Kako se najlakse manipulise narod?

]Kako je najlakse manipulisati masu, narod?

Sa cime? NOVCEM

Ko to radi? MAFIJA

Kako se smisljaju manipulacije? NAJPRE DA SE ZAVADE LJUDI ILI DA IM SE ISPERU MOZGOVI NEKIM IDEALIMA.

Sa kojim ciljem? DA BI ONI IMALI VIŠE NOVCA I MOĆI

Ima li toga u Srbiji? MISLIM DA JE PITANJE SUVIŠNO.

тако се манипулише будалама.
тема је народ.

Kako je najlakse manipulisati masu, narod?

Kao prvo treba da imas neki razlog za manipulaciju.

Sa cime?

Manipulirati se moze sa ponasanjem, sa mimikom, gestikom, razgovorima ...
Jesi li cuo za Pacing & Leading - manipulaciju?

Ko to radi?

Mi svi to radimo. Neko svestno, neko nesvestno.
Tebe interesuje svestno manipuliranje kao sto to politicari ili trgovci rade ... ili mozda laveri;)? ... ili kazi sam sta te direktno interesuje... ?

Kako se smisljaju manipulacije?

Pa i ovde vazi kao prvo razlog za manipulaciju. Na primer jedan razlog(posto smo virtualni): Ako zelis da forumase manipuliras da ti gomilaju reputacije, onda ih moras na to navesti i pisati nesto sto znas da volu da cuju, nesto sto je identicno njihovim razmisljanjima. Daj im pravo iako nisi istog misljenja ... ne zaboravi na komplimente ali pazi da ne preteras jer onda si izgubio! ... sluzi se simpaticnim smajlerima, oni imaju veliku funkciju i uticu na mnoge glupe i pametne glavice :heart::cmok::flert:;):) ... Na kraju kada si skupio simpatije, stvar se odvija sama od sebe prema tvome cilju.

Ima xy razloga za neku manipulaciju.

Sa kojim ciljem?

Uvek tim jednim istim: Pobediti. Dostici do cilja kojeg zelis.

Ima li toga u Srbiji?

Ma nema sigurno :zcepanje:

;)

Poslednja izmena:
@ !JO Covjek je pitao kako se manipulise narod, masa... Pod tim mislim da je mislio na narod u cjelini, a ne kako se manipulisu clanovi jednog foruma ili kako dijete manipulise majkom da mu kupi igracku...
Recimo ako cemo govoriti opsirno o manipulaciji, svi mi manipulisemo i sa svima nama se manipulise, svjesno ili nesvjesno mi to radimo sa ljudima u okolini ... Ali sve su to, da kazem ''bezazlene'' manipulacije, njima privlacimo paznju na sebe i svoje ideje , ali samo ljudima u okolini. A postoje druge, o kojima se ja mislim prica u temi, manipulacije na visem nivou, kojima se manipulise narod jedne drzave, kontinenta, planete.
Da se slobodno izrazim, po meni, postoje otvoreni i skriveni vidovi manipulacija. Pod otvorenim smatram to kada nas neko bombarduje informacijama, laznim ili istinitim, u zelji da mu povjerujemo ili da sledimo njegovu ideju. A pod skrivenim, mislim to da se ono sto se zeli da bude prihvaceno gurne u drugi plan, kao da je tu slucajno. Otvoreni vid manipulacije je npr. kada dodju izbori pa politicari izlaze i lazu narod, taj vid pored toga sto je otvoren, on je i proziran, ima primjera gdje to nije A pod skrivenim smatram to, kada recimo gej lobi plati da se napravi neka duhovita serija, u kojoj eto slucajno se nalaze dva geja, koji su duse od ljudi, simpaticni duhoviti, pravi prijatelji... I tako se misljenje publike o toj populaciji mijenja. Svi smo mi izmanipulisani, neko manje neko vise, recimo nase odjevanje sve je manje svrsishodnije, nije vazno da li je udobno, komotno i prakticno, samo je vazno da je IN.

Pa iako sam oduzio, izvinite, nisam nesto dobar sa rijecima, evo ukratko ogovora na postavljenja pitanja

''Kako je najlakse manipulisati masu, narod?''

Pa tako sto ces tom narodu isprati mozak

''Sa cime?''

