Kako poslati dokumenta u Beč? (Turisticka Viza Kanada)

Pozdrav forumasi,

ovako, nisam obavesten preko e-mail-a nego mi je samo stigla posiljka, doneo mi postar na vrata.
Kao i prosli put, sve papire koje sam im poslao su zadrzali, vratili su mi pasos, vojnu, radnu knjizicu itd...
Viza pocinje 24.05.2013. a istice 21.11.2013.
Datum posilljke iz Beca je kao i datum pocetka vize, 24.05.2013. a stigla mi je na ruke 03.06.2013.
Znaci 10. dana su mi u startu skinuli.

:bye:

Poslednja izmena:
Onda sam pogresno razumeo...
Meni je odobreno 29.05 poslat mail 30.05, a pasos sam dobio danas 05.06.20013
I meni viza tece ceo jun, i sam sada u nedoumici jer su mi u agenciji objasnili kao opusteno kada dobijem vizu imam 6 meseci da udjem u kanadu i da mi na ulasku udaraju vizu i racuna se od tog dana 6 meseci, medjutim meni viza tece a skola mi je pocela vec sredinom maja...
U pasosu stoji da viza vazi od 29.05 do 30.11 a ja jos nisam spreman da idem jer jos nisam prodao auto, a sada ne mogu ni fizicki stici jer ceo program traje 6 meseci a ja sam vec u minusu par dana i jos min 2-3 nedelje dok se ne spremim za put.
Uh bas sam zakomplikovao, ni sam ne razumem sta pitam :-)
Postoji li mogucnost da mi oni na granici promene datum vize i da mi se racuna 6 meseci od ulaska u zemlju, s tim sto bih od koledza trazio dokumenta za novi, kasniji datum pocetka predavanja a koji bi mi bio relevantan za novi start vize na 6 meseci.
Ima li neko iskustva sa ovako nekom zavrzlamom!

Onda sam pogresno razumeo...
Meni je odobreno 29.05 poslat mail 30.05, a pasos sam dobio danas 05.06.20013
I meni viza tece ceo jun, i sam sada u nedoumici jer su mi u agenciji objasnili kao opusteno kada dobijem vizu imam 6 meseci da udjem u kanadu i da mi na ulasku udaraju vizu i racuna se od tog dana 6 meseci, medjutim meni viza tece a skola mi je pocela vec sredinom maja...
U pasosu stoji da viza vazi od 29.05 do 30.11 a ja jos nisam spreman da idem jer jos nisam prodao auto, a sada ne mogu ni fizicki stici jer ceo program traje 6 meseci a ja sam vec u minusu par dana i jos min 2-3 nedelje dok se ne spremim za put.
Uh bas sam zakomplikovao, ni sam ne razumem sta pitam :-)
Postoji li mogucnost da mi oni na granici promene datum vize i da mi se racuna 6 meseci od ulaska u zemlju, s tim sto bih od koledza trazio dokumenta za novi, kasniji datum pocetka predavanja a koji bi mi bio relevantan za novi start vize na 6 meseci.
Ima li neko iskustva sa ovako nekom zavrzlamom!

Mislim da je agencija u pravu, trebalo bi da viza počinje da teče od momenta kada sletiš na kanadsko tlo. U svakom slučaju možeš iz Kanade, ako ti bude trebalo da tražiš produženje.
Pretpostavljam da si školu jezika upisao pri nekom koledžu ? Ranije kada sam se raspitivao o takvom programu, u mnogim školama su datumi za uključenje u program bili svaki mesec, a u nekim školama i češće!
Čudi me da su ti tako brzo odgovorili na zahtev za TRV, moguće da je zbog početka nastave? I ja sam aplicirao online, pa evo čekam već 10 dana odgovor i ništa....

Pretpostavljam da si školu jezika upisao pri nekom koledžu ? Ranije kada sam se raspitivao o takvom programu, u mnogim školama su datumi za uključenje u program bili svaki mesec, a u nekim školama i češće!
Čudi me da su ti tako brzo odgovorili na zahtev za TRV, moguće da je zbog početka nastave? I ja sam aplicirao online, pa evo čekam već 10 dana odgovor i ništa....

