Kako poslati dokumenta u Beč? (Turisticka Viza Kanada)

Cao svima!

Nakon citanja svih komentara, resih da postavim i ja neko pitanje. Ja sam inace "Kanadjanka" i pomoci cu rodjaku oko aplikacije...
Za pocetak (s obzirom da su moja pitanja vec predhodno odgovorena), htela sam da znam da li je neko aplicirao (i dobio) turisticku vizu nakon izmene koje su pocele od 02.2014 (tj - da ako se kvalifikujes, odma ti daju "multi-entry visa")?

Dok su neki pricali o zelji da sa takvom vizom odu u US, niko nije dao predlog da je sa multi-entry vizom moguce skoknuti do kube (sto je i prilicno jeftino iz kanade, pogotovo na leto) :-) Dakle, zelela bih da vodim rodjaka na Kubu sedam dana, ali mislim da nije najbolja ideja da to navede u aplikaciji (tj mislila sam da je bolje da on ne pomene da bi voleo multi-visa da ne bi morao da objasni zasto i da im to ne bude cudno/sumnjivo). Pa me interesuje da li je neko u skorije vreme to dobio a da nije specificno trazio ili pomenuo multi-vizu u aplikaciji?

Hvala unapred

Cao svima!

Nakon citanja svih komentara, resih da postavim i ja neko pitanje. Ja sam inace "Kanadjanka" i pomoci cu rodjaku oko aplikacije...
Za pocetak (s obzirom da su moja pitanja vec predhodno odgovorena), htela sam da znam da li je neko aplicirao (i dobio) turisticku vizu nakon izmene koje su pocele od 02.2014 (tj - da ako se kvalifikujes, odma ti daju "multi-entry visa")?

Dok su neki pricali o zelji da sa takvom vizom odu u US, niko nije dao predlog da je sa multi-entry vizom moguce skoknuti do kube (sto je i prilicno jeftino iz kanade, pogotovo na leto) :-) Dakle, zelela bih da vodim rodjaka na Kubu sedam dana, ali mislim da nije najbolja ideja da to navede u aplikaciji (tj mislila sam da je bolje da on ne pomene da bi voleo multi-visa da ne bi morao da objasni zasto i da im to ne bude cudno/sumnjivo). Pa me interesuje da li je neko u skorije vreme to dobio a da nije specificno trazio ili pomenuo multi-vizu u aplikaciji?

Hvala unapred

Ja znam 2 osobe koje su dobile multi-vize bez zahteva za iste.Pre toga su vise puta putovale za Canadu sa jednim ulaskom.

Pozdrav svima, hvala vam na korisnim infromacijama

Moze li mi neko reci sta se desava ako sam odbijen za vizu? Da li se naknada od 100CAD placa svaki put, ili samo kad se dobije viza?

Isto tako me zanima da li u moju korist mogu da iskoristim to sto sam apsolvent, kao dokaz da cu se vratiti u zemlju?

hm,ja sam dva puta aplicirao za turisticku vizu,imao sam dokumente da posjedujem kucu,auto,3500dolara na racunu,radna knjizica o zaposlenju u zadnjih 15 godina,potvrdu sa posla o plati 550eura,rjesenje o godisnjem odmoru,avionsku kartu,i stare vize holandija,japan,svedska,italija,slovacka,grcka,turska ,i opet me odbili,a razlog je,slaba imovinsko finansijska situacija,a prva odbijenica je obrazlozena,mala istorija putovanja

- - - - - - - - - -

hm,ja sam dva puta aplicirao za turisticku vizu,imao sam dokumente da posjedujem kucu,auto,3500dolara na racunu,radna knjizica o zaposlenju u zadnjih 15 godina,potvrdu sa posla o plati 550eura,rjesenje o godisnjem odmoru,avionsku kartu,i stare vize holandija,japan,svedska,italija,slovacka,grcka,tur ska ,i opet me odbili,a razlog je,slaba imovinsko finansijska situacija,a prva odbijenica je obrazlozena,mala istorija putovanja

