KAKO SAOPSTITI MUSKARCU?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...nemam vremena da kuckam samo bih ukazala na moju mamu, prvo u davadesetoj a drugo u dvadesetpetoj, fakultet zavrsila, ima sjajan posao svih ovih godina...kada sam je pitala kako je uspela kazala mi je tako sto sam morala...kada sam je pitala da li bi ponovo isto uradila kazala mi je ni u ludom besu...uvek joj je bilo zao sto nije doktorirala, zivela sama, putovala, naucila jezike...usla zrelija, u kontekstu godina, u celu pricu...ni na pemet mi ne pada da sugerisem bilo sta, ko kako voli neka radi, ja znam kako cu ja i necu da solim pamet drugima ali eto jedno iskustvo starije zene, moja seka ima 31 a mama 51 na 52...kaze pozurila, kada nas pogleda ne kaje se ali bi se ponasala drugacije jer je prosla trnovit put kada je trebalo da bude mlada i bezbrizna...ostala je mlada duhom ali se mucila bez razloga...citirala sam, nisam iznosila svoj stav...

...iz tog razloga ne znam koliko je pametno davati savete povodom ovako pipkave teme...necu da nekome ko se kolaba uticem na kolebanje uopste...neko rece nije mogao trece pa ce ona iz svog iskustva da savetuje ranije a ja mislim da ne treba savetovati uopste...moja majka bi volela da je rodila jedno u 31. a drugo u 33. i sta sa tim, imala bih 30 a majka bi imala 60 u danasnje vreme to nije matoro da nosi stap i bude senilna baba...zato bez straha od bioloskog sata, kada dodje i kako vam dodje...badave sve ako coveku ne dodje...jos nesto, ko je mator duhom mator je i u dvadesetoj, moja profesorka nemackog u sedamdesetoj je mladja od nekih mojih drugarica, mozak se uci tokom zivota da ostane mlad....zaista sam blagoslovena masom "mladih" zena oko sebe koje su u V i VI deceniji zivota...sta da vam pricam kada je moja strina isla u njujorski dzez klub koji je videla u sex and the city i kupila sebi Iphone a zena ima 56 godina..zato se manite "kako treba" (sto ja mrzim kako nesto treba) i radite kako vam stomak kaze, nema pravila...

Sve to stoji... možeš ti biti mlad u 50-oj, ali ne možeš da rađaš... jednostavno nije prirodno...;)

Sve to stoji... možeš ti biti mlad u 50-oj, ali ne možeš da rađaš... jednostavno nije prirodno...;)

...ma nema straha od bioloskog sata bwe...raspon je dovoljno dugacak do kada se moze radjati zato nikome nista ne bih ni savetovala...ovo pisem vise zbog onih uplasenih da ce im materice skapati ako ne rode do 28 godine (ne zbog tebe Cicak, ti si sigurna pa sigurna)...nece se nista desiti, dete kada je zeljeno i kada mu je vreme...kada je mama spremna i kada ga svi zeljno iscekuju...ne pod pretnjom ili prinudom...vec fino kada ko zeli neka zeli i neka ga bas tada dobije...ne volim pritiske...jedno je imati pedeset i radjati a drugo je ima 32 i radjati....izmedju 27 i 32 i nije neka razlika a zeni moze puno da znaci to vreme...

Još bi, ipak, mogla uživati u životu. Odnosno, vidjeti svijeta, družiti se s ljudima, (spo)upoznati ono
što nisi a možeš. Te godine se neće vratiti koje sad imaš, i vrijeme je nenadoknadivo (nije nam
saveznik). Lijepo je da želiš dijete, ali to stigneš. Sasvim je logično i nije neočekivano, da muškarci
o tome misle drukčije od žena, pa razlikujemo se. No, kad vidiš kuda i kako idete vas dvoje, možeš
o djeci misliti. Teško je podizati djecu, ma koliko ih voljeli. Tvoja 21 godina daje ti lijepu mogućnost
da živiš i ne bi trebala razmišljati kako mu reći da hoćeš dijete. A jeste li baš vas dvoje roditelji?