Mislim da skola pocinje svakog ponedeljka u mesecu, a takve "laste prolaste" skole su kazu jako unosan biznis u Kanadi jer oko trecine ukupnog broja emigranata ulazi u zemlju putem studentske vize. Samo sto je to kod nas malo poznato dok kinezi, indijci, koreanci i ostala nasa braca ulaze masovno na ovaj nacin vec godinama!
Papiri su stigli 29.04, a odgovor sam dobio posle tacno mesec dana, ne kaze dzaba stara izreka "plati pa se klati! "
Matematika je jasna, samo na skolarine koja je u mom slucaju minimalna i iznosi nesto preko 3.000 CAD x 100.000 ljudi godisnje = Nas i Rusa 300.000.000 tu treba dodati jos i cifru od minimalno 1.000CAD po mesecu skolovanja i evo dva NIS-a godisnje ili ti okvirno oko milijarde CAD.

mr.black,vec sam pisala o tome,ova viza koja ti je u pasosu i koja ti traje do 30.11,je viza za ulazak,ako ne udjes do tog datuma u Kanadu ona propada,sto znaci ako resis da ides,pa recimo tamo negde 5.07.2013. ,sletis na Kanadsko tlo,dodjes u imigraciono,tvoja viza koju imas u pasosu i datum do kojeg ona vazi vise ne igraju nikakvu uloge.Tebi sluzbenici u imigracionom odredjuju duzinu boravka i ono sto ti oni budu upisali u pasos je najbitnije,ako budes imao srece bice to max. 6 meseci,znaci od tog datuma kad si sleto na kanadsko tlo,pa do onog datuma koji ti sluzbenik bude upisao to je duzina tvog boravka.Ovo ti kazem iz svog licnog iskustva,jer sam vec bila u Kanadi.Nadam se da si razumeo sve sto sam ti napisala,nema potrebe da se sekiras,ti vizu imas u pasosu.Pozz

Evo mog problema ...
Danas odem do poste da posaljem papire zajedno sa pasosem i u Posti mi mazu da ne mogu pasos da saljem preko njih jer im na carini ne dozvoljavaju da oni salju pasose i licne karte. I kazu da ne mogu ni Post expresom da saljem vec samo preko DHL=a pa me zanima da li je neko imao slicno iskustvo i sta da radim jer mi se iskreno ne BACA 4-5 hiljada na DHL kad mogu lepo da posaljem preporuceno za 500 - 600 din ili u krajnjem slucaju Post Expresom!

Na koju si vizu ti ulazila?!
Na dokumentu koji sam dobio mail-om i koji treba da predam po ulasku u kanadu pise "Type: Permit - WP / Permis- PT", onda pise "broj xxxxxxx", o na kraju "Permit validity 30.11.2013"
Bilo bi super da je tako kao sto ti kazes i logicno je, a takva prica je bila i u agenciji u prvo vreme ali sada nesto izgleda muljaju i kao moram da udjem sto pre jer mi sada kazu da mi viza tece fakticki od datuma izdavanja 30.05 i da vazi do 30.11. bez obzira kada udjem.
Znaci oni ce mi prelepiti postojecu vizu?! Hvala ti, sada mi je malo lakse...
Ako si u pravu, a voleo bih da jesi Vizu moram dobiti na 6 meseci jer mi program toliko traje.