- - - - - - - - - -

ja sam slao online

Molim vas za malu pomoc, naime ko god ima neka iskustva sa putovanjem u Kanadu - turisticki, ja bih aplicirla za vize, suprug, dete i ja, pa me zanima da li postoji mogucnost odbijanja s obzirom da je suprug nezaposlen. Ja sam za stalno zaposlena vec 9 god. u firmi sa dobrim primanjima, imamo stan u svom vlasnistvu, ujak bi mi poslao pozivno pismo ( on je dugo godina drzavljanin, stalno zaposlen, ima sopstvene nekretnine..) prilozicemo izvode sa svih bankovnih racuna, stednje itd... Vodimo i dete ( 5 god ) znaci isla bi cela porodica, pa me strasno brine da li bi suprug mogao biti odbijen na osnovu nezaposlenosti ?! Takodje da li je potrebno poslati rezervaciju avio karte s obzirom da traje tri dana, a kupovina je besmislena ukoliko nas odbiju ?

naravno da postoji,,ja sam zivi svedok ;-(

- - - - - - - - - -

ja sam apliciao on;line ,i odgovorili mi za 15 dana dva puta,tj dva puta sam aplicirao i dobio odgovor u tom roku

Hvala Felix77 na odgovoru. Pitam se da li te osobe koje si pomenuo da su dobili multi-vizu za kanadu su mozda to i dobili bas iz razloga sto su i prethodno dobili vizu za jedan ulaz... Bas me zanima da li neko ko je prvi put aplicirao za kanadsku vizu u skorije vreme odma i dobio multi-vizu...

Takodje, malo sam i zabrinuta zbog pitanja vezano za "background" (tj ono sto pitaju vezano za sluzenje vojske, itd.). Moj rodjak radi u MUP-u, i stoji pitanje koje glasi nesto poput "have you ever been employed in, or volunteered with any police unit... bla bla". Ne znam kako ide zaposljavanje u drzavnom sektoru u srbiji - ali valjda (nemam pojma) treba da se prodje nekakva "security screening" - pa po meni bi to bila dobra stvar (opet nemam pojma).

Bas je ovo tako zalosno. Onako usput da dodam neko moje znanje za neke komentare poput "kako to da je hrvatima dozvoljen ulaz u kanadu bez vize" - zvanicno - legislacija kanade glasi da razmatraju koji procenat ljude iz jedne drzave su odbijeni za vizu, i zatim koji je procenat osobe iz te iste drzave koja trazi azil... ako je taj procenat vise od 3% (ili 4% sad ne secam se tacno) - onda postoji vizni rezim sa tom drzavom. nezvanicno - kada je hrvatska usla u NATO - ukinut im je vizni rezim sa kanadom... eto... ali znamo svi koji je vecinski stav prema tom pitanju...

Pozdrav svima !!! Prikupila sam sva neophodna dokumenta i ovih dana bih trebala otici u VFS da ih predam. Ono sto mene interesuje je sledece: Kako oni u VFS salju dokumenta, da li kurirskom sluzbom ili online???? Kada se preko njih posalju dokumenta, koliko traje obrada, odnosno koliko vremenski se ceka na odgovor??? S` obzirom da za svoje usluge poprilicno naplacuju, nekako mi je i logicno da salju online i da se onda i ne ceka dugo na odgovor, ali ne bi bilo cudno i da nije tako, jer kod nas je to prosto tako normalna stvar, ali nada poslednja umire, hahahaha. Meni je ovo treci put da podnosim zahtev za turisticku vizu, oba puta do sada sam je dobijala bez problema, pa me interesuje da li da ovog puta trazim vizu sa vise ulazaka ili da to prepustim sluzbeniku u Ambasadi da on proceni hoce li mi je dati??? Da naglasim da sam oba puta ispostovala sve rokove i vratila se pre isteka vize. Molila bih vas koji ste vec slali dokumenta preko VFS da iznesete svoja iskustva i da mi odgovorite, ako je ikako moguce u sto kracem roku, koliko dugo ste cekali na odgovor iz Beca?? Pzdravljem vas sve, a o svojim iskustvima cu vas obavestiti, kao i uvek do sada ;):super::p

