Kako regulisati trigliceride?

do sada mi zabranjeno slatko i slano a sad i stres?
ja sam izbacio slane zanimacije cipsove, i reko' ajde necu da solim, na primer paradajz so, feta i viskic, ali znas sta je problem? sada mi fali jod, ili mi je oduvek faliuo, pa sam zato voleo i volim slano

i to sto kazes debljina, zasto ljudi zderu, narocito debeli ameri? kao sto imate gradjevinsku mafiju, tako imamo i spregu farma i prehrambene mafije, da se vise trosi hrane, ali da u njoj sve fali, i em zaradjuju na nama jer smo stalno "gladni", em jel smo bolesni

i sta mi mozemo? ja sam odavno shvatio da moramo suplemente, i samo cujem fali ovoj ili onoj zeni obican vitamin d, a gde su ostali skuplji? svakoj drugoj osobi fali d vitamin! onda mozes misliti te omege ali 3, a ne 6 ili 9, ili nesto komplikovanije... zavera, eto to je u pitanju, nemas pare da kupis maslinovo ulje, i onda burek/pekara kriva, a ja ti kazem nema to logike, vec nam svima fali svasta nesto, i onda se vi neki izgovarate kao gurmani ste, a kao mi nismo? jok, samo ste vi - lazete sami sebe, fale vam nutrijenti, vitamini, minerali i svastya nesto jos kao i debelim amerima

Poslednja izmena:
Ako ima tema izvinjavam se.

Dakle - visok nivo triglicerida uzrokuje gojaznost.
Ja sam mislio da je kriv loš holesterol , nisam lekar pa ...
E, višegodišnji loš holesterol sam regulisao za samo mesec dana (!) upotrebom italijanskog preparata na bazi crvenog pirinča.
Medjutim trigliceridi ostaju vodeći i gorući problem kod tromesečnih provera za dijabetes...

Šta valja činiti a šta ne?
Izbaciti ugljene hidrate iz ishrane. Svesti hranu na neprerađenu hranu - meso, ulja i masti koje nisi proinflamatorni (izbeći suncokretovo ulje) i povrće sa manjom količinom uljenih hidrata. Krompir jednom nedeljno. Žitarice ponekad.

Znači, nakon stabilizacije, možeš si priuštiti sve u umerenim količinama. Ali tri meseca pažnje je minimum, a beli luk može pomoći kad je u pitanju čežnja za slatkišima jer ubija gljivice u crevima koje su odgovorne za taj krjving.

Znači, kad ti se jede nešto slatko, a ti uzmi ćevape sa blim lukom, bez hleba.

Suplementacija 5000 ij. D3 dnevno sa 400 mg Mg citrata ili MG bisglicinata dnevno. Ako imaš česte prehlade uključiti 30 mg cinka dnevno.

samo oni koji idu u svaleraciju, nisu ti to rekli - ostali jok

ma, ako gazimo 5 deceniju, mislim 6, sve zivo nam fali, a ja sam pristalica suplemenata, bolje saka suplemenata nego saka lekova, ali ja uzmimam od svake po 1 tabletu, kapsulu ili sl, ili 2 maksimalno, tako nema greske da se predoziram

Yes, some supplements can help lower triglycerides, including:

Fish oil: A rich source of omega-3 fatty acids, which can lower triglycerides and reduce inflammation.

Omega-3 fatty acid supplements: Prescription omega-3 supplements can reduce triglyceride levels by 30% or more.

beli luk rekose vise njih:

Is it better to take fish oil or krill oil?
Some studies have shown that krill oil may be better absorbed by the body and more effective at improving risk factors for heart disease. However, more studies are needed to confirm these findings. If you are looking for a supplement rich in EPA and DHA at a reasonable price, fish oil may be your best option.

