Kako Raskidate?

Urwald

Ističe se
Poruka
2.034
Recimo da ste poduže vreme sa jednom osobom (dejtate/viđate se preko 2-3+ godine - niste u braku i nemate zajedničke obaveze) i u jednom momentu osetite da to više nije to, da vas osoba više ne privlači, možda ste upoznali i nekog novog.

Kako raskidate u tom momentu?
Da li vam teško pada da raskinete, u smislu da ne želite da povredite drugu stranu?

Recimo da ste poduže vreme sa jednom osobom (dejtate/viđate se preko 2-3+ godine - niste u braku i nemate zajedničke obaveze) i u jednom momentu osetite da to više nije to, da vas osoba više ne privlači, možda ste upoznali i nekog novog.

Kako raskidate u tom momentu?
Da li vam teško pada da raskinete, u smislu da ne želite da povredite drugu stranu?
Nemam više šta da kažem.

Kod mene je to uglavnom bilo face to face, kažem da se ne nalazim više u vezi zbog toga i toga i da hoću da prekinemo sve, možda i da se vratimo na staro tj. da ostane neki prijateljski odnos (ako nam veza nije bila problematična)

Ako mislite da ste nekome učinili nešto kao pozitivno što ste se davili sa njim još neko vreme dok ta osoba ne shvati da ste sasvim hladni prema njoj, to je recept da nekoga ubijete u pojam, da iz svega toga izađe sa lošim samopouzdanjem

Najbolje je reći šta se ima, možda i poneki razlog, to je nešto što je pristojno i dobro za tu drugu osobu, a ne da oseća hladnoću neko vreme i rezervisanost dotle da mora sam da se udalji da bi spasio živu glavu, iako mu/joj je stalo.

Ako mislite da ste nekome učinili nešto kao pozitivno što ste se davili sa njim još neko vreme dok ta osoba ne shvati da ste sasvim hladni prema njoj, to je recept da nekoga ubijete u pojam, da iz svega toga izađe sa lošim samopouzdanjem

Najbolje je reći šta se ima, možda i poneki razlog, to je nešto što je pristojno i dobro za tu drugu osobu, a ne da oseća hladnoću neko vreme i rezervisanost dotle da mora sam da se udalji da bi spasio živu glavu, iako mu/joj je stalo.
ja sam vrlo svesna toga da ne činim njemu uslugu, ja je činim sebi
loše sa snalazim u takvim situacijama, a to je problem mog samopouzdanja
nekada ni sama nisam svesna da želim kraj, pa aj kao otaljavam tu vezu
tek kad pukne shvatim šta se ustvari desilo

Ne budi smesan :lol:

Koliko i suprotnoj strani..kad ne ide, nema vise nicega.
Šta ako muška strana protumači to kao toplo-hladno umesto this is the end?
Mislim meni se desilo par puta da krene cura bez reči da se distancira od mene i to protumačim kao treba joj vremena nasamo (jer meni takođe treba vremena nasamo nekada) te je ne opterećujem pozivima/viđanjima i sl.
Ima nas kojima ako ne objasniš/ne nacrtaš skroz pogrešno možemo da protumačimo stvari 🙈

Poslednja izmena:
Šta ako muška strana protumači to kao toplo-hladno umesto this is the end?
Mislim meni se desilo par puta da krene cura bez reči da se distancira od mene i to protumačim kao treba joj vremena nasamo (jer meni takođe treba vremena nasamo nekada) te je ne opterećujem pozivima/viđanjima i sl.
Ima nas kojima ako ne objasniš/na nacrtaš skroz pogrešno možemo da protumačimo stvari 🙈
Nisam nigde napisala da podrzavam to toplo-hladno.
Mozda sam se nespretno nadovezala na neki takav post..

ja sam vrlo svesna toga da ne činim njemu uslugu, ja je činim sebi
loše sa snalazim u takvim situacijama, a to je problem mog samopouzdanja
nekada ni sama nisam svesna da želim kraj, pa aj kao otaljavam tu vezu
tek kad pukne shvatim šta se ustvari desilo

Svako to otaljavanje je medveđa usluga oboma. Osim ako jedan od njih za to vreme aktivno ne traži novog partnera, što je još surovije. Setimo se veza i tog perioda otaljavanja.. ne vidim da ima išta gore za samopouzdanje mene kao žene od perioda kada me je neko otaljavao, osećala sam se kao kišna glista.

Nisam ni rekao da podržavaš toplo hladno.
Već da distanciranje i toplo hladno mogu da se protumače na isti način kod nekih ljudi.
Neizvesnost i nerazjasnjeno je nesto najgore sto postoji u vezi. Ja se bar trudim da znam gde sam, s kim i kako.
Tako delujem I na suprotnu stranu, bar zelim.
Nerazjasnjene stvari vuku strasne posledice i tu ima posle samo problema.

Svako to otaljavanje je medveđa usluga oboma. Osim ako jedan od njih za to vreme aktivno ne traži novog partnera, što je još surovije. Setimo se veza i tog perioda otaljavanja.. ne vidim da ima išta gore za samopouzdanje mene kao žene od perioda kada me je neko otaljavao, osećala sam se kao kišna glista.
Tako se meni jednom desilo. Pola godine mi nije bilo jasno šta se dešava i odakle toliko nepoštovanje. Na kraju sam dobio sms poruku.
Ali, ok, nisam shvatao.

bar sam uvek poštena u tom smislu da nema šanse da tražim drugog dok sam u vezi, to prosto ne umem
a kao što rekoh, nekad sam nesvesna svog ponašanja, nije to uvek neko hlađenje, izbegavanje, naprotiv ume da izgleda kao da se još više vezujem, da očekujem više, tražim više, tražim nemoguće... podsvesno ga guram od sebe
i tek kasnije shvatim šta se desilo, da već neko vreme nisam bila srećna, ali bilo je strašno da odem, jer bi to značilo da moram da prihvatim da je bila isključivo moja greška što sam odabrala neadekvatnog partnera
ovako mogu npr da kažem da eto on jbg nije bio spreman za nešto više...
i'm the bad guy
jbg

Back