Evo ovako stoje stvari, bila sam danas u Vac da predam dokumenta i ono sto sam tamo dozivila, nisam za sve godine mog zivota. Takva drskost i bezobrazluk, nepostovanje, arogancija i neljubaznost je ono sto je mene sokiralo i ostavilo bez teksta. Da se mi razumemo, oni su tamo zbog nas, a ne mi zbog njih i pritom nam uzimaju debele pare za to, cifra od 6.650,00 za usluge slanja, zatim oko 1.600,00 dinara da ti ispune zahtev za vizu i na kraju ako je dobijes oko 4.600,00 za troskove slanja pasosa, pa to ne da je deranje koze s` ledja nego nije normalno. Koje oni usluge ustvari i pruzaju, a sto ja sama ne mogu da uradim??? Za to sto ce mi spakovati dokumenta u koverat i poslati ih u Bec uzimaju mi 6.650,00, pa to mogu i ja sama za mnogo manje pare. Pre 2 godine sam slala sva dokumenta, sa sve pasosem i novim i starim, OBICNOM POSTOM, PREPORUCENO-AVIONSKI, kostalo me je 576,00 din, u roku od 40 dana sam dobila na kucnu adresu viziran pasos i stari pasos bez ikakve nadoknade, znaci nisam nista platila. Ali elem, da ne duzim i ne sirim puno, vec da podelim svoje danasnje iskustvo, koje je strasno i skandalozno. Dodjoh na red, udjoh u salter salu i sa one strane sedi jeddna mlada, vrlo neljubazna, arogantna i krajnje bezobrazna salterusa. Predam dokumenta, ona pocne da ih lista i samo ih vraca kroz salter sa obrazlozenjem da ne treba potvrda da mi je dete redovan ucenik, onda dalje kako mi je uopste palo na pamet da dostavljam dokumenta o tudjoj nekretnini, a ne o svojoj i sva ta tri dokumenta mi samo gurne kroz salter onako besno i bezobrazno. Pokusam da objasnim, ali mi ona uopste nedozvoljava, niti hoce da cuje moje obrazlozenje. Zatim trazi zahtev za vizu, koga stvarno nije bilo, iz razloga sto su mi kad sam ih zvala rekli da oni to rade, pa ce doticna na to brze bolje da pita, znam li ja da se to posebno placa i da li ja imam pare kod sebe i za to, pored one sume koju moram da platim za njihove usluge. E tu mi je pukao film i ja ti lepo nakrpim doticnu salterusu onako bas. Zeno alo, meni je ovo 3x da apliciram, oba puta do sada sam dobijala vizu sa svim ovim dokumentima koja sam i sada prilozila, ti meni sada vracas najvaznija dokumenta od svih drugih prilozenih. Vracas mi dokument o nekretnini, koja jeste nije moja, ali ja u njoj zivim sa svojom porodicom, ona pripada mojoj svekrvi, ako ti meni to sad vratis, bice kao da zivim u satoru na livadi. Da li si ti normalna??? I na kraju ko si ti uopste da procenjujes sta treba, a sta ne???? Do juce je trebalo, a ti si sada procenila da vise netreba. Pitam je onako ironicno, a sta cemo ako zbog ovoga ja budem odbijena??? Zena me gleda onako podrugljivo, pa kaze kako to nije njen problem i nije ona za to merodavna. Aha nisi, dobro onda cemo ovako, trazim ja svoja dokumenta nazad, zahvalim se na neljubaznosti i izadjem napolje. Odem u turisticku agenciju u koju sam oba puta do sada isla da mi popune zahteve i kraj. Medjutim sta se desava, oni iz VAC-a su napravili neke kvacice da uopste ne moze da se udje na link i popune zahtevi, zena se namucila svetski dok nije nasla resenje. Sta hocu da kazem, pa hocu da kazem to da ja Ovca za sisanje nisam i neka oni nekog drugog farbaju da su jedini merodavni za to, to su price za malu decu, neko se dosetio da na jednostavan nacin zgrne ogromne pare proturajuci nam informaciju kako su jedini opunomoceni za to od strane kanadske vlade. Digli buku i halabuku oko svega, na sva zvona zvone o tome, a niko od nas nije ni pokusao niti se usudio da pokusa sam da ih posalje u Bec, od kad su se oni pojavili. Ja sutra saljem isto kao sto sam i prosli put slala, znaci OBICNOM POSTOM PREPORUCENO AVIONSKI, pa sta Bog da, jer sto njima da platim toliki novac za pakovanje koverte, kad mogu i ja da je spakujem za mnogo manje pare. Da nisam rekla i to da im u cekaonici na oglasnoj tabli stoji okaceno obavestenje ispisano veliki i krupnim slovima, da su oni samo posrednici i da oni ne vrse nikakvu ulogu za dobijanje vize. Time su meni dovoljno i rekli, jer moje je pravo hocu li ja ici preko posrednika ili cu se odluciti da ipak sama odradim taj deo posla. S` moje strane ce ostati uskraceni za poprilicnu sumu, jer isla preko njih ili sama to odradila, proces, odnosno duzina cekanja odgovora je ista, da bar oni za sumu koju uzimaju, obezbedjuju i brzi odgovor, pa jos i da pokusam, ali ovako za pakovanje koverte da mi uzmes vise od 50 evrica, nece moci. Da naglasim i to da kad sam prosli put slala, viza mi je odobrena 24.06. a pasos mi je stigao na kucnu adresu 1.07. znaci za 7 dana, pa sacekacu i tih 7+7 odlazak i povratak, ali necete me sisati kako vi hocete. Ovo je stvarno sramota. Pored postojece Ambasade u Beogradu mi se zamajavamo sa Becom i sa agencijom koja je i osnovana samo iz razloga da nam odere kozu sa ledja, kao da nam nije dovoljno oderana. To su moja iskustva danas iz VAC-a, sutra saljem postom, pa kako Bog zapoveda tako ce i biti, aj uzdravlje dragi moji forumasi, a javicu ja vec sta se desava, pozz