Is krill oil better than fish oil for the brain?
One study found that pretreated krill oil can increase brain levels of EPA and DHA by 5-70 times more than untreated krill oil. Meanwhile, fish oil, whether treated or not, has no effect on brain levels of EPA or DHA.
Prebrzo si ti postao Amerikanac vidim ja.
Tematske natpise koje čitaš ne pišu kardiolozi već namenski psiholozi za kupus sa kolenicom.
Farmaceutski klanovi. Brinu za profit a ne za zdravlje.
Lepi, posle nedelju dana korišćenja kvalitetnog Omega-3 preparata (čitam šta treba) osetio sam veliku olakšavajuću promenu kao da dolazi neka energija...
e, ali ti si sns, tako da ti ne treba ostroumnost, uzmi riblje ulje, d vitamin je isto jeftin, uzmi beli luk i kurkumu, samo nemoj da preteras sa svim
Ovo si hteo da ispadneš duhovit?
Probaj selen i orahe pomažu kod rada onog na šta se niko ne žali kod doktora - rodjena pamet.

Probaj selen i orahe pomažu kod rada onog na šta se niko ne žali kod doktora - rodjena pamet.
selen uzimam kroz razne suplemente decenijama, gde ga ima 50, 100, pa cak i 200mcg, a orahe sam krenuo da tamanim umesto grickalica, a i dodajem ih u svasta, komadice, npr. namazem palacinku sa dzemom, i nakrcam preko orahe, koliko mogu da stanu, komadice
jedino sto sam propustio od svega svih ovih decenija je JOD, mislim da je zavera u jodiranoj soli,ne dobijamo mi dovoljno joda kao japanci, i zato nam svasta nesto fali, i zivimo krace od njih u proseku
Suplementacija 5000 ij. D3 dnevno sa 400 mg Mg citrata ili MG bisglicinata dnevno. Ako imaš česte prehlade uključiti 30 mg cinka dnevno.
dobar savet, i za d vitamion isto, mislimo 1000 ili 2000 IU, a treba nam tih 5000 sto ti kazes, nekima doktori prepisu i 10X vise ali odjednom, ili 1x nedeljno; magnezijum isto, i on nam svima fali, a cink se dodaje u multi 15 mg, mada nekad treba vise, isto si u pravu

kazem ti prijatelju, ja jos samo zaveru sa JODOM da proverim, i sve sam naucio, kao laik da kazemo, pa cemo videti da li ljudi lazu, ili u tom grmu lezi zec da od nas prave pacijente, pa ja znam moje vrsnjake u okolini imaju ljudi rakove, a delovali mi zdravije i mladji su cak neki i po 10 godina od mene - meni to nije normalno

Poslednja izmena:
procitajte, pa se cujemo, ja sam porucio lugolov ovde u usa, pa se cujemo za 10-ak dana cu znati dok ga isprobam [kelp sam skoro vec potrosio, ali one su nedovoljne, jedna 225 mcg joda, sto znaci da bih morao izmedju 5-10 na dan], da li zivimo prevareni, a lek je jeftin i dostupan vec skoro dva veka
Симптоми мањка јода су:
грчеви у мишићима, хладне руке и ноге, депресивно понашање, сува кожа, ломљиви нокти, гојазност, крхки нокти, осећај хладноће, депресија, сува коса, опадање косе, промуклост, нередовни циклус, успорени откуцаји срца, тешкоће с гутањем, летаргија, грлобоља, сува кожа, високи холестерол, слабо памћење…

Луголов раствор и његова примена у лековите сврхе​

https://zikicadamnjanovic.edu.rs/2019/10/lugolov-rastvor-i-njegova-primena-u-lekovite-svrhe/
https://zikicadamnjanovic.edu.rs/2019/10/lugolov-rastvor-i-njegova-primena-u-lekovite-svrhe/

