Kako se nosite sa frustracijama?

Vredi li pomiriti se kada nesto zelite, a znate da ne mozete da imate?

Дерем се и иживњавам на глупаче и глупаке

АВ

Aleksandar-Vucic-1000x560-2.webp

Zavisi od toga šta želim, ali svakako mislim da čovjek treba težiti da da svoj maksimum u svakom poslu kog se prihvati (priča još iz osnovne škole o trudu, odricanju itd...). Međutim, ukoliko ne mogu dobiti ono što želim, to mi ne može uzrokovati frustraciju.
Kad bi smo se u zivotu vodili logikom samoodricanja onda nikad ne bi bili frustrirani jer ne bi zeleli nista (sem hrane, vode). Samim tim sto ne zelimo nista i sto smo skromni donosi nam veci dusevni mir

Nemam nikakva nerealna očekivanja. Nadam se da ni drugi nemaju to od mene.
Moj problem su neke stvari koje sam ja pravio a odavno nepostoje. Kad dođem kući sa posla ili ponekad kad šetam krajem gde živim. Kao da neke osobe i dalje žive u mojoj ružnoj prošlosti. Eto, ako je to frustracija, onda...Mnoge stvari sam radio(i dan danas radim) na svoju ruku i nisam imao s kim da se konsultujem. Npr. sa nekim ko nije ni za ni protiv mene.

Jedeš, piješ i burgijaš ono što ti situacija omogućava.Što se drugih materijalnih, uglavnom nepotrebnih gluposti tiče, to je relativna stvar.Nema svrhe sanjati op nekim nedostižnim materijalnim stvarima, jer su one samo prolazna želja bez realne pottrebe za tim.Treba živeti u realnom vremenu i realnoj situaciji, a ne lebdeti u snovima i tamo nekim oblacima.

Ne želim ništa što mi se samo ne nameće da mogu da imam, plus ne uzimam skoro ništa što mi se nudi. Nemam frustracija.
U veri sam.
Ništa mi nije toliko primamljivo i važno da se nerviram ako to nemam. Bile su poprilično skupe lekcije iz kojih sam naučila da je tako velika mudrost ne poželeti.

Derem se, plačem, ucenjujem, krivim familiju 3 kolena unazad, a onda ispečem krokete od krompira, presolim, i odem da spavam

Sve je to naravno skoro dijabolično, ali ne opterećujem se više time, batalila sam i lični rast i sve

Kako kaže Džejms Hilman u svojoj knjizi 'Psihoterapija postoji već 100 godina a svet je postao gore mesto' da psihologija pokušava da nas izleči od imanja ličnosti

Šta je toliko moj lični rast i otmeno nošenje sa frustracijama važno za svet, ama baš ništa. Mogu lično i privatno za sebe biti najveća dijabola koju je svet ikad video, potpuno toksična za sebe i sebi najveća prepreka, ali ako uradiš nešto objektivno dobro, to je daleko važnije

Derem se, plačem, ucenjujem, krivim familiju 3 kolena unazad, a onda ispečem krokete od krompira, presolim, i odem da spavam

Sve je to naravno skoro dijabolično, ali ne opterećujem se više time, batalila sam i lični rast i sve

Kako kaže Džejms Hilman u svojoj knjizi 'Psihoterapija postoji već 100 godina a svet je postao gore mesto' da psihologija pokušava da nas izleči od imanja ličnosti

Šta je toliko moj lični rast i otmeno nošenje sa frustracijama važno za svet, ama baš ništa. Mogu lično i privatno za sebe biti najveća dijabola koju je svet ikad video, potpuno toksična za sebe i sebi najveća prepreka, ali ako uradiš nešto objektivno dobro, to je daleko važnije
Astrologija na delu, greh veliki... imaš rogove, ili si neko ko je naučio da izraste rogove kad treba;
Fascinantno je koliko vatre šalješ. Hvala ti na tome što si se pojavila jer takve ljude volim da čitam na Forumu! :cvet:

Ja moram izbaciti sve iz sebe inače bi eksplodirao !
Ako osećanja besa , razumevanja pa i ljubavi ne nadju izlaz iz mene stoje mi kao teret na duši i tu rastu još više !
Postoje načini da se ta osećanja iznesu kroz neke druge stvari sem nekih verbalnih sukoba i razgovora sa ljudima
I ja sam vodolija

Back