Па багра на челу са Мицом шалтерушом харала је и хараће све док им неко не стане на пут. Ако си раније сама радила требало је и сада јер са таквим недојебаним ликовима можеш само чир да добијеш. Тужно је што оне мисле да су на некој позицији и гледају те са висине па мисле да им се може. Такву сорту познајем врло. Ја ћу рећи за брата који је преко њих исто ишао. Каже она њему кад му је дала папир да је пасош послат и да тај папир не сме нипошто да изгуби иначе нема пасоша назад!?!? Хахахахаха. Па шта ће ако се не дај Боже нешто деси, поплава, пљачка, саобраћајка, јел то значи да не може добити свој пасош назад?? Пита их буразер. А оне ћуте гуске недојебане. То све треба снимити и на тв, то је најбољи начин борбе против таквих нељубазних говнара и ућароша. Хвала Богу па не морам више да их гледам јер сам далеко далеко а вама свака част. Поздрав.

Pozdrav svima, nisam se javljala iz razloga sto sam cekala povratnu informaciju iz Beca, pa s` obzirom da je juce stigla, evo da javim, da vas sve informisem, kako bi znali i to da postoji i drugi nacin slanja dokumenata u Bec, osim preko Vac-a. U ponedeljak 23.02. sam POSLALA DOKUMENTA SA SVE PASOSEM, OBICNOM POSTOM, PREPORUCENO, AVIONSKI SA POVRATNICOM I PLATILA PTT 932 DIN. Juce stigla povratnica, sto znaci da su dokumenta stigla na odrediste, a ono sto je najvaznije je da su i primljena od strane Ambasade. Iskreno, nisam ni sumnjala u to, jer apsolutno nevidim razlog zbog cega ih ne bi primili, Ambasadi ni iz dzepa ni u dzep, a mi budale nasedamo na trikove kojekakvih agencija i punimo im kasu, onako bas debelo. Dokumenta sam, na ovaj nacin poslala i 2013 godine, a evo i sada bez ikakvih problema. Uporedite cifre, 6650 din za uslugu pakovanja koverte, koju naplacuje VAC i Ptt koji sam ja platila, odnosno sama spakovala koverat, u iznosu od 932 din. Razlika drasticna, takodje moram naglasiti i to da sam ja za tu sumu odradila sve, a preko VAC-a ti uzmu jos 4500 din za troskove slanja pasosa, u slucaju da dobijes vizu. Neko se bas lepo dosetio da zaradi poprilicnu sumu. No dobro, apsolutno me neinteresuje ko se toga dosetio i koliko na tome zaradjuje, poenta je samo u tome da na meni nece zaradjavati, jer ja nisam ni glupa, a ni nepismena pa da ne znam sama spakovati koverat, jer to za cega oni uzimaju toliki novac i nije drugo no pakovanje koverte, Nista brze posiljka nestigne preko njih nego ovim putem kojim sam ja to poslala, oni nemaju nikakav uticaj na dobijanje vize, jer su samo posrednici, kao sto mi ni slanjem na ovaj nacin niko nista ne garantuje sto se vize tice, tako da sta je drugo to za cega uzimaju novac, vec pakovanje koverte. Tako stvari stoji, dragi moji forumasi, nadam se da ce vam ova informacija biti od koristi, a samim tim da ce vam u dzepu ostati nista manje vec okruglo 10. 000 dinara, pa sad vi kako hocete i kako odlucite, od volje vam. Srdacan pozdrav svima

