Kako resiti stambeno pitanje u Srbiji i okruzenju?

Mnogo manja inflacija nego kod nas, bukvalno neuporedivo.

Kod nas su marže u samoposlugama 300% i zbog toga se stiče privid da je inflacija ogromna. Na primer na pijaci je tunjevina Rio Mare Insalatissime 230 RSD, u samoposluzi preko 500 RSD. Ogromna ugradjivanja prave privid da je inflacija jeziva, a zapravo uopšte nije.
nije, jer ste navikli, a tu tunjevinu je neko uvezao previse, pa zato
da je inflacija zaista samo 10% ne bi ni osetili, ali nije tako, mada je stalo nesto menjanje cena ovde, ne znam zasto, al kada su krenuli da menjaju, ne mozes da ne vidis, ako si kupovao isto godinama po jednoj ceni

Poslednja izmena:
Ne znam da li je ovako nešto moguće:

Da ti centri moći namerno naprave inflaciju, izazovu paniku kod ljudi, oni dižu kredite, ulažu i keš i kredit u nekretnine, kupuju po sumanutim cenama. Cilj je da što više ljudi drže u svom ropstvu, a kredit podrazumeva ropstvo za 20 ili 30 godina.

Onda kao bajagi sprečavaju inflaciju tako što enormno podignu kamate u bankama. Ljudi ne mogu da otplaćuju kredite, banka im pokupi stanove i orobi im platu na narednih 20 god. Onda za deset godina ponove isto.

Ne znam da li je ovako nešto moguće:

Da ti centri moći namerno naprave inflaciju, izazovu paniku kod ljudi, oni dižu kredite, ulažu i keš i kredit u nekretnine, kupuju po sumanutim cenama. Cilj je da što više ljudi drže u svom ropstvu, a kredit podrazumeva ropstvo za 20 ili 30 godina.

Onda kao bajagi sprečavaju inflaciju tako što enormno podignu kamate u bankama. Ljudi ne mogu da otplaćuju kredite, banka im pokupi stanove i orobi im platu na narednih 20 god. Onda za deset godina ponove isto.
Orban ima resenje

Vlasnik stana koji iznajmljujemo nam je najavio da je dao stan na prodaju. Vrv hvata poslednji momenat, dok još može da dobije neku ok cenu.

Stan u potkrovlju, Cerak, dvosoban, svetla nema dovoljno, održavan, ali nije ulagano 40god, ceni 1800 po kv. Lift šklopocija, zgrada neodržavana, cevi dotrajale, pukla cev nedavno, kupatilo 2,25m kv, predsoblje 1m kv.

Mi uložili 200 e u krečenje, zavese, komarnike, farbali stolariju, on nam posle 5 mes daje otkaz i povećava kiriju za 50 e (!)

Kaže, ,,Ostanite dok se ne proda, ali kirija vam je 50 EUR veća. Ako hoćete da napustite stan, javite, jer ja ću ga ponovo izdati dok god se ne proda."

Kojoj budali će da izda stan oglašen na prodaju?

Dogovor je bio da ostanemo duže, ali je sve slagao. Da li ovo zvuči normalno: u isto vreme oglašava stan na prodaju, povećava nam kiriju 50 EUR, daje otkaz, i ukoliko se iselimo, namerava da traži nove stanare, iako je stan oglašen na prodaju?

Da li da odmah tražimo stan, ili da sačekamo da prođe grejna sezona?

Ovde je grejanje stvarno dobro.

Ugovor nemamo, samo potvrdu napismeno da smo dali depozit i prvu kiriju sa njegovim potpisom. Plaćanja smo vršili preko aplikacije online.

https://www.idealista.it/immobile/25794717/

Kako je ovo moguće?

Stan u Trstu, 60kv, za 40000e?
Zasto nebi bilo moguce … slicne cene su i u Solunu, a na kyero mozes da vidis da ima dobrih ponuda u Spaniji isto tako.

Ako vec hoces da kupis drugi stan, sta ce ti u Srbiji, imas mesta gde je isplatljivije da ga iznajmljujes kako na duzi period tako i preko Airbnb/Booking.

Ove cene koje “agenti” reklamiraju sada su u svrhu pranja novca od kriminala, pojedinih povratnika tj. dijaspore i na foru lupanja nekih ludackih cena u nadi da ce neka budala da se upeca pa i ako treba “malo spustiti”.

U Srbiji ima dosta lepe prirode i kupiti/graditi vikendicu ili kucu za zivljenje je ok, a sto se tice gradova po tim cenama kvadrata, mislim da onaj ko se upeca treba na pregled kod psihijatra.

U pravu si sve, prelepi su ovi stanovi u Trstu. Mi imamo mali stan koji izdajemo. Pošto nas je dvoje, treba nam veći, koji iznajmljujemo. Suprug radi ovde, ja sam FL. Kupujemo za stanovanje.

Vezano za situaciju iz prethodnog posta, da li da odmah tražimo stan, ili da sačekamo da ga proda? Vlasnik stana koji iznajmljujemo ceni izvorno potkrovlje na Ceraku 1800 e.

Ne da nam je muka od selidbi, pa biće druga selidba za 6 m. Obećao da neće prodavati 1 g, ali video da pada cena kv i odlučio da proda.

Zna li neko koji je sistem plaćanja ovih botova građevinske mafije ?

Plaćaju ih dva sendviča dnevno,a oni su dužni da napišu 100 postova na raznoraznim forumima i drugim društvenim mrežama ?

Loši uslovi rada i niko neće da radi, zato je tako očajan kadar. Da ih plaćaju bar pet šest sendviča dnevno, našao bi se neko ko zna smislenu rečenicu da sastavi.
Ne nego ti nemaš posao pa ti milion dolara zvuči skupo

Moji imaju kuću na planini, idemo kod mojih često. Ogromna ulaganja i nije lako kuću održavati. Lakše je stan održavati i manje ulaganja zahteva. Nama treba topla gajbica sa cg u blizini nekih mesta za rekreaciju za zimski period. Leti smo na planini ili na moru.

Ovaj nas je baš zatekao sa tom prodajom stana. Koje su šanse da proda pre proleća, izvorno potkrovlje, 1800, Cerak? ne deluje mi ovaj stan kao nešto oko čega bi se kupci otimali . Mi ga realno ne bismo kupili nikad, nego nam je Ok kao prelazno rešenje, posebno za zimski period, zbog centralnog grejanja.

Odvratan tip, baš nas je prešao. Toliko smo uložili u taj stan.

Moji imaju kuću na planini, idemo kod mojih često. Ogromna ulaganja i nije lako kuću održavati. Lakše je stan održavati i manje ulaganja zahteva. Nama treba topla gajbica sa cg u blizini nekih mesta za rekreaciju za zimski period. Leti smo na planini ili na moru.

Ovaj nas je baš zatekao sa tom prodajom stana. Koje su šanse da proda pre proleća, izvorno potkrovlje, 1800, Cerak? ne deluje mi ovaj stan kao nešto oko čega bi se kupci otimali . Mi ga realno ne bismo kupili nikad, nego nam je Ok kao prelazno rešenje, posebno za zimski period, zbog centralnog grejanja.

jbg..uvek ga posle možete prodati

Da, stvarno je Komično u koliko ste lošoj situaciji. Da li ste barem Mlađi par

Back