤗

Ma pusti Altera, nego budi spremna na to da će te pitati zašto ga prodaješ. To je naravno tvoja stvar, ali mnogima je to važno, pa čisto da znaš. Prodavci na placevima su toga pošteđeni, ali u slučaju kao što je tvoj biće toga.
Znam to. Razlog je što hoću drugi. Svi mi kažu da je grehota prodavati jer neću dobiti cenu koju on zaista vredi.

Prvo će ti se javiti nakupci, prekupci, šverceri, šibicari sa nekim suludim ponudama tako da se nemoj uzbuđavaš. Prvo dolaze sa dna kace.

To je lep auto ako nije mnogo ofuljan gradskom vožnjom i parkiranjem. Cena mu je od 4.500 do 5.500 za benzince to godište. Stavi komotno 5.500 evra.

2005-2008_Audi_A3_%288PA%29_1.8_TFSI_5-door_Sportback_%282011-07-17%29.jpg

Poslednja izmena:

Back