Evo mene opet, ali ovog puta sa lepim vestima, jutros stigao viziran pasos sa multiple vizom koja vazi dok vazi i pasos, odnosno u mome slucaju do 2023 god. Malo je reci da sam srecna, jutros kad mi je postar doneo posiljku kad me slog nije udario, prvo sto ni u snu nisam mogla pomisliti da mi odgovor iz Beca moze stici tako brzo, manje od 3 nedelje od kako sam poslala dokumenta, a onda i cinjenica da su mi dali multiple vizu.
Bilo bi mi jako drago da svako ko ubuduce bude aplicirao za turisticku vizu, sledi moj primer i ne baca novac placajuci bespotrebno usluge kojekakvim agencijama, vec to uradi prosto i jednostavno za smesne pare, kao sto sam ja to uradila. Naravno ovo se ne odnosi na one koji apliciraju on-line, vec sve one koji to moraju pesice, odnosno slanjem dokumenata u Bec. Dobro procitajte sve sta sam napisala, ako nesto nije jasno javite se, tu sam jos uvek i rado cu vam pomoci oko svih nedoumica. Samo jos da naglasim i to da su moja dokumenta stigla u Bec 25.02.2015. viza je zalepljena u pasos 11.03.2015. znaci za tacno 14 dana su dokumenta obradjena, 12.03.2015. poslata iz Beca preporuceno i kao prioritetna posiljka, a stigla danas 14.03.2015. bez ikakve nadoknade, znaci nista nisam platila kad mi je postar urucio posiljku. Svi troskovi slanja, kao sto sam u predhodnom postu i napisala su me izasli 932 din, a VAC-u bih platila 6650+4800, suma sumaru 11.450,00, pa sad vi kako hocete, ako imate para na bacanje idite preko Vac-a, ja nemam i nisam glupa i nepismena da ne umem sama spakovati kovertu i poslati posiljku. U zdravlju mi ostali, dragi moji forumasi, pa ako imate kakvih pitanja javite se, pozz

Pozdrav svima na forumu. Planiram da apliciram za turisticku vizu i dvoumim se da li da apliciram online ili da saljem dokumenta u Bec? Sto mi preporucujete? Kompletirao sam skoro sve papire, isao sam i do Vac-a, kazu ceka se minimum mjesec dana. Puno korisnih informacija sam procitao na ovom forumu. Jedino nisam siguran da li su sva dokumenta skroz ok! Platypus kako doci do tebe?:)

Molim za jedan brzi odgovor. Da li mogu ja, za sina i cerku, koji su maloletni i zele provesti letnji raspust kod strica u Kanadi, poslati zahteve online? Putovace sami, bez pratnje roditelja.
Da li stavljam svoje ime i prezime na digitalni potpis pri slanju ucitanih dokumenata?
Hvala!
Usput zvala sam one ,,,, iz VAC-a da ih to isto pitam, i toliko su me naljutile, da sam bila blize, ufff!!!!
Pozdrav!

