Odbojnost prema nekome bez objektivnog razloga

Kako naslov kaže - da li ste doživeli? Pitanje se odnosi i na RL i na forum.
Jednostavno, neko mi ide na živce, a da ne umem da objasnim zašto tačno (osim da, u najboljem slučaju slutim da je u pitanju licemer); ima osoba koju ne mogu da smislim, ne mogu da kažem ko, muškarac koji mrzi žene (sve je jasno a i objektivno) međutim ne mislim na njega (pomenula sam samo zbog toga da ga isključim kao potencijalnog primera, u pitanju je ženska osoba koja glumi "njanjavost".

U RL je obrnuto, tu imam nekoliko osoba koje gotivim, a ne znam zašto, simpatični klinci iz bloka, šta znam...
A ko ima da to nije doživio?
Ne mora biti licemjer ili sa nekom drugom negativnom karakteristikom, već vam se jednostavno ne poklapa energija, način razmišljanja, ponašanja i dr. Čovjek treba da osluškuje svoju unutrašnjost. Stomak je bolji pokazatelj intuicije i osjećanja od mozga. Šamani to odavno znaju. Njihova intuitivnost i snaga ide iz stomaka. Stomak je nepravedno izostavljen dio ljudskog tijela po važnosti i po mogućnosti.
Možete sami napraviti test. Recimo prilikom upoznavanja nove osobe i analizirajući već znanu osobu slušajte i pratite svoj stomak. Reći će vam mnogo o toj osobi. Stomak je gnijezdo osjećanja i vizije.

Neki ljudi nisu dobri za nas, a ni mi za njih i to je u redu.
To ne znači da su oni nužno loši samo se ne poklapamo u frekvencijama.
Treba imati osjećaj za ljude, u protivnom su sukobi neminovni. Treba se potruditi da osjećamo i razumijemo ljude, koji su mnogo drugačiji od nas po mnogim pitanjima. Tada ćemo učiti i naučiti mnoge stvari o sebi.

Jednostavno, neko mi ide na živce, a da ne umem da objasnim zašto tačno (osim da, u najboljem slučaju slutim da je u pitanju licemer); ima osoba koju ne mogu da smislim, ne mogu da kažem ko, muškarac koji mrzi žene (sve je jasno a i objektivno) međutim ne mislim na njega (pomenula sam samo zbog toga da ga isključim kao potencijalnog primera, u pitanju je ženska osoba koja glumi "njanjavost".

U RL je obrnuto, tu imam nekoliko osoba koje gotivim, a ne znam zašto, simpatični klinci iz bloka, šta znam...
Ima jedna scena u seriji Fargo gde Malvo pita pozornika:
Zašto ljudsko oko može da uoči više nijansi zelene u odnosu na bilo koju drugu boju?
Odgovor je - ljudi su predatori i evolucijski smo navikli da obraćamo pažnju ako se neko skriva među grmljem i drvećem u šumi.
Kontam da tako nešto nešto važi i ovde, adaptirali smo se na neke stvari još u detinjstvu i taj osećaj se sada javlja kada naletimo na nekog ko nam budi identične emocije (ne mora nužno da ima neku interakciju sa nama, dovoljno je da smo dovoljno blizu da ga/je "osetimo".

Reagujes po instinktu meni su recimo svi pretnja instinktivno Ali znam da je to nerealna narcisoidna projekcija ega

Ranije sam na raznim forumima i blog platformama pokušavala da se prilagodim i da budem u dobrim odnosima sa svima, pa sa i onima koji su mi bili odbojni.

Sada sam mnogo zrelija. Mnogo je vremena prošlo od kako sam na forumima.

Što se tiče ovog foruma, niko mi nije odbojan.

Što se tiče pravog života, postoji samo jedna osoba koja mi je strašno odbojna i o kojoj nemam lepo mišljenje.

Dragan Bjelogrlić, broj 1. Na primer 😅😆

Da, Dragan Bjelogrlić. Nažalost, upoznala sam ga lično i postoje objektivni razlozi zašto mi je odbojan.

Nemam lepo mišljenje o njemu kao čoveku, i posle tog jednog događaja, ne mogu više da gledam ni njegove filmove ni serije koje je režirao.

Back