mr.black,upravo tako validity 30.11.2013. znaci do tada moras uci.Svi koji dobiju vizi,ma koja ona bila,dobiju na 6 meseci,svako od ovih ljudi sa foruma je dobio tako,to mozes i da proveris ako ih i pitas,znaci ono sto se dobije iz Ambasade je na 6 meseci.E sad razmisli,zar nije ne logicno da oni svima tako dele vize na 6 meseci?Naravno da je ne logicno i da ne dobiju svi max.,odnosno 6 meseci.To,duzinu boravka ti dobijes kad krocis na tlo Kanade.Posto ti ides na skolovanje ti odmah dobijes max.Nema nikakvih prelepljivanja,ti pre imigracionog kad sletis ides na pasosku kontrolu,tu ti lupe pecat sa datumom kada si usao u Kanadu i provere vizu koju si dobio u Ambasadi,zatim ides na imigraciono i tamo ti na stranici gde je vec zalepljena viza lupe pecet i rukom upisu datum do kada moras napustiti Kanadu.Ti imas pravo iz Kanade traziti jos jedan produzetak od 6 meseci,ali to sad nije ni bitno,to ces vec odradjivati tamo.Nemoj da te buni to sto ti viza tece,jer ona nema nikakve veze sa duzinom boravka.Pusti agenciju to su prazne price,ovo je sustina i tako se proces odvija,ja bila,ja iskusila na svojoj kozi.Kad sam ja isla viza koju sam dobila u Ambasadi je bila na 3 meseca,a tamo sam dobila na ulasku 6 meseci.Nemas razloga da se nerviras i trosis zivce bespotrebno,a videces i da sam upravu,pa ces mi to i javiti kad sve to prodje i budes u Kanadi,hahahahaha ako se budes setio.Prvo se nerviramo dok prikupljamo dokumenta,pa onda kad posaljemo,pa sto nista nejavljaju,pa cekamo e-mail i postara,e onda kad sve to prodje i stigne pozitivan odgovor,sreca kratko traje,jer sami sebi dizemo tenziju bespotrebno sa koje-kakvim glupostima.ZAKLJUCAK ne trosi zivce vec se usresredi na to da sto pre odes,ti si dobio max. i sad udri brigu na veselje.Ajd` pa se cujemo i svako dobro ti zelim!!!

Vec sam postavio ovo pitanje ali mi niko ne daje odgovor, ne znam kako neko dobija trajanje vize(ne duzinu boravka u kanadi)na 6 meseci, a neko dobija 10 godina, da li to ima veze sa single ili multi vizom, pokusavao sam da nadjem na njihovom sajtu ali nisam uspeo. Koliko vidim svi dobiju na 6 meseci, pa me zanima ako neko zna da li oni uopste daju na 10 godina kao USA ili daju turisticku vizu iskljucivo na 6 meseci? Hvala

Da bi dobio na 10 god moraš aplicirati za multientry vizu. To naravno ne znači, da ne bude zabune, da možeš ostati 10 godina u Kanadi u cugu :)
Za multientry moraš imati razlog zašto tražiš, npr blisku rodbinu koju planiraš da posećuješ ili neke poslovne veze u Kanadi i sl.
Što se tiče single entry vize, ne dobiju svi na 6 meseci, pročitaj postove iznad... 6 meseci je max dužina boravka nakon ulaska, odnosno onoliko koliko ti odrede službenici po sletanju u Kanadu.

Da bi dobio na 10 god moraš aplicirati za multientry vizu. To naravno ne znači, da ne bude zabune, da možeš ostati 10 godina u Kanadi u cugu :)
Za multientry moraš imati razlog zašto tražiš, npr blisku rodbinu koju planiraš da posećuješ ili neke poslovne veze u Kanadi i sl.
Što se tiče single entry vize, ne dobiju svi na 6 meseci, pročitaj postove iznad... 6 meseci je max dužina boravka nakon ulaska, odnosno onoliko koliko ti odrede službenici po sletanju u Kanadu.

da da, to znam, imam turisticku vizu za Ameriku na 10 god, znam da ne moze da se ostane toliko, bio sam u USA nego me je zanimalo da li je isti princip. Znam da sluzbenici prilikom sletanja odredjuju duzinu boravka, a bitnije mi je da ako nameravam da idem i kasnije da ne moram ponovo da apliciram za vizu

znaci samo si aplicirao za multi vizu,,,nista dodatno ne treba? za koliko si dobio odgovor ako si aplicirao online?

Nista, nisam imao i neki poseban razlog putovanja (svadba, sahrana,...) sto tamo navode kao primer. Jednostavno su nas pozvali prijatelji u posetu. Pretpostavljam da im veliku ulogu za tako nesto igra travel history i to da smo vec imali US vizu, bili vise puta, dobili je ponovo.

Aplikaciju sam poslao u cetvrtak popodne, a dobio mejl u ponedeljak prepodne, znaci 3 dana sa vikendom.

