KAKO REŠITI PROBLEM NAPUŠTENIH PASA

Ја читам шта пише и замишљам псе како чувају непрегледна поља пшенице... Будибогснама, имали смо пса који извлачи глувонему жену из речне струје, сад пси који патролирају пољима, шта ли је следеће...

Кажем ја да ти ништа не знаш ,а овамо се хвалиш како си рођен на селу,хахаха.
Шалу на страну, твоји покушаји дигресија су све тужнији.
О селу си све заборавио, ако си ишта изнао. Тако не схваташ да је проблем напуштених паса много опаснији и озбиљнији у сеоској средини. Ти пси нису вакцинисани против беснила а долазе у контакт и са дивљим животињама. код нас беснило није искорењено, то треба да имамо на уму. Како сеоска домаћинства углавном нису ограђена ти пси долазе у додир и са домаћим животињама па је могућност зарарзе и животиња и људи много већа.
На град се ниси навикао и никако не можеш да се помириш са чињеницом да у граду људи држе псе као пратиоце и љубимце, па ти заправо, што си више пута овде овде рекао, сметају сви пси, само су ови напуштени лака мета, па тако имаш прилику да вентилираш своју мржњу.

Poslednja izmena:
Nije iskorenjeno, sigurno da negde ima, ali u Vojvodini poslednjih 7-8 godina nije zabeležen slučaj besnila.
Pisala sam ranije da je moju ćerku ujeo vlasnički pas jer ga je načepila dok ga je mazila. Bili smo u Pasterovom zavodu u NS i rekli su nam da ne brinemo jer nema besnila u Vojvodini već nekoliko godina.

Da besnila ima to bi još dodatno pogoršalo već alarmantnu situciju.
Evo skorijeg primera. U mom mestu se održavala manifestacija pod nazivom Grožđebal. Ni jednog ali ni jednog psa nije bilo. Dakle, kad lokalna samouprava hoće, pse skloni sa ulica.

Наравно Аруена, али то није решење.
Потребна је систаматска и континуирана акција са свим оним елементима о којима смо раније говорили. Могуће је да је да у Војводини тренутно није забележен ни један случај и да је су предходне акције вакцинисања дивљих животиња дале резултата , али Србија јесте подручје на коме се случајеви беснила појављују спорадично на различитим локалитетима, зато о томе треба да се размишља као о латентној опасности.

Već nekoliko dana kruže priče po mom mestu da neko truje pse lutalice. Koliko je to tačno ne znam, viđaju ljudi uginule pse po ulicama.
Živim u Sremskim Karlovcima, gradu koji ima bogatu istoriju. Grad koji posete mnogobrojni turisti svaki dan. Pa zar ne može neko drugo rešenje da se nađe i da se psi uklone, nego treba turisti da nailaze na uginule se.

Poslednja izmena:
Prihvatilišta sama po sebi nisu trajno rešenje, posebno ako se finasiraju iz budžeta jer su onda mamac za partijske uhlebe. Problemu treba prići sa više aspekata-promovisati udomljavanje i sterilizaciju, kažnjavati napuštanje...

Тачно она нису решење, она могу да буду само помоћно средство у решавању. Читава област је недопустиво запостављена.. Ја се сећам као дете да је сеоски ветеринар ишао сваке године од куће до куће и вакцинисао псе против беснила. И тада, као и данас је вакцинација против беснила била законски обавезна.Питајте било коју ветеринарску амбуланту и рећ ће вам да број ваксинисаних паса ни близу није броју паса на њиховој територији.

Poslednja izmena:
Да ли ти уопште слушаш, тј. читаш себе????

Ко нормалан може да мари за разлог због ког ће пас да те заскочи на улици?
1. Па јел треба да ходамо на прстима и да се не смејемо да псима не бисмо давали поводе и разлоге за нападе?

2. Јел оно учење деце како се поступа и приступа псима уствари управо то, учење да се хода на прстима, да се не праве нагли покрети, да се не смејемо, да не причамо гласно да не бисмо провоцирали њихова величанства??

3. Јел се то наше урбане средине уствари полако претварају у свет паса, уместо да склањамо псе луталице и да власнике кажњавамо што угрожавају слободу других, ми ћемо децу да учимо како да се успешно склањају од паса??'

