Kako sam prestao da pratim sport

mekflaj

Poznat
Poruka
8.291
da li ste izgubili interes za praćenje sporta?

Ta kolektivna droga je prestala da deluje na mene kako je moje samotnjaštvo jačalo.
Uspostavio sam mentalnu distancu prema njihovim uspesima i neuspesima, javilo se gađenje prema čitavoj fami oko sporta, samom konceptu i parama koje se tu vrte.
Počeo sam i da se osećam superiorno u odnosu na ljude koji prate sport.

Ta kolektivna droga je prestala da deluje na mene kako je moje samotnjaštvo jačalo.
Uspostavio sam mentalnu distancu prema njihovim uspesima i neuspesima, javilo se gađenje prema čitavoj fami oko sporta, samom konceptu i parama koje se tu vrte.

Nikad nisam ni pratio nesto puno. U zivotu sam bio na jednoj utakmici a i to je bilo iz ciste dosade kada sam bio u vojsci. Mada recimo fascinantan mi je Jusein Bolt. Covek koji je sportsku nauku vezanu za sprint okrenuo naglavacke.

Престао сам да пратим већ око 7 година има.
Губљење времена, занимација за глупе масе.

Jeste, izgubio sam interesovanje za praćenje sporta.
Kada sam shvatio sa se komecijalizovao do krajnjih granica.
Nema onog nekadašnjeg entuzijazma....
Igraju i razmišljaju o obećanoj premiji.
Najeklatantniji primer je fudbal !
I ponašanje naših igrača.
U inostranim klubovima kao da su neki drugi ljudi.
Tamo su nosioci igre...
A kad se skupe u reprezentaciji, ne mogu se prepoznati.
Kao da su 'vatani po ataru Vrljika Donjih !

Šta može da se očekuje od klinca, koji vozi najnoviji model BMW-a
i čiji su kafanski (splavarski) cehovi veći od 5.000 Evra ?
A, ima 19 - 20 godina i miriše na mamino mleko.
Nema tu sporta....
A, nema ni mene.
Nekada sam odvajao od doručka i prevoza za školu da bih skupio
za nedeljnu utakmicu....!

Ma gde prestao...dobra tekma premier lige u subotu popodne,nfl nedeljom uveče ili ona "rana" nba nedeljom...bez toga kao da vikend nije bio

Prestao sam naše paćenike da pratim i da se nerviram još negde krajem prošlog veka ali dobra utakmica je uvek poželjna....još rekreativno neki dinar kad se stavi,čisto zbog motivacije...:okok:

Poslednja izmena:
Nije ni Premijer liga ono sto je nekad bila, prosle nedelje dodje Njukasl iz keca u dvojku, mislim ono kao slucajno izgubi Totenhem na svom terenu od tih raspada. :lol: Do te mere se u sportu namesta i pere se lova da je to komicno, eto proslog vikenda sam nabo cak sedam velikih prelaza koji su dosli u kontra smeru, da su dosli normalno sad bih vam pisao sa Jamajke. :lol:

Pgledam Djoleta kad ne igra sa buranijom,znači samo feša peša,nadal,vavrinka,marej,i ponekad neku tekmu ako sam se kladio,sve u svemu,jako slabo,u pravu si da interesovanje opada,malo nam je i trebalo da skontamo kako to sve funkcioniše,baš smo napredni

- - - - - - - - - -

mada nisam baš primetio ni da su ovi što ne prate nešto bolji,tako da ne vidim zašto bi se osećao superiorno u odnosu na njih...pre će njih da interesuje još milion stvari nego nas

Nikad nisam pratio sport, znam jedno vreme drustvo se okupljalo svako vece skoro, gledao se fudbal, smorio sam se ko panj, prestao da dolazim.
Sada gledam ako se nadjem kod nekog, a njegov tim igra, pa sednem i pogledam sa njim, ali ovako da sednem sam i da gledam jok.

Tako sto sam se rodio. A i bavio sam se sportom i bio uspesan, a nikada ga nisam pratio.

Juce je pukla Borusija iz Dortmunda iz dvojke u keca, izgubili u gostima od nekih jadnika, dosao prelaz suprotno od ocekivanog, kvota u kladzi je za takvu egzibiciju bila seset i nesto, fakticki nemoguc dogadjaj, ali kad je mafija u pitanju nema nemogucih dogadjaja :lol:, slika i prilika desavanja u savremenom sportu. I ne moze se to iskontrolisati, muvaju i velika i mala sportska imena, i institucije i amateri. Smejao sam dok sam pratio juce neku tekmu spanske trece fudbalske lige, ocekivao sam pobedu favorita iz dvojke u keca, a doslo iz dvojke u dvojku, autsajder tim se provalio, dali ljudi cetiri gola i to sa dva igraca manje. :rotf: Sudija ih kara, opstruira ih, al oni nista ne fermaju, samo trpaju, ispostovali jedni druge, jer dogovor, je li, kucu gradi. :lol:

Isti slucaj je samnom.Nekada sam bio pravi frik za fudbal,basket,odbojku...ma sve zivo.Cak i zimske sportove ali mi sada vise nista nije zanimljivo.I primecujem da se procenat muskaraca koji prate sport (a da to nije neki metroseksualni fitnes ili teretana radi smekerisanja) drasticno opao.
Sport je generalno ogrezao u novac,kladionice,namestaljke,doping i samopromociju.Nema vise ni drazi ni nadmetanja ni pravog sportskog duha.

Back