Kako resiti stambeno pitanje u Srbiji i okruzenju?

PQ6v0RBmL49Vb8rt.jpg

pokusavam da resim stambeno pitanje u USA, tacnije u Kaliforniji...neka mi Allah bude u pomoc...ako bude srece, javicu se forumasima...do daljnjeg sam u Srbiji

Pa brate napaćeni, ako si Alahov sluga, šta ćeš ti u USA?

Šta ste se vi alahovi nagnali ka Evropi i Americi? Neš tamo naći Alaha.

Što ne ideš u Saudijsku Arabiju ili Iran? Tamo đe su tvoji.

Pa brate napaćeni, ako si Alahov sluga, šta ćeš ti u USA?

Šta ste se vi alahovi nagnali ka Evropi i Americi? Neš tamo naći Alaha.

Što ne ideš u Saudijsku Arabiju ili Iran? Tamo đe su tvoji.
USA, zemlja biznisa, dobra zemlja za obicnog coveka
Allah je svuda, gde se moze normalno ziveti, ovde mislim na radnicku klasu
sto se tice SA i Irana, ne prija mi tamo atmosfera...a zbog cega ljubitelji Putina i Rusije, ne idu da tamo zive...nego zbrisali za USA, Holandiju ili Nemacku

Kada se zahebe masa onda ide evro na 300dinara.
Do tada se pljačka preko investitora...
Moguće. Možda ne baš 300 RSD, ali neće evro biti 117 RSD kao sada.

Pre prethodne ekonomske krize su navukli ljude na jeftine kredite u Švajcarskim francima. Posle kao bajagi ,,slučajno" franak otišao dvostruko, pa je masa ljudi ostala bez stanova kupljenih na kredit.

Dobar post sa drugig foruma:

,,
Mi ovamo u Grčkoj imamo dosta više iskustva sa krizama stambenih kredita, tako da mislim da mogu da vam pružim par smernica šta da očekujete. To zamrzavanje rasta kamata na stambene kredite je očekivano, to se u Grčkoj desilo još u martu. To sad zvuči kao da bankama ne odgovara, međutim realno, ne bune se one mnogo protiv toga. Banka najviše voli da ti redovno otplaćuješ svoje rate, oni sve lepo, čisto, uzmu pare i nakrive šešir. Nije njima u interesu da izbije kreditna kriza, pa da završe sa gomilom zaplenjenih stanova kojima pada cena i nemaju kome da ih prodaju. Ovde je posle kreditne krize iz 2008. bankama trebalo preko deset godina da rasprodaju sve stanove koji su im onda završili u rukama.

Dalje, inflacija je vrlo žilava. U Grčkoj je u junu pala na 1,6%, pomislio sam to je to, kad evo, hrana opet skače, benzin stigao do dva evra, a sve to u situaciji kada ekonomija slabi. Taj fenomen se zove stagflacija i dokazano jedini način da se ona zaustavi je podizanje kamatnih stopa i izazivanje recesije koja onda počisti trulež iz ekonomije. Dakle, očekujte da nezaposlenost raste i cene nekretnina padaju. Koliko će brzo i koliko puno padati zavisiće od toga koliko teška i duga recesija bude.

Još jedna stvar koju ćete verovatno videti kad kriza krene je donošenje regulativa kojima se sprečava oduzimanje stanova ljudima koji u njima žive i kojima je to jedini stambeni objekat koji poseduju. To se u Grčkoj zvalo Kacelijev zakon i njime je mnogim ljudima koji pokažu da nemaju prihode da otplaćuju stambeni kredit rata na nekoliko godina drastično smanjena, bez kaznenih kamata. Naravno, nije ni to odrađeno na štetu banaka, i one su na duži rok mogle da uzmu više od tog zajmoprimca, ali je napravljena jedna gratis zona koja je čuvala zajmoprimce od bankrota, a time i banke od otpisa nenaplativih dugova."

A da nije kredit i podstanarstvo? Da li je u redu da su mnogi 90-ih otkupljivali stanove za male pare i time dobili na desetine hiljada evra gratis dok neko te pare ne zaradi ni za ceo zivot, i da takvi koji su dobili stan sada izdaju onima koji nisu imali srece da imaju tu priliku? Da li bi oni trebali da doplate taj stan ili da pocnu da placaju kiriju drzavi i pune budzet ili bi trebalo da i dalje postoji prilika da se pod istim uslovima dodje do stana i zasto toga nema i dalje vec se cini nepravda? Mnogima su i otimali posle 2. svetskog rata a na kraju neki drugi dobijali. Da li je moguce postaviti negde u gradu ili okolini kamp-prikolicu i da li postoji mogucnost uvodjenja struje u nju, ako neko nema mogucnosti da se skuci? Krov nad glavom je osnovna ljudska potreba a onaj ko nema srece ceo zivot zrtvuje obezbedjivanju toga. Cak i ubice u zatvoru imaju smestaj, jel to kazna, sta je onda bolje nekom bez svoje imovine koji nije ucinio nikakvo kaznjivo delo nego onom ko je ubio nekoga, jos u zatvorima pocinju da uvode i teretane, npr. neki novi zatvor u Kragujevcu, jel to u redu?
Imaš jeftinih kuća
https://www.nekretnine.rs/stambeni-...prodaja/cena/8000_20000/lista/po-stranici/10/
Kupi kuću malo van grada pa putuj na posao.

Da starije generacije su doživele srećni momenat hiperinflacije u momentu poseda društvenog stana. Dobrim delom otkup za 50 maraka je pušten zbog socijalnog mira. To je delom i razlog zašto SPS ima i dan danas 300 000 glasova. Da li je to sad pravedno? Nije. Život nije pravedan.

Dobar post sa drugog foruma:
,,Penzionerima je poslednje u glavi da im je porasla cena stana. Ne vole zato Vučića, već jer deluje po sistemu sektaškog vođe - ispira mozgove + ima zanimljive i poznate manipulativne tehnike i retoriku. Penzioneri su kategorija kojima su kognitivne i intelektualne moći opale, pa im je smanjena moć objektivnog rasuđivanja i primanja informacija i primaju samo ono što najčešće vide i čuju, a to je Vučić , Marić i posle ručka."

Back