Mali čičak
Stara legenda
- Poruka
- 77.633
...nemam vremena da kuckam samo bih ukazala na moju mamu, prvo u davadesetoj a drugo u dvadesetpetoj, fakultet zavrsila, ima sjajan posao svih ovih godina...kada sam je pitala kako je uspela kazala mi je tako sto sam morala...kada sam je pitala da li bi ponovo isto uradila kazala mi je ni u ludom besu...uvek joj je bilo zao sto nije doktorirala, zivela sama, putovala, naucila jezike...usla zrelija, u kontekstu godina, u celu pricu...ni na pemet mi ne pada da sugerisem bilo sta, ko kako voli neka radi, ja znam kako cu ja i necu da solim pamet drugima ali eto jedno iskustvo starije zene, moja seka ima 31 a mama 51 na 52...kaze pozurila, kada nas pogleda ne kaje se ali bi se ponasala drugacije jer je prosla trnovit put kada je trebalo da bude mlada i bezbrizna...ostala je mlada duhom ali se mucila bez razloga...citirala sam, nisam iznosila svoj stav...
...iz tog razloga ne znam koliko je pametno davati savete povodom ovako pipkave teme...necu da nekome ko se kolaba uticem na kolebanje uopste...neko rece nije mogao trece pa ce ona iz svog iskustva da savetuje ranije a ja mislim da ne treba savetovati uopste...moja majka bi volela da je rodila jedno u 31. a drugo u 33. i sta sa tim, imala bih 30 a majka bi imala 60 u danasnje vreme to nije matoro da nosi stap i bude senilna baba...zato bez straha od bioloskog sata, kada dodje i kako vam dodje...badave sve ako coveku ne dodje...jos nesto, ko je mator duhom mator je i u dvadesetoj, moja profesorka nemackog u sedamdesetoj je mladja od nekih mojih drugarica, mozak se uci tokom zivota da ostane mlad....zaista sam blagoslovena masom "mladih" zena oko sebe koje su u V i VI deceniji zivota...sta da vam pricam kada je moja strina isla u njujorski dzez klub koji je videla u sex and the city i kupila sebi Iphone a zena ima 56 godina..zato se manite "kako treba" (sto ja mrzim kako nesto treba) i radite kako vam stomak kaze, nema pravila...
Sve to stoji... možeš ti biti mlad u 50-oj, ali ne možeš da rađaš... jednostavno nije prirodno...
. da ne kazem deca radjaju decu a pri tom ako dvoj decko nije spreman nema niceg goreg nego vrsiti prisak na nekog da nesto uradi tako krupno. Ne kupujete namestaj pa da ga nagovaras ipak je upitanju dete

...slazem i sa cifrom od 30 godina ali to j evec moj licni stav, dete trazi majku a ne prijateljicu