AcoPg, tu sam reci sta treba, gde je zapelo??? Ne znam kako da te posavetujem, meni je viziran pasos stigao za 2,5 nedelje, ali meni je vec treci put da apliciram, da li to ima neke veze ne znam, ali znam da se ceka dugo, kako se dogodilo da sam ja dobila tako brzo, stvarno mi nije jasno. Ako ti nesto nije jasno pitaj, sve sto mogu da pomognem i znam reci cu i pomoci cu. Pozz pa se cujemo

Evo mene opet, ali ovog puta sa lepim vestima, jutros stigao viziran pasos sa multiple vizom koja vazi dok vazi i pasos, odnosno u mome slucaju do 2023 god. Malo je reci da sam srecna, jutros kad mi je postar doneo posiljku kad me slog nije udario, prvo sto ni u snu nisam mogla pomisliti da mi odgovor iz Beca moze stici tako brzo, manje od 3 nedelje od kako sam poslala dokumenta, a onda i cinjenica da su mi dali multiple vizu.
Bilo bi mi jako drago da svako ko ubuduce bude aplicirao za turisticku vizu, sledi moj primer i ne baca novac placajuci bespotrebno usluge kojekakvim agencijama, vec to uradi prosto i jednostavno za smesne pare, kao sto sam ja to uradila. Naravno ovo se ne odnosi na one koji apliciraju on-line, vec sve one koji to moraju pesice, odnosno slanjem dokumenata u Bec. Dobro procitajte sve sta sam napisala, ako nesto nije jasno javite se, tu sam jos uvek i rado cu vam pomoci oko svih nedoumica. Samo jos da naglasim i to da su moja dokumenta stigla u Bec 25.02.2015. viza je zalepljena u pasos 11.03.2015. znaci za tacno 14 dana su dokumenta obradjena, 12.03.2015. poslata iz Beca preporuceno i kao prioritetna posiljka, a stigla danas 14.03.2015. bez ikakve nadoknade, znaci nista nisam platila kad mi je postar urucio posiljku. Svi troskovi slanja, kao sto sam u predhodnom postu i napisala su me izasli 932 din, a VAC-u bih platila 6650+4800, suma sumaru 11.450,00, pa sad vi kako hocete, ako imate para na bacanje idite preko Vac-a, ja nemam i nisam glupa i nepismena da ne umem sama spakovati kovertu i poslati posiljku. U zdravlju mi ostali, dragi moji forumasi, pa ako imate kakvih pitanja javite se, pozz

Da li ste slali na sledeću adresu dokumenta?

Visa Office
Embassy of Canada
Laurenzerberg 2/ 3
A-1010 Vienna
Austria

Pozdrav!!!! Hvala puno platypus na Vasim prethodno napisanim instrukcijama. Moj suprug i dvoje male dece smo uradili sve kako ste napisali da ste Vi uradili i 18.03.poslali dokumentaciju u Bec i juce dobili nazad vizirane pasose isto tako postom i nista nismo tu postarinu platili:-)

majex, cestitam, jako lepa vest i drago mi je da su Vam moje instrukcije pomogle. Takodje bih zelela da Vam se zahvalim sto ste se javili i sto ste sa nama podelili jednu jako vaznu i bitnu informaciju, a to je da daju Multiple vizu i onima koji prvi put apliciraju, a isto tako i da je daju i kad je upitanju cela porodica, kao sto je vas slucaj. Vrlo, vrlo, vazna informacija, nadam se da ce mnogima koristiti, a Vama jos jednom hvala sto ste bili toliko azurni, pa to i objavili, jer svako iskustvo je informacija vise i mnogima ovde ce biti od velike koristi. Zelim Vam srecan put, lep provod u Kanadi i svako dobro od srca, pozz

Pozdrav svima.
Ja sam sa svojom porodicom aplicirao za permanent residence vizu i pre 2 meseca nam je stigao pozitivan odgovor iz Kanade.
Trenutno smo na cekanju jer je aplikacija u Beču a koliko sam razumeo, oni aminuju.
E sad,danas dobijem poziv iz agencija gde mi covek kaze kako se kurs promenio i da treba opet prikazati na racunu novac koji smo vec jednom do sada prikazivali:
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/funds.asp
Ja tu nista ne razumem.
Zasto bismo opet radili nesto sto je vec odradjeno?
Da li neko zna o cemu se radi?
Hvala unapred na odgovoru.

Back