Kako popraviti rang sajta na google ???

Sta je, niste se valjda umorili od SEO??? Pravim jedan SEO tutorial , pa bih zeleo da kazete sta mislite!

Jel zna neko za neki kvalitetan blog ili šta, gde se priča o najnovijim SEO otkrićima?

lol

ljubaf pusti tutorijale ima toga na sceni zilijardu strana. gledaj kako to da uposlis sto vec znas

server ne placaju noob webmaster korisnici vec prodaja proizvoda - laser target besplatna poseta - hell yeah

Matori, vidim da si se primio skroz na PPS - ako se ne varam pay per sell !_?

Sta je preduslov za posao koji ti radish... jer praviš sajtove koji forsiraju proizvode raznih grupa, pa onda lepish reklame koje ciljaju na njih ... ili to radish preko blogova. Predpostavljam da su ti blogovi i ostalo samo reklama za takve sajtove.

Ako možeš samo ovlaš da opišeš princip i konstrukciju !?

Matori, vidim da si se primio skroz na PPS - ako se ne varam pay per sell !_?

Sta je preduslov za posao koji ti radish... jer praviš sajtove koji forsiraju proizvode raznih grupa, pa onda lepish reklame koje ciljaju na njih ... ili to radish preko blogova. Predpostavljam da su ti blogovi i ostalo samo reklama za takve sajtove.

Ako možeš samo ovlaš da opišeš princip i konstrukciju !?

radi se sa datafeeds (csv katalog baze prozivoda)(to je ujedno glavnica sadrzaja i osnova indexa) to se konvertuje u php/mysql sisteme sa skriptama koje citaju csv datafeeds ili u staticke strane ili rss ili rss2blog preko raznih generatora

da bi doshao do datafeedova mora da te prihvate merchanti iz affiliate mreza a za to moras imas reprezentativni sajt na osnovu koga apliciras za saradnju i feedove

nekim feedovima treba dodatna obrada neki su gotovi i spremni a onda

kad to napravis i izorganizujes onda imas mnogo materijala a do traffica se probijas indexom i linovima + optimizacijom

reklamiras odakle god moze da dodje poseta a da nije poseta nezainteresovanih ili ljudi koji ne kupuju online

blogovi mogu da pomognu isto i rss i index preko xml sajt mapa ili html sajt mapa ali je osnova dobrog saobracaja na socijalnim mrezama - iz bookmarka ljudi koji su vec bili na sajtu zato sajt mora da otkida i da uliva poverenje i imenom i izgledom i ponudom dosta second grade saobracaja stize sa facebook, myspace, twitter, hi5, stumbleupon, delicious itd socijalnih servisa a najbitniji je target saobracaj sa pretrazivaca sto na masu indexiranog sadrzaja moze da bude prilicno dobro

i tako malo je komplikovano da se to spakuje u post ali to je sustina. Da bi se razbijalo u tome potrebno je oko 2 dine znojenja dlakavog backparta ali je izvodljivo i prilicno profitabilno kad krene saobracaj

ZLO !

To je oko 10h dnevno za compom, predpostavljam_?

Weć imam cilindar i -2.5 na levom oku, moraću da razmislim dobro o tome što si rekao ! :-)

Pozdrav majstore !

10 i vishe sati u pochetku pogotovo dok uchish i skupljash fore oko obrade feedova, pripreme sajtova ili reklame (site launch)

sad ne radim skoro nishta do sledeceg velikog uploada i sirenja kolichine domejna i skripti+blogova+stranica samo nadgledam postojece za sluchaj da negde neshto baguje

do stotog domejna je tesko posle je dosta lakse :P

Ljudi nema potrebe da od pretrazivaca pravite neku misteriju. Zapravo to su vrlo jednostavni programi koji pozicioniraju sajtove na svojim stranicama uglavnom u zavisnosti od toga kolika je poseta sajtu. Kao dokaz tome dacu graficku statistiku posete mog sajta, i vidite kako poseta sa pretrazivaca (zuta linija) STRIKTNO prati direktnu posetu (plava linija) i zbirnu posetu:

capture1ov.jpg

Ljudi nema potrebe da od pretrazivaca pravite neku misteriju. Zapravo to su vrlo jednostavni programi koji pozicioniraju sajtove na svojim stranicama uglavnom u zavisnosti od toga kolika je poseta sajtu. Kao dokaz tome dacu graficku statistiku posete mog sajta, i vidite kako poseta sa pretrazivaca (zuta linija) STRIKTNO prati direktnu posetu (plava linija) i zbirnu posetu:

to je netacno.

pretrazivaci nisu prosti vec vrlo kompleksni pogotovo najbolji medju njima

direktna poseta moze da se fejkuje i kolicina posete nema direktne veze sa ranking pozicijom a po svemu sudeci ni indirektne veze. pretrazivace nije briga koliko posete drugi salju vec koliko ce oni da salju. Svaki pretrazivac je vishe univerzum za sebe iako na njih deluju isti linkovi

tvoj dokaz je besmislica koja ne znaci apsolutno nista

kao dokaz za sve sto sam rekao u ovoj temi i iza toga stoje godine bavljenja optimizacijom i masovnim publishingom kao i veze oko optimizacije sa stotinjak ljudi sirom sveta koji puno radno vreme posvecuju marketingu online web developmentu i rankiranju u pretrazivacima

svoditi SEO na nesto tako trivijalno kao sto je pracenje direktne posete od strane algoritma u rangiranju odredjene strane ili sajta je najblaze receno ne samo zabluda vec i besmislica

to je netacno.

pretrazivaci nisu prosti vec vrlo kompleksni pogotovo najbolji medju njima

direktna poseta moze da se fejkuje i kolicina posete nema direktne veze sa ranking pozicijom a po svemu sudeci ni indirektne veze. pretrazivace nije briga koliko posete drugi salju vec koliko ce oni da salju. Svaki pretrazivac je vishe univerzum za sebe iako na njih deluju isti linkovi

tvoj dokaz je besmislica koja ne znaci apsolutno nista

kao dokaz za sve sto sam rekao u ovoj temi i iza toga stoje godine bavljenja optimizacijom i masovnim publishingom kao i veze oko optimizacije sa stotinjak ljudi sirom sveta koji puno radno vreme posvecuju marketingu online web developmentu i rankiranju u pretrazivacima

svoditi SEO na nesto tako trivijalno kao sto je pracenje direktne posete od strane algoritma u rangiranju odredjene strane ili sajta je najblaze receno ne samo zabluda vec i besmislica

Ok ali daj neki dokaz za svoju tvrdnju da na poziciju sajta na pretrazivacima ne utice, ili malo utice realna poseta sajta, kao i dokaz da jos 1000 stvari dosta uticu na to!!! Ja sam dao dokaz za moju teoriju. Sve posete mom sajtu su realne i nema nikakvih laziranja. Ajde neka naprave jos neki ovakav grafikon posete pa da vidimo kakva je situacija. Moguce je da poseta koja pristize sa pretrazivace na moj sajt prati liniju ukupne posete SAMO U SLUCAJU mog sajta. Ajde napravite za vase sajtove pa da vidimo da li je to pravilo ili ne.