Poslednja izmena:
procitajte, pa se cujemo, ja sam porucio lugolov ovde u usa, pa se cujemo za 10-ak dana cu znati dok ga isprobam [kelp sam skoro vec potrosio, ali one su nedovoljne, jedna 225 mcg joda, sto znaci da bih morao izmedju 5-10 na dan], da li zivimo prevareni, a lek je jeftin i dostupan vec skoro dva veka
Симптоми мањка јода су:
грчеви у мишићима, хладне руке и ноге, депресивно понашање, сува кожа, ломљиви нокти, гојазност, крхки нокти, осећај хладноће, депресија, сува коса, опадање косе, промуклост, нередовни циклус, успорени откуцаји срца, тешкоће с гутањем, летаргија, грлобоља, сува кожа, високи холестерол, слабо памћење…

Луголов раствор и његова примена у лековите сврхе​

Kakve veze ovo ima sa trigliceridiđa?

sve ti je povezano, eto pise ti da ima veze sa
високи холестерол
sad cu bas da guglam....A statistical significance of the crude correlation coefficient was detected between the water iodine concentration and the TRIG, TCHOL, or LDL-C (P < 0.05). A significant correlation was also noted between the water iodine concentration and TCHOL or LDL-C after adjustment for covariates. High iodine concentration was a significant protective factor for TCHOL and LDL-C in adults, whereas elevated BMI and advancing age were risk factors for both variables.

Effects of long-term excessive iodine intake on blood lipids in Chinese adults: a cross-sectional study

ispod ove studije, ima jos zanim;ljivih, nisam stigao sve da citam...
znaci, meni stize za 5 dana, i jos 5 da isprobam, pa cu da javim, necu odmah da merim trigleciride i holesterol, ali znacu, jel vredi JOD, a ti drzi svoju dijetu, pa cemo da se tek dopisujemo...

medjutom, kada guglam iodine triglicerides, odmah izlazi AI rezultat:
Excess iodine increased the levels of bad cholesterol and triglyceride but decreased good cholesterol.

znaci, zato kazem da je u pitanju zavera, da ljudi kao ja nikad ne kupe i probaju taj lugolov rastvor, ... ovo cu tek da proverim, ali vec mislim da lazu...cek da ,malo bolje pogledam
Context 1
... cholesterol levels including total cholesterol (Figure 2A), VLDL ( Figure 2D), and LDL ( Figure 2B) increased significantly in experimental animals, while HDL ( Figure 2C) levels decreased significantly in control animals. Serum triglycerides level also increased signifi- cantly in treated animals as compared to that of control animals ( Figure 2E). Data are presented as mean ± SD, n = 6. Values bearing superscripts are significantly different by t-test; p < 0.05. Table 3: Food consumption pattern of experimental animals subjected to excessive iodine for 60 ...
View in full-text

Excess iodine increased the levels of bad cholesterol and...

https://www.researchgate.net/figure/Excess-iodine-increased-the-levels-of-bad-cholesterol-and-triglyceride-but-decreased-good_fig2_326776765#:~:text=by Arijit Chakraborty-,Excess iodine increased the levels of bad,triglyceride but decreased good cholesterol.
znaci, oni to tvrde na bazi zamorcica, na zivotinjama su testirali, a kinezi na bazi vise mesta, oblasti, kod ljudi - kazem ti da je zavera, ali nastavicu da istrazujem dalje, ova studija na zivotinjama macku o rep, pa kuceti ne dajemo ni zacinjenu hranu, koji mentoli, kako varaju samo, strasno... javljam kada JA POCNEM DA PIJEM JOD, KUCETU NECU DAVATI, a vec sam pojacao ove alge kelp, uzeo sam 6 danas cu da vidim i vise, da bih vec dosao na dozu lugolovog koji se uzima samo 1 kap ili 2.

sve ti je povezano, eto pise ti da ima veze sa

sad cu bas da guglam....A statistical significance of the crude correlation coefficient was detected between the water iodine concentration and the TRIG, TCHOL, or LDL-C (P < 0.05). A significant correlation was also noted between the water iodine concentration and TCHOL or LDL-C after adjustment for covariates. High iodine concentration was a significant protective factor for TCHOL and LDL-C in adults, whereas elevated BMI and advancing age were risk factors for both variables.