1. Ne treba da hodamo na prstima ali ne treba da na njih obraćamo pažnju. Neće nas dirati.
2. Ne, nego psa na ulici ne treba dirati. Nema potrebe da mu prilazimo jer ne znamo da li je bolestan, besan...
3. Naša sredina se ne pretvara u svet pasa, nego nadležne službe traba da reaguju i da ih sklanjaju sa ulica.
Nema niko prava od nas da uzima zakon u ruke i rešava problem, to su živa bića koja su napuštena ili rođena u takvoj sredini.

Како је лепо у мом граду, на све стране брига о псима...
Нема везе што је направљено сметлиште испред радње за бебе и децу "Беба Кидс", нема везе што Главна улица личи на чергу...

IMG-20190109-131017.jpg

IMG-20190109-130803.jpg

IMG-20190109-130915.jpg

За то време џукеле књавају у суседном пасажу и боли их уво за распале кутије:

IMG-20190109-131006.jpg

Ide hladno i sneg..ne diraj te kutije....ne budim samoziva i bezdusna

Те су кутије као прво премале за те псе. То су мрцине а оно је можда добро за крупнију мачку.

- - - - - - - - - -

Пример селективности погледа. Исте такве посуде са ханом се постављају и за мачке по граду и у подрумима зграда у које пси бескућници не могу да уђу, а мачке могу.

Нико мачкама не прави куће по центру града. Ту и тамо понеки чанчић поред улаза у зграду и то само са водом и само лети. О чему причаш бре.

Дођи код мене у Павиљоне па ћеш видети шта се оставља у улазе и подруме баш за мачке Фабрико. у згради преко путамоје иам преко педесет мачака , треба да видиш кад у пролеће изведу мачиће. А од паса су сугурне јер се улази закључавају

Poslednja izmena:
Пусти ти то. Павиљони нису прометна главна улица која ваљда треба да буде и репрезентативна. Мислим, лепа јбт...

И сад дође пар хистеричних баба-девојака и постави оне штрокаве крпеже наочиглед свима. Боле их уши, јел' да?

Да не говорим о остацима рашчерупаног печеног пилета које видите на слици.

Е па неће моћи тако. Хајде да и ја поставим дивљу тезгу на сред улице и да продајем савете рецимо. Отераће ме док си рек'о пиксла.

Poslednja izmena:
Ха! Нисам ни морала да се трудим све је већ склоњенo. Да ли зато што сам ургирала на 'онлајн жалбама' земунске општине или је неко сам од себе схватио која је то брука, није ни важно.

IMG-20190110-125942.jpg

Poslednja izmena:
Како је лепо у мом граду, на све стране брига о псима...
Нема везе што је направљено сметлиште испред радње за бебе и децу "Беба Кидс", нема везе што Главна улица личи на чергу...

Pogledajte prilog 525647

Pogledajte prilog 525649

Pogledajte prilog 525651

За то време џукеле књавају у суседном пасажу и боли их уво за распале кутије:

Pogledajte prilog 525654

Baš prljavo izgleda...Ja živim u kraju gde dosta ljudi ima svoje privatne pse i postoji određeni broj pasa lutalica ali niko ne pravi ovakve ''javne kućice''...Kao što sam već rekao što si bliži ''centru'' gde većina želi da bude to su ovakvi prizori češći i češći...

Пусти ти то. Павиљони нису прометна главна улица која ваљда треба да буде и репрезентативна. Мислим, лепа јбт...

И сад дође пар хистеричних баба-девојака и постави оне штрокаве крпеже наочиглед свима. Боле их уши, јел' да?

Да не говорим о остацима рашчерупаног печеног пилета које видите на слици.

Е па неће моћи тако. Хајде да и ја поставим дивљу тезгу на сред улице и да продајем савете рецимо. Отераће ме док си рек'о пиксла.

haha pa bila bi atrakcija, probaj obavezno i javi

- - - - - - - - - -

Ide hladno i sneg..ne diraj te kutije....ne budim samoziva i bezdusna

jes i ovo, tj da

- - - - - - - - - -

Те су кутије као прво премале за те псе. То су мрцине а оно је можда добро за крупнију мачку.

- - - - - - - - - -

Нико мачкама не прави куће по центру града. Ту и тамо понеки чанчић поред улаза у зграду и то само са водом и само лети. О чему причаш бре.

nije, ima krajeva gde ih brižljivo hrane, mirnija ulica npr kondina, ono čančići, mačke, meni to simpatično al ne smeta mi direktno... kod mene bilo isto nekad mačkalište al su kao regulisali, možda je i šteta

Back