ccaterpillar
Legenda
- Poruka
- 56.059
Па обавеза чиповања већ постоји. Шта је проблем?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kad poklanjas kucence svi pitaju da li je rasno, pa da ima pedigre ne bi se bas poklanjalo .
Kad poklanjas kucence svi pitaju da li je rasno, pa da ima pedigre ne bi se bas poklanjalo .
Imao sam tri puta "rasno pasce" i sva tri puta sam morao da ih ljubazno vratim gazdi .( dalmatinca, labradora i lovnog terijera) . Ta pascad su priglupa , za sta su namenjeni tome sluze , ostalo jok.
Zato sam sad nabavio dodza koji jede krtice, rovke i juri mise.
To je rasni dozd , ne juri prelepe ptice da bi ih lovio i ne ujeda decu , nego se sluzi njegovim instiktima.Срам те било, уместо да служиш и титраш псу, он мора да изиграва мачку и да јури мишеве да би преживео.
Imam jedan plan, ali ne bas lep. Nimalo lep.
Sve bitne odluke, zakoni, propisi donose se u Beogradu. Vlada, skupstina,sud, MUP, socijalne sluzbe, vojska itd sve je tu.Sve je tu, ali za neke stvari donose spora rešenja, nekada nikada ne reše neki problem, kao ovaj koji je sve veći. Lutalice širom Srbije više nisu lutalice, nego čopori, a čopor je rizičan faktor. Nepredvidiv.
Dakle. Da bi se doslo do hitnog rešenja bez odugovlacenja, treba uraditi radikalan potez, organizovan, posle kojeg ce garantovano Vrh Srbije biti brži od munje da problem reši, jer ce problem biti njihov. Ne vise pojedinaca. Nego države, prestonice, javnog skandala i velike bruke.
Ono sto nam fali je sloznost, da je ima, a nema je, pa u isti dan, u isto vreme svi bi gradjani Srbije trebalo svoje gradove i sela "očistiti" od pasa. Ukrcati ih u prevozna sredstva i sve do jednog dovesti u Beograd pred Skupstinu. Šok, znam. Haos. Izvinite Beogradjani, ali niko nista nece preduzeti do tog momenta. Ili na adresu druga predsednika. Pa kad čopori krenu zavijati po glavnom gradu, bice angazovana svaka sluzba i pametna glava zemlje Srbije da problem reši što pre.
Ovako nece. Kao, nije njihov problem, ne dotiče ih.
Шта ради град Београд, зашто не направе висеће стазе између дрвећа да може нормално да се пролази? Зашто нема лијана да људи могу безбедно да се пребацују с дрвета на дрво?Dresiramo ih za cirkus
Pa šta radimo, sta da radimo? kad prolazis kroz taj deo grada, znas da tu ima taj veci broj pasa, i paziš se. Ljudi koji svakodnevno tu prolaze znaju i koja dva napadaju, ujedu s vremena na vreme ponekog, i eeetooo...
Tako jos na par mesta, pa ti vidi. A racunaj dogodine jos veci broj, a za par godina znaci jos veci.
Дивота, чопори паса довлаче буве, пишају, серу, развлаче остатке хране усред центра града.А сада нешто сасвим другачије !
Боравио сам пар дана у Аранђеловцу и уверио се да уз добру вољу и емпатију проблем напуштених паса може да се реши на опште задовољство и то не у неком белом свету него код нас.
У граду има доста паса на улицама и то се примети чим прошетате централним улицама.Пси су стерилисани, вакцинисани , чиповани и обележени маркицом на уху, у доброј кондицији и врло умиљати. За све време боравка нисам приметио ни једну непријатну сцену и хистеричну реакцију пролазника, баш на против види се да их пролазници познају и да пси трче да им се јаве.
Pogledajte prilog 655072
Pogledajte prilog 655074
Дивота, чопори паса довлаче буве, пишају, серу, развлаче остатке хране усред центра града.
Да ли си ти уопште нормалан? Па јел ти ово Индија, Бангладеш, шта?Рђавој овци и руно смета, хахаха!
Шта ћеш ако ти кажем да су заштићени од спољних паразита и да буве са пса не прелазе на човека ?![]()