Kako se odnosite prema nezahvalnicima?

Ućinili ste im uslugu, pomogli, udelili milostinju, pomogli u životu...

a od njih ni - hvala

poražavajuće ili prelazite preko toga kao tenk preko napolitanke ?
Jedno je milostinja, jer to udeljujem svaki dan i ne očekujem zahvalnost. Udeliti potrebitima ne traži zahvalnost inače kakvi smo ljudi.

S onima koji nisu umeli da cene moju dobru volju, dobru nameru preko svake mere, čak i veću no što sam bila sposobna da pružim - sam prekinula svaki kontakt.

Ако некоме помогнеш и очекујеш хвалу онда је проблем у теби.
Problem je sto ljudi ne zele iskreno zajednistvo i uzajamno postovanje, vec novac i svaki moguci oblik razvrata (ljudi su postali sredstva, a novac cilj). Ne vidim nikakav problem u autoru teme. Ono sto ja vidim kao problem je sto ljudi nemaju dusu. Ako vec neko zna kako je tesko ziveti pod pritiskom danasnjice, zasto konstruktivno ne pristupimo tom problemu i gledamo jedni druge kao duse vredne postovanja? Nije poenta da se svi kao bahati bolesnici sjate na nekog iskrenog dobricu, pa taj dobrica na kraju kao znak "zahvalnosti" dobija titulu "naivna budala". Nema smisla da jedan bude "junacina, humanista, ovo ono" jer je to napumpavanje ega, a ne humanost, a drugi da bude veciti jadnik koji ne moze bez ovog prvog. Pa i tog "jadnika" bi trebalo da bude stid da tek tako prihvata tudju pomoc znajuci da nije pod tudjom kozom. Oba polarizovana slucaja su bolesna.

Poslednja izmena:

Back