Effects of long-term excessive iodine intake on blood lipids in Chinese adults: a cross-sectional study

ispod ove studije, ima jos zanim;ljivih, nisam stigao sve da citam...
znaci, meni stize za 5 dana, i jos 5 da isprobam, pa cu da javim, necu odmah da merim trigleciride i holesterol, ali znacu, jel vredi JOD, a ti drzi svoju dijetu, pa cemo da se tek dopisujemo...

medjutom, kada guglam iodine triglicerides, odmah izlazi AI rezultat:
Excess iodine increased the levels of bad cholesterol and triglyceride but decreased good cholesterol.

znaci, zato kazem da je u pitanju zavera, da ljudi kao ja nikad ne kupe i probaju taj lugolov rastvor, ... ovo cu tek da proverim, ali vec mislim da lazu...cek da ,malo bolje pogledam
Context 1
... cholesterol levels including total cholesterol (Figure 2A), VLDL ( Figure 2D), and LDL ( Figure 2B) increased significantly in experimental animals, while HDL ( Figure 2C) levels decreased significantly in control animals. Serum triglycerides level also increased signifi- cantly in treated animals as compared to that of control animals ( Figure 2E). Data are presented as mean ± SD, n = 6. Values bearing superscripts are significantly different by t-test; p < 0.05. Table 3: Food consumption pattern of experimental animals subjected to excessive iodine for 60 ...
View in full-text

Excess iodine increased the levels of bad cholesterol and...

https://www.researchgate.net/figure/Excess-iodine-increased-the-levels-of-bad-cholesterol-and-triglyceride-but-decreased-good_fig2_326776765#:~:text=by Arijit Chakraborty-,Excess iodine increased the levels of bad,triglyceride but decreased good cholesterol.
znaci, oni to tvrde na bazi zamorcica, na zivotinjama su testirali, a kinezi na bazi vise mesta, oblasti, kod ljudi - kazem ti da je zavera, ali nastavicu da istrazujem dalje, ova studija na zivotinjama macku o rep
Aman zaman...

Pokrenuo sam temu o višku kilaže i zadovoljan sam stabilnim napretkom te mnogim simptomima koji su prestali tipa gasovi, nadimanje, gorušica noću, bulimija obesitas...

Hrana je ključni faktor te količina.

Maslinovo ulje sa Tasosa za salatu i pečenje bataka ili junetine.
Ribu ne znam da spremam pa eto tu malo bude suncokreti o ulja koje ne treba kad se kupi gotova.

E a kad smo kod ribe i dileme da li je bolje ekstrakt Omega-3 iz ribe ili riba direktno.

Prvo trebalo bi da pojedeš mnogo ribe i samim tim zaboravi na kilažu.
A vrlo lako će ti od tolike ribe stati srce jer je okeanska ozračena a rečna puna žive i aluminijuma.

evo ti, bukvalno, nedostatak joda je u vezi sa povecanim trigliceridima, ali to ti kazu japanci, a kod nas tesko da ces cuti - ekstenzija .jp,
pa ti nemoj da verujes japancima, a oni najduze zive... idi begaj bre
https://www.jstage.jst.go.jp/article/endocrj/70/4/70_EJ22-0389/_html/-char/en

Association between iodine intake and metabolic ...

1738765797899.png
J-Stage
https://www.jstage.jst.go.jp › endocrj › _html › -char

by HJ Kim · 2023 · Cited by 2 — Particularly, iodine insufficiency was shown to be associated with increased levels of triglycerides

evo ti, bukvalno, nedostatak joda je u vezi sa povecanim trigliceridima, ali to ti kazu japanci, a kod nas tesko da ces cuti - ekstenzija .jp
https://www.jstage.jst.go.jp/article/endocrj/70/4/70_EJ22-0389/_html/-char/en

Association between iodine intake and metabolic ...

