Kako poslati dokumenta u Beč? (Turisticka Viza Kanada)

@vinicka
U banci vam ništa pametno neće reći. Dobićete informaciju da je to do njihovog sistema, koji verovatno ne prihvata taj tip kartice i sugerisaće vam da probate drugom.
Više puta sam napisao, a ponavljam opet, izvadite poklon karticu Erste banke, dobija se isti dan na šalteru banke! Položite dinare na nju, i možete je odmah koristiti i prolazi sigurno! To je debitna tj prepaid kartica vezana za dinarski račun, namenjena je za plaćanja na internetu. Nema naknade za održavanje ili nešto slično. Pre toga sam pokušavao i sa Master karticom i sa redovnom Visa electron karticom, koje su takođe bile debitne, ali nije prolazilo.

Inače i na samom portalu CIC-a kada se loguje, negde piše da sistem prihvata KREDITNE kartice i SAMO određene tipove prepaid kartica, tako da u tom grmu leži zec....
potpuno s u pravu. Hvala!!:hvala: Uspela je uplata sa Erste poklon karticom..Sto se tice zemlje, u padajucoj listi postoji opcija other, not specified, i to sam izbarala. Proslo bez ikakvih problema, iz cuga...Jos da sto pre odobre..;)

Ja se izvinjavam, ne bih da budem dosadan ali procitah da se dobijaju turisticke vize za Kanadu na 10 godina!? Za Ameriku znam, jer imam turisticku vizu na 10 godina ali za Kanadu nisam znao, mislio sam da je izdaju samo na nekoliko meseci? Pa ako nekog ne mrzi ko je upucen da mi da tacnu informaciju. Hvala unapred :)

Odobravaju turisticku na 10 godina. Bas u Becu sam sreo devojku iz BG kojoj je odobran multiple entry na 10 g....

cestitammmmmm :) ajde javi na koliko si dobila :)

trazila sam za jedan ulazak: saljem klinca kod sestre. Dovoljan mu je jedan ulazak.;) Sad idem do poste da vidim kako stvari stoje sa preporucenim posiljkama: koje je vreme predvidjeno, kolko para, ima li pracenja i sl..Ako to ne, onda mislim agencija: 40 evrica i gotovo..Jel ima neko iskustvo sa agencijama koje su nosle pasos? (ne mislim na fedexe i dhlove, vec bas agencje koje vrse te usluge..meni rekose da im treba pismeno ovlascenje i mail od ambasade)

cestitammmmmm :) ajde javi na koliko si dobila :)

Vizu koju dobijes i koju ti zalepe u pasos je viza sa kojom ulazis u Kanadu,njen rok odnosno rok za ulazak u Kanadu je nekada bio 3 meseca,a sada cujem da je 6 meseci.Sto znaci,ako je pasos viziran danas onda je poslednji dan za ulazak u Kanadu 16.11.2013. ,ako do tog dana neudjes na teritoriju Kanade ona propada.Duzinu boravka u Kanadi odredjuju sluzbenici u imigracionom odeljenju na aerodromu,sto znaci,cim sletis,prodjes pasosku kontrolu ides na imigraciono i tamo obavljas razgovor sa sluzbenikom i on je taj koji ce ti u pasosu upisati duzinu boravka u Kanadi.Drugim recima od njega zavisi sve.Meni licno je pre 7 godina dao 6 meseci,iako sam isla kod drugarice,ali sam rekla iskreno da je moja zemlja jako daleko i da je avionska karta jako skupa i da se meni ne isplati da ostanem krace.Samo me je pogledao,nasmejao se i upisao 6 meseci.Kada sam podnosila zahtev za vizu u Beogrdu trazila sam na 1 mesec,to dokazuje da nisu povezani i da nemaju tu evidenciju,cega sam se ja najvise plasila.

Ovo je moje iskustvo od pre 7 godina,mozda nekome i posluzi,a kako cu sada proci,to cu videti,dokumenta sam poslala,pa sad kako Bog zapoveda tako ce biti.Pozz svima !!!

