Kako rešavate emocije ?

cocaine GIF

Zanima me kako rešavate bes, tugu, bol, nezadovoljstvo?

Ono kad vas spopane pa čujete i muvu kako kašlje , kad vam je fitilj kratak
Bes - retko sam besna. A kad sam besna - to ne mogu da sakrijem. Odmah ispoljim i rešim problem. Kontrolišem se jedino ako sam na radnom mestu.
Tuga i bol - zaokupim misli nečim drugim, ne dam sebi prazan hod, slobodno vreme. Uglavnom se preforsiram poslom a vreme uradi svoje.
Nezadovoljstvo - rešavam promenom. Segment u životu kojim nisam zadovoljna promenim: posao, partnera, stan, boju kose, prijatelje Vidim gde ne štima.

A muvu ako kašlje, spljeskam onim muvopičom (ili kako već zovete to) :zkez:

Zanima me kako rešavate bes, tugu, bol, nezadovoljstvo?

Ono kad vas spopane pa čujete i muvu kako kašlje , kad vam je fitilj kratak

Pogledajte prilog 1824580

Pa uglavnom ih ni ne rešavam već malo im se prepustim i čekam da prođu jer prosto jasno mi je da je i to deo nekog procesa i da je kadkad neizbežno jer prosto sve se odvija ciklično i kao što postoji spektar pozitivnih emocija tako postoji spektar i onih emotivnih i svako od nas i bez izuzetaka je doživeo i jedno i drugo.

Inače ja gledam da što više radim one stvari koje mi prijaju, koje volim i ispunjavaju me, da negujem svoje ljubavi i strasti koje gajim prema raznim stvarima, gledam da se klonim ljudi čija mi energija ne prija i čije prisustvo ili interakcija sa njima mi je opterećujuća i gledam da živim koliko god mogu nekim stilom života i tempom koji mi prija iako sam možda svestan da nekad time propuštam nešto bitno ili pravim sebi neku potencijalnu štetu ali ipak taj neki mir mi je važniji i to mi prosto nema cenu, ono ukratko gledam koliko je moguće da radim na prevenciji toga i da ne dođem u to stanje anksioznosti, tuge, besa, frustracije, itd i u stanje koje pripada negativnom spektru emocija (iako je nekad nažalost neizbežno) jer kad se to desi onda je već kasno.

Back