Pogledajte prilog 1681426
J-Stage
https://www.jstage.jst.go.jp › endocrj › _html › -char

by HJ Kim · 2023 · Cited by 2 — Particularly, iodine insufficiency was shown to be associated with increased levels of triglycerides
Čitao bih ja šta kažu Japanci ali avaj ne znam japanski.
Zato slušam šta kažu doktorke Nikolić i Tanasković a to je da se proveri štitna žlezda jer ako trigliceridi skoče... plus pored onog grudnog (zbog slabog rada srca ne prazne se pluća) šištanja imamo i tzv. "grleno gušenje" onda...

Čitao bih ja šta kažu Japanci ali avaj ne znam japanski.
ovo je na engleskom, znaju oni engleski
Zato slušam šta kažu doktorke Nikolić i Tanasković a to je da se proveri štitna žlezda jer ako trigliceridi skoče... plus pored onog grudnog (zbog slabog rada srca ne prazne se pluća) šištanja imamo i tzv. "grleno gušenje" onda...
pa slusaj, jel ti ja branim? dobro je da mozes sve da isproveravas

sve je dobro sto radis, mozda i resis problem, pa zasto mislis da ga ja ne bih vec resio, u americi valjda imam pra da kupim pticije mleko ako hocu?
kazem ti da postoji zavera
Kardiolog je rekao da je sreća u nesreći što je virus udario na srce (posle dve korone i taj neki nepoznati a ovi nepismeni odmah znaju da je koksaki)
Jeste nastao karambol jer sam mesecima više u krevetu nego na nogama i jeste da gadno varira iz dana u dan a da bi funkcionisao na poslu mora da bude stabilno....
I sad kad sam na početku otkrivene i detektovane te neke "druge faze" (od četri ukupno gde je poslednja šta ti Bog da) da mogu da biram - primena terapije uz delimične restrikcije navika koje je nutricionista malo pooštrio i vidim pozitivne promene ili da predajem u "treću fazu".

Pre dve godine kada mi je detektovana hipertenzija ja pomislio da bi pametnije bilo da odem kod neuropsihijatra da ne pumpam sebe zbog samodovoljnih agresivnih. Medjutim bi što bi - izbacila me ko olinjalu mačku, ok ogrebo sam se za smirele. I to je pomoglo da pritisak ne ripa ali i da da mozgu signal da se ništa neće desiti kada su bukadžije u blizini i da oni samo glumataju. Pa sad može i bez smirele da se hendluju.

Ipak taj "nepoznati virus" je bio po mene spasonosn bez obzira na sve peripetije koje je napravio da neko vreme nisam mogao ni da hodam jer falio vazduh u mišićima.

Q10 i Omega 3 pomažu da se ne skuplja holesterol u arterijama a veće količine Omega3 regulišu trigliceridi a najjače dnevne doze i krvni pritisak.
Da se nešto dešava vidim jer nisam gladan a linija se popravlja.

Poslednja izmena:
veće količine Omega3 regulišu trigliceridi a najjače dnevne doze i krvni pritisak.
  • Consuming 3 grams of omega-3s per day may lower systolic blood pressure by an average of 4.5 mmHg
    ovih 4 i po ako me ne izvadi :hahaha: covece meni treba da spustim 45, a ne 4,5, ali aj dobro, 2x500mg omege, evo pijem jednu, drugu cu posle, pise na kutiji po 2... stani, ja trebam po 6 ga gutam za ovih 4,5mmHg, ako je 3 grama, to je 3000mg? auuuu
pazi, ja mislim da nije problem sto nam fali omega 3, ali ti je pij, sigurno je dobra, ali je resenje u necem drugom - kako ti se zapatio taj virus, nije sigurno jer ti je falila omega3? razumes, nesto drugo ti je falilo?