Ovdje si vjerovatno mislio na sredstvo. Pa sa onim sto ti je pri ruci. Danas su, slozicemo se, to mas mediji. Njima se manipulise istorijiom, osjecanjima, religijom...

''Ko to radi?''

Rade svi, od proizvodjaca raznih prozivoda koji zele da prodaju prozvod, preko raznih vracara, raznih lobija pa sve do ljudi koji nas zele uvjeriti u svoju ideju.

''Kako se smisljaju?''

Pa tako sto se dobro prouci mentalni sklop osobe kojom se zeli izmanipulisati pa se na osnovu toga smisljaju metode.

''Sa kojim ciljem?''

Da osoba kojom se manipulise kupi tvoj proizvod, vjeruje u tvoju ideju...

''Ima li toga u Srbiji?''

Ne znam sto si postavio ovo pitanje, ali eto da odgovorim. Srbijom se trenutno manipulise tako sto je okupatori (Nato, Evropska unija) uvjeravaju da je njihova okupacija dobra, i da su patriotske organizacije zloceste, varvarske, zaostale, needukovane, nacionalisticke.. Sutra ce svi vjerovati da je Srbija bila zlocesta '99., pa da su zato bile bombardovane njene bolnice i ubijano njeno zlocesto stanovnistvo, a da su Srbijanske patriotske organizacije krive za huliganstva, mada to neki i sada vjeruju.

Mislio sam kako se manipulise onim PRAZNIM RECIMA kao sto su: DOMOVINA, SLOBODA, PRAVDA, ISTINA............

Kako pametni ljudi na to NASEDAJU?

Domovina je ono sto je bila uvek. U koliko ljudima nije vazna sloboda i domovina. postaju roblje rnecije tudje domovine. A tio drugi rodoljubi iz drugih zemalja lepo posalju viojsku u tvoju domovinu i onda ti ubiujaju decu na ulici, za sta ne odgovaraju. Cak ni najveci komunisticki ideolozi , tesko bik podneli da im neko udje u kucu i9 da im je zauzme , a od njih napravio bespravne stanare, kloje sikanira kako god voli. Tako je i sa otadzbinom. Nasa Otadzbina se ponovo zove po mojim predcima,cukundedovima , dedovima , mom ocu , i po meni. Zove se Srbija. a svi mi smo bili Srbi. Inace su svo srbi od uvek rodoljubi i patriote, ko sto su i sad. Samo sto su mnogi rodoljubi neke druge drzave, a ne nase Srbije. Svi koji sami sebe lazu, da su nad nacionalni, u stvari su nacionalisti drugih nacija.... vrlo cesto nesvesni.

Narodom se najlakse manopulise terminima. BOLJI ZIVOT. DEMOKRATIJA. EVROPSKE VREDNOSTI ( pri tom nikom ne pada na pamet da nabroji koje su to Evropske vrednosti tacno ) . I naravno, izmisljamnjem strasnih skandala, da bi se veci skandali prikrili. Posleddnji eklatantni primer je ono ubacivanje Covica u pricu oko ubistva Djindjica.

Poslednja izmena:
Kako je najlakse manipulisati masu, narod?

Sa cime?

Ko to radi?

Kako se smisljaju manipulacije?

Sa kojim ciljem?

Ima li toga u Srbiji?

Gledamo , slusamo i dozivljavamo to svakog dana. Preko raznih medija , na poslu... Plase narod ko baba Roge. Cas nam preti opasnost od virusa, cas od rata...Oni su tu da nas "izbave" .Obecavaju brda i doline. Narod ko da su mu cavke mozak popile i dalje voli da primenjuje kolektivnu svest ( tako je valjda lakse) nego li da svako ukljuci mozak i pocne da se ponasa kao covek, a ne kao zivotinja. Vise volimo da verujemo lepim recima nego delima. Slican princip koji primenjuju i sektasi. Kljukas 3X dnevno zastrasivanjem i onda covek dodje u fazu kada vise ne sme ni da razmislja drugacije, a kamo li da svoje misljenje iznese javno.Mnogi su rodjeni manipulanti .Politicari mozda idu i na casove "manipulisanja" sirokom narodnom masom, a sve sa ciljem da dodju do nekih pozicija, moci, para. Da li ima toga u Srbiji ? Naravno.Posto je kod nas uvek neka "oskudacija" mozemo da se pohvalimo da toga imamo i za izvoz.

Poslednja izmena od moderatora:

Back