Šta podrazumijeva pravilan način života???
Pod 1 da nikada u zivotu ne jedes koncentrovani secer,so,bjelancevine i meso
Pod 2 da 365 dana u godini jedes Ovas, sargarepu,jabuku,bananu i kuvani krompir,kada to nemas jedes jecam,cveklu,krusku i integralni hljeb bez soli
Pod 3 Da se kupas svaki drugi dan i to detaljno uradis
Pod 4 Da setas svaki dan pola sata brzi ili sat vremena spori hod i da pijes 2 litra vode dnevno a ljeti 3 litra vode denvno i to mlake ljeti
Pod 5 Da svaki dan moguci makar 10 minuta provedes u prirodi i da mirses drvece ili biljke ako ih imas,time obnavljas psihu
Pod 6 Da naucis da sviras makar 1 Instrument
Pod 7 da se druzis sa mladjim ljudima od sebe
Pod 8 Da spavas u carapama i da nikada ne pijes prokletu kafu,time si rijesila problem nesanice
Pod 9 Da lice mazes prirodnim livadskim medom jednom nedeljno i radis meditaciju jednom dnevno
Pod 10 Da nadjes strast i stvaralastvo kojem ces da podredis sve ovo prethodno naveseno,zarad boljih rezultata,produktivnosti i svaki dan resavaj super teske mozgalice time cuvas mozak
Covjek koji to sve radi a koji me je to naucio ima 64 godine a izgleda kao da ima 25,covjek sija kao svijetlo,svi zubi na broju kosa prirodno tamna nikada kod zubara nije isao a lik nema sto iz prirode ne jede,nikada ga nisam vidio sa zvakom u ustima a kamoli cigareta,slatkis ili alkohol,ovako lik je samotnjak ali vjeciti mladic,mene voli jer sam neobican lik