Kako se osecate?

Osećam se dobro, Bogu hvala!
Kad bih se osećala ostvareno, život bi izgubio smisao, a kada bih se osećala neostvareno, ne bih istovremeno mogla biti dobro.
To znači da ništa još ne vidim kao definitivno u svom životu, ali sam generalno zadovoljna trenutnim stanjem.
Ne znam kako me ljudi vide, ne znam za šta me smatraju, mada se ni sama ne bavim nepozvana njima, a ni pozvana nešto ne mislim da sam mnogo merodavna da procenjujem.

Što se tiče zrelosti... imam utisak da su neke godine protrčale pored mene, da nisam proživela svaku koja mi se računa godinom rođenja.
U razgovorima sa mlađim sestrama, i mlađim ljudima uopšte, uviđam i znam da sam starija, ali... već rekoh, ne stojim sa brojevima najbolje, i čini mi se da mi je makar pet godina nepravedno natovareno.
Ljudi moje generacije mi takođe izgledaju mlađe nego što jesu, uglavnom, tako da je možda to do godine proizvodnje da polako starimo, a možda je i do osiromašenog uranijuma!:zcepanje:

Zameram sebi ponekad prazne hodove, nedostatak ambicije, mnogo "ošišanih muva", što bi moj deda rekao svojevremeno kad bi me video da sam dokona: "Šišaš muve, a?" (Druga verzija onog: "Hvataš zjala!"), ali... to je i do strpljenja, sanjarenja, angažovanja na učenju, duhovnom nekom uzrastanju, ma i ljubavi prema životu u kom ima vremena, ima vremena za sve;
Nije uvek to bilo samo puko dokoniranje... ili bar tako volim da mislim.

A vi, kako 'te?:)

Osećam se dobro, Bogu hvala!
Kad bih se osećala ostvareno, život bi izgubio smisao, a kada bih se osećala neostvareno, ne bih istovremeno mogla biti dobro.
To znači da ništa još ne vidim kao definitivno u svom životu, ali sam generalno zadovoljna trenutnim stanjem.
Ne znam kako me ljudi vide, ne znam za šta me smatraju, mada se ni sama ne bavim nepozvana njima, a ni pozvana nešto ne mislim da sam mnogo merodavna da procenjujem.

Što se tiče zrelosti... imam utisak da su neke godine protrčale pored mene, da nisam proživela svaku koja mi se računa godinom rođenja.
U razgovorima sa mlađim sestrama, i mlađim ljudima uopšte, uviđam i znam da sam starija, ali... već rekoh, ne stojim sa brojevima najbolje, i čini mi se da mi je makar pet godina nepravedno natovareno.
Ljudi moje generacije mi takođe izgledaju mlađe nego što jesu, uglavnom, tako da je možda to do godine proizvodnje da polako starimo, a možda je i do osiromašenog uranijuma!:zcepanje:

Zameram sebi ponekad prazne hodove, nedostatak ambicije, mnogo "ošišanih muva", što bi moj deda rekao svojevremeno kad bi me video da sam dokona: "Šišaš muve, a?" (Druga verzija onog: "Hvataš zjala!"), ali... to je i do strpljenja, sanjarenja, angažovanja na učenju, duhovnom nekom uzrastanju, ma i ljubavi prema životu u kom ima vremena, ima vremena za sve;
Nije uvek to bilo samo puko dokoniranje... ili bar tako volim da mislim.

A vi, kako 'te?:)
Hvala :)

Kako se ti osećaš?
Bilo bi lepo da i sam odgovoriš na svoja pitanja. Ne samo da je lepo, nego... sigurna sam da se ljudi koji svrate na temu, pitaju i kako se autor teme oseća. :cvet:
Trenutno ok.

Ljudi me vide na različite načine, to mi ponekad smeta.
A želim da mi ne smeta. Već da budem dosledan sebi, ali i to treba prirodno.

Trenutno ok.

Ljudi me vide na različite načine, to mi ponekad smeta.
A želim da mi ne smeta. Već da budem dosledan sebi, ali i to treba prirodno.
Sto ljudi-sto ćudi. Sećaš li se pripovetke "Svetu se ne može ugoditi"?
Napraviti dobre parametre za sebe i prema sebi je važnije, nego baviti se time šta ljudi misle o nama.
Mi ne možemo da dozvolimo sebi da živimo i da sebe gledamo kroz tuđe oči, tuđe zaključke, tuđe procene.
Ograničenja imamo sami, a da li znamo koja i kakva ograničenja imaju ljudi koji daju sebi za pravo da nas procenjuju?
Nemamo dovoljno vremena za to sa velikim razlogom.