Sent from my HTC Desire HD A9191 using Forum Krstarice mobile app

Pozdrav za sve forumase,
Imam pitanje i nadam se da ce neko mi pomoci. Treba da apliciramo brat i ja za vizu, ( 20god i 18 god ) . Razlog odlaska u Kanadu je poseta kod tetke. Raspitali smo se za potrebna dokumenta i rekli su nam da je potrebno:
1. Potvrda iz skole ( fakulteta ) da smo redovni
2. Fotokopija zadnjeg svedocanstva i fotokopija indeksa sa ispitima
3, Rezervacija karata
4. Potvrda o zapolenju roditelja, i njihova mesecna primanja
5. Kopija celog pasosa i pasos original.

E sad, tetka nam je poslala svu potrebnu dokumentaciju sto se tice njene strane ( pozivno pismo, potvrda o statusu, potvrda o zaposlenju ). Mi smo poceli da prikupljamo svu dokumentaciju, ali nas interesuje sto se tice prevoda za engleski, da li sva dokumenta trebaju da se prevedu na engleski, i kako npr. da prevedem svoje svedocanstvo? Da li to prevodim na obicnom papiru koji stavim uz original svedocanstvo na srpskom ili kakoo...
Unapred hvala!!

Nista, nisam imao i neki poseban razlog putovanja (svadba, sahrana,...) sto tamo navode kao primer. Jednostavno su nas pozvali prijatelji u posetu. Pretpostavljam da im veliku ulogu za tako nesto igra travel history i to da smo vec imali US vizu, bili vise puta, dobili je ponovo.

Aplikaciju sam poslao u cetvrtak popodne, a dobio mejl u ponedeljak prepodne, znaci 3 dana sa vikendom.

Sent from my HTC Desire HD A9191 using Forum Krstarice mobile app

e hvala,,,,super,,bas mi je drago :)
zanima me a i verujem da ne moras da sletis u Kanadu u roku od 6 meseci,,,kao kada je single entry viza ili gresim?

DavidLoki ,vidi ovako,sva dokumenta moraju biti prevedena na engleski,pa i svedocanstvo.Prevod ne mora biti overen kod sudskog tumaca,znaci na papiru svojerucno,ako toliko vladas jezikom da mozes to sam da uradis.Sto se pasosa tice saljes fotokopiju starog pasosa ili jos bolje stari pasos mozes poslati a da ga ne fotokopiras,jer ja sam moj stari fotokopirala,pa kad sam videla koliki je to stos papira,a i ovako je koverat u kojem sam poslala dokumenta u Bec bio poprilicno i debeo i tezak,tako da sam poslala original stari pasos na uvid.Tetka treba da ti posalje i taksu T4,a bilo bi dobro da napises i propratno pismo i tamo navedes da ona snosi troskove vaseg boravka,kao i trosak povratne avio-karte.

Zna li neko ko je dobio radnu ili studentsku vizu da li su one sa vise ulazaka u zemlju ili samo sa jednim? Suprug je dobio studentsku, a ja open work.
Isto me interesuje da li treba da uzimamo povratnu kartu ili samo u jednom pravcu jer nam je viza na 1god i 6meseci? Sve avio karte najvise vaze godinu dana i propasce sigurno... da li bi tamo na aero u imigracionom mogli da nam prave problem ako je u jednom pravcu? Zna li neko?
I sta vi mislite, da li je pametno staviti ovde na karticu novac ili nositi kes?
Zna li neko odgovore na ova pitanja? Hvala unapred

Multiple ili ne zavisi od toga koju si trazila i platila, mislim da je studentska multiple 125CAD , a sa jednim 75CAD!

Idemo malo offtopic ali i mene interesuje ovo sa novcem?! Na nekom od foruma sam vec procitao da je bolje ovde zameniti novac i nositi dolare. Do 10.000 ne mora da se prijavljuje na granici, a moze biti problem tamo u banci jer mozda nece hteti da prime toliku cifru u kesu pa nebi bilo lose nabaviti neku potvrdu od nase banke da je kes podignut sa racuna i prikazati im!
Ja planiram da ponesem potvrdu od banke koju sam prilagao za dobijanje vize u ambasadi!
Malo mi je trip nositi kesh pogotovo sto putujem u petak i do ponedeljka kada cu u banku cu biti u hostelu sa sveznjem novcanica...
Kakve su opcije sa karticamai koliko se placa transver novca, mozda je neko upuceniji?!
Slusao sam price kao cim sletis u banku i otvoris racun. Interesuje me kako u Kanadi mogu otvoriti racun ako jos nemam adresu prebivalista?!

Back