Još bi, ipak, mogla uživati u životu. Odnosno, vidjeti svijeta, družiti se s ljudima, (spo)upoznati ono
što nisi a možeš. Te godine se neće vratiti koje sad imaš, i vrijeme je nenadoknadivo (nije nam
saveznik). Lijepo je da želiš dijete, ali to stigneš. Sasvim je logično i nije neočekivano, da muškarci
o tome misle drukčije od žena, pa razlikujemo se. No, kad vidiš kuda i kako idete vas dvoje, možeš
o djeci misliti. Teško je podizati djecu, ma koliko ih voljeli. Tvoja 21 godina daje ti lijepu mogućnost
da živiš i ne bi trebala razmišljati kako mu reći da hoćeš dijete. A jeste li baš vas dvoje roditelji?

Ne razumem pitanje?

Hm zanimljivo, kada si ti to pocela da izlazis i da se provodis kada si se vec sa 21. izivela. Ja imam 25 bila sam u dve ozbiljne veze i sada sam u trecoj, studirala sam u inostranstvu bila na koledzu u Americi i ludovala putovala sam puno i tek sada sa skoro 26 mogu da kazem da sam se izivela. U stabilnoj sam vezi vise od dve godine i mogla bih da zivim sa deckom za koju godinu ali deca jos ne. Mozda ti je zaista proradio materinski instinkt ali evo jedne poucne price za tebe. Jedna moja drugarica koja se sa 23 udala i rodila jedva je cekala da potane majka, e sada kad dete ima 2 dve godine, sve je to lepo ona ga voli ali stralno kuka kako je poranila kada izlazimo ona naravno ne moze i vidi se taj izraz lica da je zazalila sto je toliko poranila. Mislim da ti je previse rano da imas decu....u tim godinama cure barem po mom misljenju zele decu samo jer nemaju druga poslapa ko vele ajde da radjaju. Nadji nesto drugo pa se time zabavljaj uci jezike, putuj vidi sveta jer kada rodis dete sve druge zelje se mnogo teze ostvaruju, a ipak si mlada i da rodis za 5 godina nije ti kasno. Takođe mislim da su starije devojke zrelije i sa 30godina svoje dete mogu mnogo pametnije da odgajaju nego kada su tako mlade i bez uvrede jos uvek nezrele:manikir:. da ne kazem deca radjaju decu a pri tom ako dvoj decko nije spreman nema niceg goreg nego vrsiti prisak na nekog da nesto uradi tako krupno. Ne kupujete namestaj pa da ga nagovaras ipak je upitanju dete

Poslednja izmena:
Takođe mislim da su starije devojke zrelije i sa 30godina svoje dete mogu mnogo pametnije da odgajaju nego kada su tako mlade i bez uvrede jos uvek nezrele:manikir:. da ne kazem deca radjaju decu

Ja mislim da ti imas strasne predrasude:manikir:
Ja sam se udala i rodila sa 20
I bila veoma zrela za svoje godine
I zavrsila fakultet sa sve detetom i mizem i obavezama oko porodice i kuce, i to prva u svojoj generaciji
Zaposlila se pre nego sto sama diplomirala, jos kao apsolvent, a prijavljena u radni odnos mesec dana po diplomiranju
I diplomirala 3 meseca nakon sto sam pocela da radim
Dete mi je hvala Bogu srecno, zdravo i veselo, a sve sto nisam znala pitala sam, slusala sam, ucila sam i nikada nisam odbijala pomoc
Imala sam svesrdnu podrsku mojih, ali sam svojom istrajnoscu izgurala fakultet
Izlasci ne prestaju s udajom, samo se menjaju interesovanja, ali ne nuzno
Mi i danas izlazimo, u braku smo 11 godina
A kao podatak o detetu, reci cu samo da sam cerku dojila 11 meseci, da je bila jako napredna, da bolesna nije bila do svoje 2.godine, da je sama odbila da sisa i sama naucila da trazi nosu, da je sa nepunih dve godine znala pesmice i da je uvek hvala Bogu bila obasuta ljubavlju, paznjom i negom
I da smo vise od majke i cerke, mi smo najbolje drugarice, i veruj mi da to sto sam mlada mama je za mene nesto najlepse!