Napraviti dobre parametre za sebe i prema sebi je važnije, nego baviti se time šta ljudi misle o nama.
Mi ne možemo da dozvolimo sebi da živimo i da sebe gledamo kroz tuđe oči, tuđe zaključke, tuđe procene.
Bilo je puno uticaja u mom životu. I ja sam komplikovan.
Trebalo mi je vremena da shvatim šta sve želim i ko sam. A i dalje shvatam:D

Tuđi komentari i mišljenja umeju jako da me pokolebaju i uvrede.

Iako sebe ne doživljavam kako komentarišu (pojedini).

Ograničenja imamo sami, a da li znamo koja i kakva ograničenja imaju ljudi koji daju sebi za pravo da nas procenjuju?
Tačno
Samo mi nedostaje da koraknem i da se ne uplićem više u tu mrežu komentara, misli... kurraca i palaca, što kaže naš narod da izvineš

Ајде овако да пробам...искрено...
Не знам шта значи осећати се остварено.
Да појасним: стицајем околности, не радим ни један од два посла за који сам школован.
Волим овај трећи, и многи кажу да сам веома добар њему.
Међутим, сујета и љубомора других, у комбинацији са породичним недаћама...
и после 25 година радим на крш радном месту крш послове за крш плату.
Ја сам дао све од себе, и ако то значи осећати се остварено...али мислим да то није то.
Никад се нисам женио, и немам децу...али не значи да се не осећам остварено.
Искрено, не знам шта је критеријум за то осећање...
Сви људи ме сигурно виде само онако како њима одговара.
Онима којима сам близак могу да се поверим, и они знају шта се иза брега ваља.
Мишљење осталих ме не занима, као ни њихови животи.
Не осећам се маторо, иако сам, према неким стандардима, већ помало матор.
Имам енергију, Богу хвала, као да ми је 20 година...али, нажалост, и неколико спортских повреда.
Јбг. Нећу сигурно маратон да трчим, свакако...
Шта стварно мислим о себи самом? Да имам веома чудно понашање, јер увек стављам себе на последње место.
Али, радим на томе...
Аух бре, ала сам одужио....али, краће није могло.

Poslednja izmena:
Tuđi komentari i mišljenja umeju jako da me pokolebaju i uvrede.
Ne moram uvek i po svemu da budem upravu, volim da slušam i pročitam mišljenja koja se od mog razlikuju, ali ne osećam se uzurpirano.
Čak i kad sam uz nečiju pomoć stekla uslov da nešto kod sebe promenim, srećna sam i zahvalna.
Ne treba biti zadrt, ne treba strogo i samo svoje držati za ispravno, ali tačno... makar meni, je jasno kad je informacija takva da me odvede na dobar, tj. na loš put.
Tri koraka unazad-tri koraka unapred, jasno je, nismo više tabule rase.
Možda je, kako na Forumu, tako i u našim privatnim životima falinka upravo u samom kritikovanju. Ni ja ne volim da me iko kritikuje, ali daleko od toga da sam slepa, gluva i nepismena za konstruktivan komentar.

Ајде овако да пробам...искрено...
Не знам шта значи осећати се остварено.
Да појасним: стицајем околности, не радим ни један од два посла за који сам школован.
Волим овај трећи, и многи кажу да сам веома добар њему.
Међутим, сујета и љубомора других, у комбинацији са породичним недаћама...
и после 25 година радим на крш радном месту крш послове за крш плату.
Ја сам дао све од себе, и ако то значи осећати се остварено...али мислим да то није то.
Никад се нисам женио, и немам децу...али не значи да се не осећам остварено.
Искрено, не знам шта је критеријум за то осећање...
Сви људи ме сигурно виде само онако како њима одговара.
Онима којима сам близак могу да се поверим, и они знају шта се иза брега ваља.
Мишљење осталих ме не занима, као ни њихови животи.
Не осећам се маторо, иако сам, према неким стандардима, већ помало матор.
Имам енергију, Богу хвала, као да ми је 20 година...али, нажалост, и неколико спортских повреда.
Јбг. Нећу сигурно маратон да трчим, свакако...
Шта стварно мислим о себи самом? Да имам веома чудно понашање, јер увек стављам себе на последње место.
Али, радим на томе...
Аух бре, ала сам одужио....али, краће није могло.
U proseku, dobro ili loše? :)

Kako se osećate?
Uhh..gde bas sad naletoh ovde
Ostvareno ili neostvareno?
Ne bas ostvareno
Da li vas svi ljudi vide na isti način ili različito?
Razlicito. Obicno imaju pogresan prvi utisak o meni. Samo oni najistrajniji mogu da vide pravu mene
Ima li ljudi koji vas vide onako kako i sami sebe doživljavate?
Tesko, vrlo sam samokriticna , a govore mi da gresim
Dal se osećate matoro ili ne, ne vezano za broj godina?
Ne osecam se matoro, mogla bi da odrastem :)

Back