Poslednja izmena:
  • Consuming 3 grams of omega-3s per day may lower systolic blood pressure by an average of 4.5 mmHg
    ovih 4 i po ako me ne izvadi :hahaha: covece meni treba da spustim 45, a ne 4,5, ali aj dobro, 2x500mg omege, evo pijem jednu, drugu cu posle, pise na kutiji po 2... stani, ja trebam po 6 ga gutam za ovih 4,5mmHg, ako je 3 grama, to je 3000mg?
Nema veze da škodi ne može.
Konsultovali kardiologa ako se koriste neki specifični lekovi za svaki slučaj iako podržavaju.

Detaljno pročitati koliko EPA i DHA sadrži Omega-3 suplement jer neke kompanije ne kažu koju ribu koriste a neke naduvaju cenu zbog brenda.

Nema veze da škodi ne može.
Konsultovali kardiologa ako se koriste neki specifični lekovi za svaki slučaj iako podržavaju.

Detaljno pročitati koliko EPA i DHA sadrži Omega-3 suplement jer neke kompanije ne kažu koju ribu koriste a neke naduvaju cenu zbog brenda.
ne sporim ti ja, dobro ti radis, i kardiolog zna, samo kazem na primer da ona moze i verovatno pomaze tzv, lipidnom profilu:
What are the potential benefits of omega-3s? May reduce cardiovascular mortality, May modulate cellular metabolic functions, and May have beneficial effects on lipid profile.
ali da ne zanemaris ostalo, za koje ne kazu MAY samo, MOZDA, nego zasigurno
In fact, omega-3s, magnesium, and vitamin D are often taken together because they are synergistic.
ja koliko cujem i citam, ljudima fali magnezijum i d vitamin, mozda polovini populacije, pa c vitamin, voce.povrce, ili isto suplement
takodje, da je tvoje srce imalo selena i e vitamina, ne bi podleglo virusu,a ti si priznaj se setio selena tek posle, jel sam u pravu?
neko ti je rekao posle koksakija ili koji je vec virus bio u pitanju? e, a ja uzimam selen od pre 30 godina, i ne bojim se za srce, ima da traje do smrtA

selen i e vitamin su ti vazniji od omege3 trange frange, ako oces da imas zdravo srce, mislim ako nema neku falinku urodjenu, sto opet moras sa kardiologom da vidis, kako zasto je zapatilo virus
100 mcg bas gledam selena, ja uzmem svaki dan, a te omege3 bem li ih, sigurno su i one dobre, ali ne mislim da su presudne
bez selena 100 mcg ces da skviknes, a bez omege3 suplemenata neces, ali ih pij, samo kazem nisu najvaznije, evo i ja cui d aih pijem tebi za ljubav

Poslednja izmena:
ne sporim ti ja, dobro ti radis, i kardiolog zna, samo kazem na primer da ona moze i verovatno pomaze tzv, lipidnom profilu:

ali da ne zanemaris ostalo, za koje ne kazu MAY samo, MOZDA, nego zasigurno

ja koliko cujem i citam, ljudima fali magnezijum i d vitamin, mozda polovini populacije, pa c vitamin, voce.povrce, ili isto suplement
takodje, da je tvoje srce imalo selena i e vitamina, ne bi podleglo virusu,a ti si priznaj se setio selena tek posle, jel sam u pravu?
neko ti je rekao posle koksakija ili koji je vec virus bio u pitanju? e, a ja uzimam selen od pre 30 godina, i ne bojim se za srce, ima da traje do smrtA

selen i e vitamin su ti vazniji od omege3 trange frange, ako oces da imas zdravo srce, mislim ako nema neku falinku urodjenu, sto opet moras sa kardiologom da vidis, kako zasto je zapatilo virus
100 mcg bas gledam selena, ja uzmem svaki dan, a te omege3 bem li ih, sigurno su i one dobre, ali ne mislim da su presudne
bez selena 100 mcg ces da skviknes, a bez omege3 suplemenata neces, ali ih pij, samo kazem nisu najvaznije, evo i ja cui d aih pijem tebi za ljubav
Naravno da se stavlja MAY na svemu.
Svi smo različiti pa čak i da je ista bolest i ista faza tu su drugi faktori tipa kako rade drugi organi.