Vizu koju dobijes i koju ti zalepe u pasos je viza sa kojom ulazis u Kanadu,njen rok odnosno rok za ulazak u Kanadu je nekada bio 3 meseca,a sada cujem da je 6 meseci.Sto znaci,ako je pasos viziran danas onda je poslednji dan za ulazak u Kanadu 16.11.2013. ,ako do tog dana neudjes na teritoriju Kanade ona propada.Duzinu boravka u Kanadi odredjuju sluzbenici u imigracionom odeljenju na aerodromu,sto znaci,cim sletis,prodjes pasosku kontrolu ides na imigraciono i tamo obavljas razgovor sa sluzbenikom i on je taj koji ce ti u pasosu upisati duzinu boravka u Kanadi.Drugim recima od njega zavisi sve.Meni licno je pre 7 godina dao 6 meseci,iako sam isla kod drugarice,ali sam rekla iskreno da je moja zemlja jako daleko i da je avionska karta jako skupa i da se meni ne isplati da ostanem krace.Samo me je pogledao,nasmejao se i upisao 6 meseci.Kada sam podnosila zahtev za vizu u Beogrdu trazila sam na 1 mesec,to dokazuje da nisu povezani i da nemaju tu evidenciju,cega sam se ja najvise plasila.

Ovo je moje iskustvo od pre 7 godina,mozda nekome i posluzi,a kako cu sada proci,to cu videti,dokumenta sam poslala,pa sad kako Bog zapoveda tako ce biti.Pozz svima !!!

Hvala na objasnjenju, doduse mozda ja nisam dobro formulisao pitanje. Znam da odredjuje imigraciono na ulasku, isao sam u USA a to je verujem isto, mada za USA koliko znam iako je trajanje vize 10 god, ne mora da se udje u USA u roku od 6 meseci od trenutka izdavanja vize. Znam da turisticka viza ne traje 10 god i da moze toliko da se ostane u Kanadi, vec me zanima da li daju vizu kao USA da ima vaznost 10 godina pa kad sletis svakako ce imigraciono odrediti duzinu ostanka...

Cestitam na odobrenoj vizi :klap:
Da li si poslala pasos na viziranje? Koja opcija je za to najbolja (osim odlaska u Bec)? Koje su cene, koliko vremena je potrebno za to.. Videla sam da ima neka agencija tera travell koja se bavi tim, ali nikako nisam mogla da ih dobijem... Molim te da podelis svoje iskustvo...
Pozdrav

prekjuce smo preko te agencije poslali pasos..Nesto mi se stvarno ne putuje samo radi toga u bec..:cool: Rekose da im treba par dana...javicu kakvo je iskustvo. To zadovljstvo kosta 40 evrica...opet jeftinije nego dhlovi i sl..ili putovanje tamo. Nesto skuplje nego postp, al ko velim, valjda je i sigurnije..;)

Pa pobogu zasto preko agencije?! Citate li vi ljudi uopste postove ili samo dodjete i opalite pitanje na koje je odgovoreno vec min. xy puta, poput ovog koliko dana se ceka, bla,bla bla....?! Vec je receno je da se ne placa povratak posiljke, samo slanje koje DHL-om kosta 4400din,Fedexom 3500din ,a UPS-om kako danas cujem 2700din sto je sve manje od 40 e koliko Vam je uzela agencija. Mozete pratiti i temu "Vize za Kanadu" na putovanja.info forumu, takodje dobar forum i ima dosta korisnih informacija! Pozdrav!

