Kako prepoznati osobu koja se drogira?

Pomoć je kada uradiš pravu stvar za nekoga, a ne kada ga podržavaš
u lošem. Njoj kao da je cilj bio da on ostane zauvek njen mali sinčić
koji bez nje ne može da preživi.

Da, razumem.

Možda je bio agresivan i braća su zvali policiju. Policija reaguje ukoliko je zavisnik agresivan. I oni zovu bolnicu, tako zavisnik odlazi na prinudno lečenje.

Narkomani, za razliku od alkoholičara, u nekom trenutku žele da idu na lečenje i odlaze. I preporuka je da se promeni sredina, zbog lošeg društva u kome se narkoman kretao.

prepoznajem na keca ali ne znam kako bih objasnio. zaista.

valjda imam taj talenat kao sto nemam mnoge druge, kao sto mogu da procenim dal neko ima jacu harizmu, dal je prirodno pametan, dal laze, maze i folira, i kao najvaznije dal je psihicki zdrav ili emocionalna olupina.

max 10. minuta mi potrebno da to utvrdim. neki klik u glavi kao ovaj :tick:ili ovaj:cross:

Ja ne znam dal uopšte možeš bilo koga da vodiš na prinudno lečenje i može li se uopšte iko lečiti protiv njegove volje, ja mislim da je prinudna hospitalizacija i prinudno lečenje jedino moguće ukoliko pacijent predstavlja opasnost po sebe ili okolinu.

Da, potpuno si u pravu. Prinudno lečenje je moguće ukoliko zavisnik pravi incidente u kući, ili na ulici.

Ja ne znam dal uopšte možeš bilo koga da vodiš na prinudno lečenje i može li se uopšte iko lečiti protiv njegove volje, ja mislim da je prinudna hospitalizacija i prinudno lečenje jedino moguće ukoliko pacijent predstavlja opasnost po sebe ili okolinu.
Vecina i od onih koji kobajagi zele da se lece, u stvari ne zeli, samo se folira; a kamoli pa ti sto otvoreno ne zele da se bore.

Sad ima gomila strejt likova koji izgledaju kao narkomani, takav im stajling. Kao neka smorena, isključena faca, hod premlaćenog zombija itd

Znam za dosta narkomana i dilera u svom mestu, a da nemam informaciju da su to što jesu, ne znam da li bih samo pogledom na njih mogla to zaključiti.
Govor ti je jos bitniji od izgleda da ih detektujes.

Back