Vizu koju dobijes i koju ti zalepe u pasos je viza sa kojom ulazis u Kanadu,njen rok odnosno rok za ulazak u Kanadu je nekada bio 3 meseca,a sada cujem da je 6 meseci.Sto znaci,ako je pasos viziran danas onda je poslednji dan za ulazak u Kanadu 16.11.2013. ,ako do tog dana neudjes na teritoriju Kanade ona propada.Duzinu boravka u Kanadi odredjuju sluzbenici u imigracionom odeljenju na aerodromu,sto znaci,cim sletis,prodjes pasosku kontrolu ides na imigraciono i tamo obavljas razgovor sa sluzbenikom i on je taj koji ce ti u pasosu upisati duzinu boravka u Kanadi.Drugim recima od njega zavisi sve.Meni licno je pre 7 godina dao 6 meseci,iako sam isla kod drugarice,ali sam rekla iskreno da je moja zemlja jako daleko i da je avionska karta jako skupa i da se meni ne isplati da ostanem krace.Samo me je pogledao,nasmejao se i upisao 6 meseci.Kada sam podnosila zahtev za vizu u Beogrdu trazila sam na 1 mesec,to dokazuje da nisu povezani i da nemaju tu evidenciju,cega sam se ja najvise plasila.
Ovo je moje iskustvo od pre 7 godina,mozda nekome i posluzi,a kako cu sada proci,to cu videti,dokumenta sam poslala,pa sad kako Bog zapoveda tako ce biti.Pozz svima !!!