Pa pobogu zasto preko agencije?! Citate li vi ljudi uopste postove ili samo dodjete i opalite pitanje na koje je odgovoreno vec min. xy puta, poput ovog koliko dana se ceka, bla,bla bla....?! Vec je receno je da se ne placa povratak posiljke, samo slanje koje DHL-om kosta 4400din,Fedexom 3500din ,a UPS-om kako danas cujem 2700din sto je sve manje od 40 e koliko Vam je uzela agencija. Mozete pratiti i temu "Vize za Kanadu" na putovanja.info forumu, takodje dobar forum i ima dosta korisnih informacija! Pozdrav!
a sto se zestis, pobogu...:zper: Pa agencija zato sto necu da se mislim gde je posiljka i dokle je stigla i tako to.:whistling:.Konacno, sta ima i veze: pitaju ljudi kolko dana...pa i to je okej: tako smo i saznali da znatno brze ide online...Uostalom, citanje postova nije obavezno:cao:

stigo pasos!:super:
da rezimiram moje skustvo:
1. slanje dokumenata: online
mane: sem skupljanja gomile dokumenata prepreke su i skeniranje, "pakovanje"...sve uz prlicno sugav sajt ambasade ...:roll::rtfm:
vazno: popuniti sve sto se trazi. Bolje je poslati i visak, nego manjak dokumenata (savet za one koj salju samu maloletnu decu: nemojte se baktati sa formularom koji dobijete da popunite. Umesto toga dajte dobro forulisano izjavu u pisanoj formi: " mi roditelji (sa sve jmbg ) tog i tog saglasni smo da nase dete (pa jmbg) putuje samo u tom i tom intervalu, kod toga i toga, pa adresa pasos .".I onda to overiti u opstini
prednost: brzo se resava: dva radna dana
2. slanje pasosa: agencija
mane: mozda kosta nesto vise nego neki drugi nacini slanja
prednost: sigurnije (bar ja tako mislim) i brzo : tri radna dana.

Srecno svima!!:bye:

Moje iskustvo je online aplikacija, nakon dva radna dana odobrena viza. Otisao licno u Bec, predao ujutru pasose i potvrdu koja stigne na MyCIC acount, sluzbenik na salteru mi rekao da dodjem u 15h. Dosao malo ranije,sve bilo spremno samo uzeo svoje pasose.Kapiram da je nekom trosak da ode u Bec, ali ovo vam je sigurno najbrza i najmirnija varijanta (nema stresa gde se nalaze pasosi i kad ce stici).

Covek do mene je bio iz neke agencije, ne secam se tacno koje, i predavao je za 20-ak viza, dve pune kese, a podizao 4-5 pasosa kojima su odobrene vize. Nije me bas voleo kad sam ljudima u cekaonici pricao svoj iskustvo i kako mi je viza odobrena za dva dana. Objasnjavao im je da je apliciranje online moguce,ali "da je jako komplikovano" i da su "jednu zenu odbili online pa je aplicirala preko njih i dobla vizu". Razumem,covek se bori za svoj hleb,ali treba reci ljudima sve opcije ionako ce se vecina svakako odlucit da preda agenciji papire pa da ceka 30 dana na odobrenje vize.

Srecno svima!!! :ok:

Dopuna: Sluzbenik u ambasadi je u par navrata rekao da je zvanicno vreme za odgovor na online aplikaciju 14 dana.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima na forumu!

Ja sam poslao komplet papire, dokumente i pasos preporuceno sa povratnicom jos 15.03.2013.
Stiglo im je 18.03.2013. i od tada ni glasa od njih.
Sada vec polako pocinje da me obuzima panika jer se vec blizi i odlazak na more u Grcku, pa bi mi moj pasos svakako dobro dosao.
Ne znam sta da radim, da li da ih pozovem da pitam sta se desava, slanje e-maila ne vredi jer ne odgovaraju...
Da li ima nekoga ko je cekao ovoliko dugo na povratnu informaciju?
I na koji broj je najbolje zvati, ako ima nekog ko je vec zvao, ili bilo kakav savet sta raditi...

Inace ovo mi je treci zahtev za turisticku vizu, u prethodna dva slucaja rezultat je neresen, tj. jednom sam odbijen, a drugi put bejah u Ca.
Ako imate nekih pitanja slobodno pitajte sve sto vas zanima...

Hvala unapred svima na pomoci!

Back