Hm zanimljivo, kada si ti to pocela da izlazis i da se provodis kada si se vec sa 21. izivela. Ja imam 25 bila sam u dve ozbiljne veze i sada sam u trecoj, studirala sam u inostranstvu bila na koledzu u Americi i ludovala putovala sam puno i tek sada sa skoro 26 mogu da kazem da sam se izivela. U stabilnoj sam vezi vise od dve godine i mogla bih da zivim sa deckom za koju godinu ali deca jos ne. Mozda ti je zaista proradio materinski instinkt ali evo jedne poucne price za tebe. Jedna moja drugarica koja se sa 23 udala i rodila jedva je cekala da potane majka, e sada kad dete ima 2 dve godine, sve je to lepo ona ga voli ali stralno kuka kako je poranila kada izlazimo ona naravno ne moze i vidi se taj izraz lica da je zazalila sto je toliko poranila. Mislim da ti je previse rano da imas decu....u tim godinama cure barem po mom misljenju zele decu samo jer nemaju druga poslapa ko vele ajde da radjaju. Nadji nesto drugo pa se time zabavljaj uci jezike, putuj vidi sveta jer kada rodis dete sve druge zelje se mnogo teze ostvaruju, a ipak si mlada i da rodis za 5 godina nije ti kasno. Takođe mislim da su starije devojke zrelije i sa 30godina svoje dete mogu mnogo pametnije da odgajaju nego kada su tako mlade i bez uvrede jos uvek nezrele:manikir:. da ne kazem deca radjaju decu a pri tom ako dvoj decko nije spreman nema niceg goreg nego vrsiti prisak na nekog da nesto uradi tako krupno. Ne kupujete namestaj pa da ga nagovaras ipak je upitanju dete

jocka bocka, nisi čitala sa razumevanjem...:rtfm:
Ima 3 godine od postavljanja ove teme...
A iživela sam se, zato što nisam imala ozbiljnih veza već sam se provodila...;)
I opet mi nije do ludovanja i izlazaka, ni posle 3 godine...;)

Ja mislim da ti imas strasne predrasude:manikir:
Ja sam se udala i rodila sa 20
I bila veoma zrela za svoje godine
I zavrsila fakultet sa sve detetom i mizem i obavezama oko porodice i kuce, i to prva u svojoj generaciji
Zaposlila se pre nego sto sama diplomirala, jos kao apsolvent, a prijavljena u radni odnos mesec dana po diplomiranju
I diplomirala 3 meseca nakon sto sam pocela da radim
Dete mi je hvala Bogu srecno, zdravo i veselo, a sve sto nisam znala pitala sam, slusala sam, ucila sam i nikada nisam odbijala pomoc
Imala sam svesrdnu podrsku mojih, ali sam svojom istrajnoscu izgurala fakultet
Izlasci ne prestaju s udajom, samo se menjaju interesovanja, ali ne nuzno
Mi i danas izlazimo, u braku smo 11 godina
A kao podatak o detetu, reci cu samo da sam cerku dojila 11 meseci, da je bila jako napredna, da bolesna nije bila do svoje 2.godine, da je sama odbila da sisa i sama naucila da trazi nosu, da je sa nepunih dve godine znala pesmice i da je uvek hvala Bogu bila obasuta ljubavlju, paznjom i negom
I da smo vise od majke i cerke, mi smo najbolje drugarice, i veruj mi da to sto sam mlada mama je za mene nesto najlepse!
nemam predrasude nego iskustva ljudi iz okruženja. To je super sto si zavrsila fax i deca..... tako rano ali mislim da nije neophodno
ja mojoj majci mogu da se poverim i imam odlican odnos sa njom ali ne bih da mi bude najbolja drugarica vec MAJKA! jer ja to mama i cerka najbolje drugarice povezujem sa tim....kada odem u neku radnju pa tako cerka proba nesto sto je za tinejdzerke a onda mama joj kaze sine vidi zbog velicine da i mama moze da nosi. Sto se mene tice neka radjaju i sa 15 kao cigancice ali mislim da svaka zena i muskarac treba da provedu te 20. u nekom usavrsavanju svoje licnosti u svakom smislu, obrazovnom profesionalnom emotivnom i to sto si ti zavrsila fax i tako rano rodila decu i sve uspela veruj mi nije slucak ni kod 5 procenata nase zenske populacije.

