Srbija je zakasnila imala je sansu kod raspada SFRJ da je prisla Americi,imala je sansu 2000-ih da pristupi NATO i da spasi bar deo ali jednostavno Srbiaj vodi politiku samopunistenja posto je u smrtnom zagrljaju brace Rusa
Fantaziraš.
Jugoslavija je bila vežbaonica za sve buduće akcije koje je NATO sprovodio, a pogotovo priprema i isprobavanje raznih scenarija za rat sa Rusijom.
Srbija nikad nije imala šansu, jer je raspad Jugoslavije planiran decenijama pre nego što se desio. Rat je odgovarao svima - od stranaca do lokalnih kriminalaca i ratnih profitera.
Jaka Srbija je smetnja na Balkanu. I ovakvi nikakvi, slabi, osiromašeni, pa stalno pravimo neke probleme, a šta bi bilo tek da smo imali podršku. Srbi ne žele da ratuju protiv Rusije i zato su Amerikancima beskorisni. Ostali se em mogu u tu svrhu koristiti, em su mali i beznačajni, te poslušni i - možeš da im radiš šta hoćeš. Hrvate primiš u EU i ljube ti ruku do kraja života. Zamisli nas da to radimo.
Sve novonastale balkanske države su beznačajne i poslužiće sutra kao plen zaslužnima (ako ih neko uopšte bude hteo). Ili za useljavanje izbeglica kad se dovoljno ispraznimo. Ako ostane ovakva podela moći, tj. ako SAD i dalje bude vladala celom Evropom i ovim krajem.
Mi nemamo budućnost ako se nešto ne promeni. Ovde nikad neće biti bolje, jer nikoga ne zanima da nas razvija, a mi ne možemo sami - uz ovoliko pritisaka i ograničenja sa svih strana. Ako EU upadne u krizu - ni njih više neće niko spašavati sa strane. Davno je prošao Drugi svetski rat. Amerikanci sad samo razaraju, pljačkaju i odlaze. Ne ulažu, ne podižu...
Za Kosovo nikoga nije briga osim što im je smetnja sad u ratu sa Ukrajinom i hteli bi to nekako da reše da bi mogli pravno da maltretiraju Ruse. Mi smo do sad uvek na sve pristajali, jer smo se nadali da ćemo time nešto dobiti ili da će bar Zapad prestati da nas maltretira. A nismo morali ni Hrvatsku da priznamo i mogli smo i dalje da insistiramo na tome da su separatisti. I sad opet hoće da nas preveslaju na isti način - lažnim obećanjima. Ne treba im ništa dati iz inata. Jer su smeće lažljivo i pokvareno koje nas je upropastilo za šaku dolara od albanske mafije.
Ne treba rešiti problem Kosova. Status Quo dok se ne završi rat u Ukrajini, a onda ćemo da vidimo.