68180796.jpg

ovo je sa jednog mog sajta

maja je promenjen server , IP i uklonjeno nesto materijala. Taj sajt postoji vec duze vreme (dve ipo godine) bez ikakvih ozbiljniji turbulencija u poseti a saobracaj je uglavnom bio ostvaren iz google pretrazivaca.
Medjutim, ozbiljnija propaganda istog sa linkovanjem i novom kolicinom sadrzaja pocela u junu sto se odrazilo na status avgusta i gotovo eksponencijalno predvidjam isto za septembar i oktobar posto je kampanja u toku. Sam saobracaj rpetrazivaca nije drasticno skocio iako se saobracaj uvecao. Uvecao se zbog alternativnih izvora saobracaja dok je google i dalje otprilike u istoj kolicini zastupljen kao i pre skoka posecenosti u avgustu

nadam se da ti je jasnije da google ne zavisi od yahoo i ovaj od drugog da sami odredjuju iz sopstvenog sistema koliko cega ide kome . Jedan link moze da ti vredi na obe lokacije ali ne zavisi koliko saobracaja ces dobiti od toga koliko saobracaja imas. To moze da zavisi na sajtu ali nikako ne na pretrazivacu. Normalno je da se nadas boljitku ako vec neko vreme ostavarujes poboljsanje ali opet moze se desiti i poniranje u ranking poziciji sto je potpuno suprotno tezi da ce se uvecavati jer se uvecavalo

Pre oko mesec dana sam napravio svoj prvi blog (amaterski) :-) i do sada napisao 4 posta. Poslušao sam neke savete odavde, i blog je brzo dospeo na PRVU stranu za jednu ključnu reč, na 7. poziciju (od oko 65000 rezultata pretrage) gde se održava 10-ak dana, uz MINIMALNU posećenost! Ne znam koliko će potrajati, niti se nešto razumem u SEO, SERP... ali mi postalo zanimljivo, pa ću nastaviti! :-)

Hvala G_F, i na želji, i na kvalitetnim savetima i uputstvima!
Sad sam registrovao i svoja prva dva domena, i krećem sa učenjem html-a i css-a uz DW, pa da 'ozidam' nešto svoje! :-)
Do juče nisam znao da ubacim adsense kód u blog, a danas bi' već da pravim svoj sajt, i pokušam ga proguram u 'Top10' :-)

Hvala G_F, i na želji, i na kvalitetnim savetima i uputstvima!
Sad sam registrovao i svoja prva dva domena, i krećem sa učenjem html-a i css-a uz DW, pa da 'ozidam' nešto svoje! :-)
Do juče nisam znao da ubacim adsense kód u blog, a danas bi' već da pravim svoj sajt, i pokušam ga proguram u 'Top10' :-)

sve to dodje vremenom, ako te nesto muchi pitaj na PP ako mogu da pomognem reci cu ti :)

to sam vec uradio.kako da napravim nalog na blogeru?prvi put se srecem sa ovom termiologijom pa mi je potrebno malo sire objasnjenje.
unapred hvala

adresi blogger.com mozes pristupiti preko gmail naloga ili open ID-a (ovo drugo valjda..)

blogger.com je besplatna blog platforma
isto ko i wordpress.com

sustina nije blog po sebi vec praviti veze prema sajtu sa linkovima ka svom sajtu da bi botovi ako zakache te strane igrom srece ili slucaja ili oboje presli na tvoju stranu

isto mozes verifikujes svoj sajt na google.com/webmasters

a sto se tiche indexiranja strana to moze da bude od par sati vremena kad to rade profisionalci ili 10-20 dana ako verifikujes i linkujes sam ili moze da ptoraje i do dva i vishe meseci ako ostavis igri slucaja ako se uopste i desi

s tim sto to za indexiranje je tek prva manja prehlada i gripchitj, pravi h1n1 stize tek kad krenes da se probija kroz rang :mrgreen:

Pošto sam registrovao 2 domena, za jedan sam postavio samo naslovnu stranu sa e-mail linkom, i za taj sajt formirao profile na FB, Twitter-u i nalog na bloggeru... Takav 'sajt' (za sada, dok ne naučim Joomla!-u koju sam ugradio), momentalno je došao na 4. mesto google pretrage. Pošto je tematika prilično jedinstvena, naziv domena optimalno odabran, dobra posećenost zagarantovana... verujem da ću ga brzo zalepiti na vrh pretrage čim ga stavim u promet.

Back