Poslednja izmena:
U životu jedino roditelj je bazuslovan prijatelj...:D

aha a jel ti tvom tati (bezuslovnom prijatelju) mozes da pricas o svom decku da ga pitas da seksualne savete .... mislim da ne, oni treba da budu roditelji, autoritet, oni lakse osudjuju iako su uz tebe bez obzira na sve jer kada kazes drugarici da si imala seks sa 15 ona te nece osuditi a otac ili majko hoce iako oni zele sve najbolje
prijateljsto sa roditeljima je privilegija i ako zabrljas onda se ta privilegija gubi i od prijatelskog odnosa nema nista vec samo taj roditeljski odnos

aha a jel ti tvom tati (bezuslovnom prijatelju) mozes da pricas o svom decku da ga pitas da seksualne savete .... mislim da ne, oni treba da budu roditelji, autoritet, oni lakse osudjuju iako su uz tebe bez obzira na sve jer kada kazes drugarici da si imala seks sa 15 ona te nece osuditi a otac ili majko hoce iako oni zele sve najbolje
prijateljsto sa roditeljima je privilegija i ako zabrljas onda se ta privilegija gubi i od prijatelskog odnosa nema nista vec samo taj roditeljski odnos

ko bi to reko, nimfomanka mala
ajmo cela halaaa ajmo cela halaaaa :))))))

Da znaš da MOGU...;)
Iako mu ne pričam, jer je sa mamom lakše pričati o tim stvarima...

Ne razumem ovo ONI LAKŠE OSUĐUJU... pa jedino te roditelj nikada ne osuđuje, jedino će ti on pomoći u svakoj situaciji, čak i kad ubiješ nekoga, samo roditelj je taj kome se obraćaš i koji prašta i pomaže...

Bar je kod mene tako...:D

Da znaš da MOGU...;)
Iako mu ne pričam, jer je sa mamom lakše pričati o tim stvarima...

Ne razumem ovo ONI LAKŠE OSUĐUJU... pa jedino te roditelj nikada ne osuđuje, jedino će ti on pomoći u svakoj situaciji, čak i kad ubiješ nekoga, samo roditelj je taj kome se obraćaš i koji prašta i pomaže...

Bar je kod mene tako...:D
daj molim te onda ti nadji neku drugu rec ali kada dobijes 3 keca u skoli, kada prpusis sa 17.................... i jos mnogo toga .......kako se to zove nego da osudjuju tvoje postupke i onda ti drže pridike da misle da je to sve u redu ne bi osudjivali te postupke i pustili bi te da radis sta hoces. Navno da ne treba biti anarhista u kuci i treba imati otvoren odnos sa decom ali ako deca osete da ste vi previse prijateljski nastrojeni imace manje straha i nece zazirati da urade razne gluposti jer su oni cool sa svojim roditeljima. Mora da se zna ko je roditelj a ko dete. Da ubijem nekoga pa moza bi mi oprostili ali bi vecno bili razocarani u mene a nista gore nego kada se rodjeni roditelji razocaraju u svoje dete

Nemaju svi frku...
Moji roditelji su znali kad se desio moj prvi sex... ništa čudno...

Blago tebi, moji jos ne mogu da prihvate da sam se udala:aha:

A sto se tice djece imam 28 god i zeljno ih iscekujem. Ponekda se zabrinem, kao stara sam:zcepanje::zcepanje:, pa bi moja zelja bila da rodim dvoje djece u dvije godine, a i lijepo je imati brata ili sestru pribliznih godina.

Jako mi je lijepo kada vidim mlade roditelj sa djecom, to je prizor koji me raznijezi.

Ja mislim da je rano u tinejdzerskom dobu, ali da posle 20 nije rano
A da takodje nikada i nije kasno, osim bioloski
Deca treba da imaju autoritet svojih roditelja, ali pored ovoga ja sa cerkom negujem drugarski odnos da zna da moze uvek da mi se poveri, da je necu osuditi, da moze da racuna na podrsku, i da zna da ce uvek prvo od mene dobiti pomoc, savet, sta god joj treba
Ne vidim sta je u tome lose
To ne znaci da cu se ja uvlaciti u tinejdzersku odecu, jer me pre svega to ne zanima (jer sam odrasla osoba i imam u skladu s tim drugacija interesovanja)
Zato mi postovi od jockobocko nisu bas najjasniji