Tako na Omega-3 piše MAY poboljša čuku a na cigaretama MAY upropasti čuku.

I jedno i drugo MAY a i ne mora.
Samo ipak je bolje imati Omega-3 u sebi umesto nikotina koji baš ničemu ne služi sem da država puni budžet za Društvenjake na jaslama.

500651_0_1.jpg

oligovit-komplex-30-tableta-300x300.jpg

3858881245532_1.jpg

Zatim magnezijum "balerina" jer on izigrava "saobraćajca", dodatno vitamin C sa vremenskim otpuštanjem.

Sem jačanja čuke sa Omega-3 mora da se održava imunitet zbog otpornosti na virusne udare.
Onda Q10 do 200 dnevno

A na sve ovo redovna terapija 3 + 2 + 1 + razredjivanje krvi (aspirin, cardiopirin)

I na kraju zapalim cigaru zadovoljan

A na sve ovo redovna terapija 3 + 2 + 1 + razredjivanje krvi (aspirin, cardiopirin)
i gomila suplemenata za razredjivanje krvi, u kombinaciji sa ovim - mozes da napravis kurcslus, jer se dejstvo duplira, i ko ce onda da bude kriv sta mislis?
pazi, ja ne pijem nikakve lekove, aspirine, ni pain killers, nemoj mene da krivis, ja sam mislio da si se ti skinuo sa lekova, i zato sam te podrzao oko suplementacije, a inace ne bih bas ovako na slepo

koliko ja znam ne sme da se kombinije ovako na svoju ruku, nesto moze, ali moras da proveris ako je bebi aspirin, koliko sta?

i gomila suplemenata za razredjivanje krvi, u kombinaciji sa ovim - mozes da napravis kurcslus, jer se dejstvo duplira, i ko ce onda da bude kriv sta mislis?
pazi, ja ne pijem nikakve lekove, aspirine, ni pain killers, nemoj mene da krivis, ja sam mislio da si se ti skinuo sa lekova, i zato sam te podrzao oko suplementacije, a inace ne bih bas ovako na slepo

koliko ja znam ne sme da se kombinije ovako na svoju ruku, nesto moze, ali moras da proveris ako je bebi aspirin, koliko sta?

evo stigla najnovija američka naučna istraživanja
kaže - džaba i najbolji suplementi i najrigoroznije dijete ako osoba ima genetsku predispoziciju za onim nekim lipidima ili kako već
ima bradat članak na miocrosoft msn-u...

evo stigla najnovija američka naučna istraživanja
kaže - džaba i najbolji suplementi i najrigoroznije dijete ako osoba ima genetsku predispoziciju za onim nekim lipidima ili kako već
ima bradat članak na miocrosoft msn-u...
ja ti reko', moras da razlucujes sta je prazna prica, jer za sve mos' se kaze genetika, a sta je zaista informacija, kao npr:
znaci, sve te povisene nivoe holesterola, triglicerida sam i ja imao, mozda imam jos uvek, ali je poenta da nam svima fali jod, tako da sam ja dogurao do 6-7 kapi lugolovog rastvora, 1x dnevno, ujutro u po litre flasirane vode [cesmovaca je hlorisana, hlor smeta], a postepeno sam isao, metaboilizam mi se ubrzao, opet se upasujem, pa se cujemo da vidimo ko ce pre da bude slang, sa ravnim stomakom, plus 6 pack

Poslednja izmena:
ja ti reko', moras da razlucujes sta je prazna prica, jer za sve mos' se kaze genetika, a sta je zaista informacija, kao npr:

znaci, sve te povisene nivoe holesterola, triglicerida sam i ja imao, mozda imam jos uvek, ali je poenta da nam svima fali jod, tako da sam ja dogurao do 6-7 kapi lugolovog rastvora, metaboilizam mi se ubrzao, opet se upasujem, pa se cujemo da vidimo ko ce pre da bude slang

a zato si ti otišao u Ameriku medju onu krmetinu :D

Back