mr.black,upravo tako validity 30.11.2013. znaci do tada moras uci.Svi koji dobiju vizi,ma koja ona bila,dobiju na 6 meseci,svako od ovih ljudi sa foruma je dobio tako,to mozes i da proveris ako ih i pitas,znaci ono sto se dobije iz Ambasade je na 6 meseci.E sad razmisli,zar nije ne logicno da oni svima tako dele vize na 6 meseci?Naravno da je ne logicno i da ne dobiju svi max.,odnosno 6 meseci.To,duzinu boravka ti dobijes kad krocis na tlo Kanade.Posto ti ides na skolovanje ti odmah dobijes max.Nema nikakvih prelepljivanja,ti pre imigracionog kad sletis ides na pasosku kontrolu,tu ti lupe pecat sa datumom kada si usao u Kanadu i provere vizu koju si dobio u Ambasadi,zatim ides na imigraciono i tamo ti na stranici gde je vec zalepljena viza lupe pecet i rukom upisu datum do kada moras napustiti Kanadu.Ti imas pravo iz Kanade traziti jos jedan produzetak od 6 meseci,ali to sad nije ni bitno,to ces vec odradjivati tamo.Nemoj da te buni to sto ti viza tece,jer ona nema nikakve veze sa duzinom boravka.Pusti agenciju to su prazne price,ovo je sustina i tako se proces odvija,ja bila,ja iskusila na svojoj kozi.Kad sam ja isla viza koju sam dobila u Ambasadi je bila na 3 meseca,a tamo sam dobila na ulasku 6 meseci.Nemas razloga da se nerviras i trosis zivce bespotrebno,a videces i da sam upravu,pa ces mi to i javiti kad sve to prodje i budes u Kanadi,hahahahaha ako se budes setio.Prvo se nerviramo dok prikupljamo dokumenta,pa onda kad posaljemo,pa sto nista nejavljaju,pa cekamo e-mail i postara,e onda kad sve to prodje i stigne pozitivan odgovor,sreca kratko traje,jer sami sebi dizemo tenziju bespotrebno sa koje-kakvim glupostima.ZAKLJUCAK ne trosi zivce vec se usresredi na to da sto pre odes,ti si dobio max. i sad udri brigu na veselje.Ajd` pa se cujemo i svako dobro ti zelim!!!