1. Због чега се границе соц. Републике Црне Горе не поклапају са границама књажевине, потоње краљевине Црне Горе из 1914.?
2.Који је то "ваш" вакат, јел то оно време од 50-тих до краја 80-тих када су на КиМ Срби у "својој" држави доживљавали најтежи терор и етничко чишћење, када је за свега пар деценија извршена потпуна албанизација те територије, онако како то није урађено за пар векова турске власти?
Јел то време када је на делу Србије инсталирана друга албанска држава, са свим могућим институцијама које су биле потпуно самосталне (и радиле на протеривању Срба), од полиције, судства, преко универзитета и албанолошког института, који у то време није постојао ни у Тирани?
Јел то време када се у року од свега пар деценија албанско становништво готово удесетостручило, што подстицањем енормног наталитета само за њих, што планским насељавањем емиграната из Албаније, и то док је истовремено део тог истог становништва под утицајем пропаганде дириговане из врха ондашње државе вршио прогоне и злочине над српским становништвом?
Sačuvaj me bože glupih srpskih nacionalista /kleronacionalista, neofašista/. Evo ti objektivno Kosovo u nekoliko rečenica, mada nisam optimista da će vredeti.
Petar I je počev od 1912. godine pokušao sa iseljavanjem i likvidacijama na Kosovu kako bi teritoriju oslobodio od albanskog življa. Paralelno je naseljavao srpsko stanovništvo privlačeći ga raznim beneficijama. Kakve je to na Balkanu moglo da donese rezultate najbolje se moglo videti početkom ww2. Zločini koji su vršeni prema srpskom stanovništvu od strane balista nisu, izuzev u broju, zaostajali za ustaškim.
Dodje oslobodjenje, komunisti zajahaše na vlast, bilo je u našim redovima i nešto Albanaca, ali rezultati diktature i genocida nad Albanskom populacijom su bili tako snažni da i pored albanaca komunista i snage JA Albanci ponovo uhvatiše oružje, pa su komunističke vlasti 1947. godie imale posla sa klasičnom oružanom pobunom. Medjutim, pošto nismo ubijali civilno stanovništvo već samo odmetničke bande, medjunarodna javnost nije mogla da se meša /ne bi im ni vredelo, mi bili ozbiljna vojna sila/.
Reši se problem, albanski ekstremisti budu poslati tamo gde im je mesto i nastaje mirnih /više, manje/ 40 godina. Ladiš koliko možeš, popuštaš koliko moraš, gušiš ideje tipa Kosovo republika, na odgovorna mesta postavljaš tolerantne pro jugoslovenski opredeljene Albance.
Oteraste komuniste i uzeste stvar u svoje ruke. Nije više bilo te crvene bagre da vama govori šta i kako sa tim tamo "Šiptarima".
Dodje Dobricinih i Matijinih 5 minuta i posle 10 godina albanci stvoriše pravu pravcatu vojsku i oteše objektivno teritoriju koja pripada Srbiji.
Stvarno bi mogli malo da prestanete više da p.r.d.i.t.e o patriotizmu i srpstvu, pogotovo što su vas vaši prijatelji Anerikanci počistili sa Kosova za 70 dana. Da smo se mi nešto sa njima tukli, još bi se ganjali po "šumama i gorana". K.u.#"$%&%&%&.c malo bi nas povalili na ledja ko vas. Ali to su vaši prijateljhi, odlikovali vam Dražu i plaćali vas 50 godina da radite protiv nas /"najvećeg zla koje je čovećanstvo ikada videlo, komunizma/. Da niste možda mislili da neće na kraju da doće kelner da naplati. Ne znam samo, nisam više u aktivnoj službi, koliko ste popili i pojeli. Da li ste proćardali i Sandžak i Vijvodinu.
Samo ovoga puta braćo četnici ne računajte da ćemo vam, kao 41. mi obraz spašavati.