Sa svakom tvojom recenicom sam saglasna...apsolutno se slazem...i sa ovim postom i sa postovima nanize...majka je majka, drugarica je drugarica i ako tu nastane zbrka eto problema i za majku i za drugaricu i za dete...I mene je majka rano dobila ali ona je pre svega autoritet i ona osoba kojoj ja polazem racune....hvala dragom Bogu pa sam tako odgojena da se tacno zna sta se smelo a sta nije smelo...kada si tako vaspitan onda imas meru u svemu i mahom se sve sme ali ono sto se ne sme i ne pomisljas...ne smem ni da zamislim sta bi se desilo da sam propusila, dolazila pijana, redjala keceve, da me nije bilo citave noci u kuci ili da nije znala gde sam.....Zasto? Sigurno ne zato sto smo frendice vec zato sto je autoritet od koga sam ja cvikala...a nikada me nije udarila...deca zele disciplinu i red, kada toga nema nastaje anarhija...i nikada glupost napravila nisam jer sam naucena da nema brljanja...leden pogled i tih razgovor su bili dovoljni da mi sve stavi do znanja...zato su i tebe slali u inostranstvo jer su znali kako si vaspitana i da neces da zeznes stvari...postujem:hvala:...slazem i sa cifrom od 30 godina ali to j evec moj licni stav, dete trazi majku a ne prijateljicu

Zanima me vase misljenje? Problem ide ovako: imam 21 godinu, on 25. ja studiram, 3. godina faxa, on zavrsava studije, ceka ga posao posle, sve ok, , zivimo zajedno vec dve godine, volimo se, sve je super. Ja bih zelela da imam bebu i kad god pomenem tu temu on kaze, ajde da uzivamo jos malo, pa za godinu-dve.(jer njegov brat ima malog sina-antihrist). Meni je stvarno super sa njim, nemam na sta da se pozalim. Vec mi dosta izlazaka i provoda, to sam sve prosla i sad bih volela da se skrasim. Mislim da nemamo sta vise da cekamo?

P.S. Obozavam decu i uvek sam ih obozavala, cak i tog malog (kako on kaze antihrista) volim... jel moguce da mi je proradio materinski instikt?

Kakvo je vase misljenje?
Reci mu da ja imam 26 godina, da sam nedavno diplomirao sa najvišom ocenom
i odmah dobio posao u predstavništvu jedne moćne strane kompanije u Bgd, i da
sam u tebe već dugo ludo zaljubljen. Daj mu rok od 90 dana (i slovima: tri meseca).
Ako se ne napregne iz petnih žila i u tom roku ti ne napravi bebu, ja ću doći po tebe
i odvesti te u poznatom pravcu (ostaviću mu cedulju sa novom adresom na kojoj može
da te potraži kad mu dođe iz dupeta u glavu, shvati da je pogrešio i krene da kmeči
i moli te da mu se vratiš, a ti i ja, zagrljeni i udobno zavaljeni u crvenoj sofi slušamo njegovo
zapomaganje preko telefona i glasno se smejemo).

Reci mu još... Ne, nemoj ništa više da mu govoriš, samo ga večeras izvedi na Krstu,
i pokaži mu ovaj post. :mrgreen:

Sa svakom tvojom recenicom sam saglasna...apsolutno se slazem...i sa ovim postom i sa postovima nanize...majka je majka, drugarica je drugarica i ako tu nastane zbrka eto problema i za majku i za drugaricu i za dete...I mene je majka rano dobila ali ona je pre svega autoritet i ona osoba kojoj ja polazem racune....hvala dragom Bogu pa sam tako odgojena da se tacno zna sta se smelo a sta nije smelo...kada si tako vaspitan onda imas meru u svemu i mahom se sve sme ali ono sto se ne sme i ne pomisljas...ne smem ni da zamislim sta bi se desilo da sam propusila, dolazila pijana, redjala keceve, da me nije bilo citave noci u kuci ili da nije znala gde sam.....Zasto? Sigurno ne zato sto smo frendice vec zato sto je autoritet od koga sam ja cvikala...a nikada me nije udarila...deca zele disciplinu i red, kada toga nema nastaje anarhija...i nikada glupost napravila nisam jer sam naucena da nema brljanja...leden pogled i tih razgovor su bili dovoljni da mi sve stavi do znanja...zato su i tebe slali u inostranstvo jer su znali kako si vaspitana i da neces da zeznes stvari...postujem:hvala:...slazem i sa cifrom od 30 godina ali to j evec moj licni stav, dete trazi majku a ne prijateljicu

Šta bi bilo?

Živela si mladost po njenim pravilima, i tek sad stvaraš svoja...;)
Ja sam svoja odavno izgradila... i pravila sam gluposti, koliko sam ja želela, a roditelji su me usmeravali i praštali jer su razumeli moju mladost...

Iskreno, ja sad kad vidim neke svoje drugarice iz srednje koje su glumile dobrice, tek sad izlaze i luduju, samo se prisetim kako je to bilo... i bzvz mi je to... da tek počnu da žive kad odu od roditelja...:confused:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back